kupovina e36


Recommended Posts

ljudi evo posto je i ova kockica otisla a bila je sedma u zadnjih 20 god resih da predjem na e36 .e sad sta mi preporucujete od motora a da nije preko2000 ccm i kakva je potrosnja.gledam 2.0 110 kw ali me brine da nije veliki potrosac posto mi nije bas dubok dzep/ajde sta predlazete

Link to post
Share on other sites

Ja imam 2.0 M50, potrosnja je od 8L na otvorenom(auto put) i 15-16 gazenja po gradu, naravno imam sekvent, tako da mi je ekonomicniji od bilo kog novog dizela.. Sestak, izdrzljiv motor, lep zvuk.. Mada uvek je 2.5 2.5 :)

Link to post
Share on other sites

Ja imam 2.0 M50, potrosnja je od 8L na otvorenom(auto put) i 15-16 gazenja po gradu, naravno imam sekvent, tako da mi je ekonomicniji od bilo kog novog dizela.. Sestak, izdrzljiv motor, lep zvuk.. Mada uvek je 2.5 2.5 :)

znaci solo voznja po gradu i manje/meni je kockica 1.8i m10 pogradu trosila 12 a otvoreno 9

Link to post
Share on other sites

Al da motor bude potpuno ispravan, znaci da nije crkao senzor radilice, da nemas fals vazduh, da je nastelovan uredjaj, filteri cisti itd itd, znaci da je sve ispravno..

da da to je potrosnja kad sam zamenio isparivac i ubacio nov motor koji je odlican

Link to post
Share on other sites

imas dosta tema o e36-ci, procackaj. Neku posebnu ekonomicnost nemoj da ocekujes. Ako uzimas do 2000cm onda to neka bude upravo taj motor iliti 320i. Ipak je to sestak, odlican zvuk i lepo ide. Da se ja pitam 320 definitivno!

Link to post
Share on other sites
  • 3 months later...

Kao sto su vec ostali rekli,potrosnja zavisi od vise faktora,

1. ispravnost motora i elektronike

2. sirine guma,poznato je da svi mi volimo da preteramo sto se toga tice

3. nacin voznje

Mislim da je pod tri presudno,ako ga gazis pogotovo po gradu racunaj 13-15l a ako se lepo vozis moze da trosi i 8-9l.

Iz licnog iskustva(tada sam vozio 325i) na 110km/h u 5 brzini mi je pokazivao 8-9l na otvorenom putu.E sad kad uvece krenes malo po gradu i umesto noge imas ciglu na gasu onda se ta cifra penjala i na 20l.

Sve u svemu najvise zavisi od tebe

Sve ovo se odnosi na voznju na benzin !!!

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

320i definitivno... Ali kao sto su i svi ostali rekli,da bude u dobrom stanju..:) a sestak je sestak :e30: ,ali isto obrati paznju ako ga kupujes na stanje servo pumpe,termostata,protokomera,pumpe za vodu i kakvi su dihtunzi,najbolje ti je da cim ga uzmes uradis lep servis,a nije ni skup za e36.. Ja sam sa mojim isao na more prosek mi je bio 9 litara,ali kao sto kazu ako ga stisnes ima da trosi a ako ne isto ali manje..:D Srecno sa kupovinom.. :preved:

Link to post
Share on other sites

Kao što su kolege predložile i moj ti je savet isto 320i, ako je ikako moguće godište od 1994. jer je tad uradjen facelifting koji i nije veliki po eksterijeru ali je dosta toga ispravljeno, unapredjeno, "dotegnuto", dosta izdržljiviji materijali u unutrašnjosti, bolja završna obrada, jednom rečju preležane dečje bolesti...

Ako ne nadješ 320i onda isto tako dobra solucija je 318i sa M43 motorom od 118 KS, dakle dosta slabiji i šestak je ipak šestak... Ali M43 je jedan od zahvalnijih motora BMW-a u poslednjih 20 godina, imao sam baš takav auto, sa tim motorom, i mogu ti reći da sam bio prezadovoljan. Vožen je oko 20k km na benzin (kupljen sa pravih 90000 km), posle još oko 40k km na običan plin, prodao sam ga momku iz grada i maltene svaki dan vidjam auto, i dalje piči bez problema na plin, ima blizu 200k km na satu i oko motora nema nikakvih problema. Motor je vrlo jeftin za održavanjem nema preterane elektronike, dosta mehanički prost, ima lanac umesto kaiša koji se praktično nikad ne menja i nadživi i motor, nije kvarljiv, dobro podnosi plin (ako planiraš ugradnju)... Sve u svemu preporuka, ali M43 motore su počeli da ugradjuju tek od 1994. godine tako da ako takvog juriš opet ćeš morati da ideš na taj restajling model, dobiješ odličnu kombinaciju motora i modela kji je preležao dečje bolesti i koji je mnogo pouzdaniji od modela E36-ica iz početnih godina proizvodnje.

Ono što ti nikako ne bih preporučio je model 316i ako misliš da uzmeš limuzinu (sedan model), jer je taj motor zaista preslab za E36 u toj izvedbi, kompakt i nekako ali je za limuzinu jednostavno preslab motor i bukvalno će svaki drugi Golf 2 da te pegla kako hoće. Plus što taj motor mora stalno da se vrti visoko kako bi auto uopšte išao, a konstantni visoki obrtaji su konstantan stres za motor, a konstantan stres nikako nije zdrava stvar :) Plus će da troši maltene isto kao 318i, 9-10 litara kombinovano, održavanje isto košta, tako da je kupovina 316i totalni promašaj. Nije 12 KS i oko 20 Nm na papiru tolika razlika, ali u praksi itekako ima razlike izmedju 316i i 318i tako da ako je sedan u pitanju ovaj prvi zaboravi.

I ponavljam još jednom, ako je ikako moguće uzmi model od 1994. godine zbog ranije navedenih stvari.

Srećno u izboru i pozz!

Link to post
Share on other sites