E 34, podivljala skala za temperaturu


Recommended Posts

Hladan auto, dam kontakt i kazaljka za temperaturu zakuca u crveno i tako stoji stalno. Moze ceo dan da se vozi i nema promene, samo stoji tako. A kad izgasim auto sve se normalno vrati na nulu. Jel ima neko da mu se slichno deshavalo pa da reshimo problem efikasno:)?

Link to post
Share on other sites

Ako se desilo naprasno, bez ranijih simptoma, moguće da je senzor temperature motora (odnosno rashladne tečnosti) crknuo. Ili je došlo do prekida elektronike izmedju njega i elektronske upravljačke jedinice. Prokontroliši to, moguće je i da se senzor samo "raskačio" tj. ispao iz ležišta. Ne bi trebalo dugo da voziš tako, ipak se radi o bitnom podatku (temperatura motora) pa ti je funkcionalan pokazivač iste itekako potreban :)

Link to post
Share on other sites

Nije naprasno, ranije se deshavalo da malo poskoci na desnu stranu kad je hladan i pri pochetku voznje-kao da gubi kontakt na momente ili da dodiruje masu, i posle minut dva se unormali i lepo pokazuje temperaturu. A danas smo probali kod drugara drugu tablu, chisto da joj istestiramo kazaljke i posle toga konstantno drzi zakucanu skalu.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...