Auspuh sa jaceg na slabiji auto?


Recommended Posts

Zanima me sta bi se desilo kad bi na auto bio stavljen auspuh sa jaceg automobila, na primer auspuh sa 2.5 na 1.8 ili 1.6. Moze li ovo negativno da utice na rad motora i performanse auta?

Link to post
Share on other sites

Može da utiče negativno,može čak i da auto izgubi snagu...takve stvari su često "kontraproduktivne",jer je nauka o auspusima vrlo komplikovana i svaka kubikaža ima svoju priču....sve u svemu,da ne dubim i ne zalazim u sitna crevca....to se u principu NE RADI....a i da se ogradim-moje mišljenje i moje iskustvo

Link to post
Share on other sites

Ja sam stavio Remus od 540i e39 na 318 m10 nisam primetio nikakve razlike a ni zvuk :)

kako bre nema razlike u zvuku???ja sam stavio Remus sa e39 535i na moj 318i m40 cuje se ko sveti Ilija :preved: do 3000rpm tih nista preterano,posle toga rastura,pravi dubok zvuk B)

Link to post
Share on other sites
Nisam pitao zbog zvuka, u principu me zanima ovo o cemu Ernest prica i ima li veze kad je razlika u motorima 30-40 ks
Da se ja pitam preterao bih autobus preko mosta,nije to tko trulo kao sto izgleda... ;) sala,stvi slobodno moze samo da prija a da steti sigurno nece.Stavio sam i ja sa 325 na moj 318i i radi savrseno ;)
Link to post
Share on other sites

Ne virujem ni ja da će štetit motoru, ali bojim se ako su veće dimenzije cijevi i lonca da možda ne bude premalo potiska na motor i onda opet nisi ništa napravija jer aut neće imat cuga ki prije...

Link to post
Share on other sites