Recommended Posts

Postoji, svaka tabla na kojoj je vracana kilometraza mora da se otvori, a bilo kakva zamena sijalica vrsi se sa spoljne strane, tako kada skines tablu, vidis da li su fabricke nalepnice pocepane ili skidane. Ima jos jedna stvar, kada se kilometraza na elektronskoj tabli vraca u nazad, sagoreva jedan otpornik koji se kasnije menja, tako da se i to vidi.

Link to post
Share on other sites

Ja sam cuo da ima neka fora sa dugmetom za ponistavanje odometra. Neka fora sa kao brzim pritiskanjem i jos nesto... da li je fora sa kontaktom ili tako nesto... ne znam.

Link to post
Share on other sites

Ne može se predjena kilometraža očitati na ovaj način, to je sekvenca testova koji otkrivaju dosta toga a ponajviše interne fabričke oznake vezane za konkretan model, ali u ovoj sekvenci nema tj. ne postoji test za proveru ukupne predjene kilometraže.

Za originalnu kilometražu samo komp, i to nije 100 % garantovano, za E46 znam da se originalna kilometraža bez greške očitava iz samog ključa u čiju se elektroniku ista (kilometraža) automatski memoriše nakon svakog gašenja motora i vadjenja ključa iz brave. Postoje i drugi načini ali pošto to sve ionako mora u BMW servisu da se odradi onda je ključ najjednostavnije i najprostije rešenje.

Link to post
Share on other sites

Nakon oznake test 01 sledi niz brojeva koji imaju sledeće značenje, po redosledu:

1: interna proizvodjačka (BMW) oznaka (6 cifara)

2: interna kodna oznaka (5 cifara)

3: četvorocifrena fabrička oznaka (nečega, vezanog za konkretan proizvodni model, verovatno ima smisla samo BMW-u :))

4: broj šasije (5 cifara)

5: verzija softvera (3 cifre)

6: oznaka revizije hardvera (2 cifre)

Link to post
Share on other sites

Postoji,

Nakaci se na dijagnostiku i iscita eprom.Poslednje 4 cifre eproma su poslednje 4 cifre tvoje sasije.Ako se ne slazu,eprom je menjan i kilometraza je modifikovana.Ne postoji ni jedan jedini razlog koji moze da ti kaze "kao navodno zbog cega" jer eprom koji se menja je iskljucivo tu radi skladistenja predjenih kilometara.Ako je menjan eprom....promenjena je i kilometraza.Simple as that.

Pozdravljam !!

Link to post
Share on other sites