NOVAK ĐOKOVIĆ


Recommended Posts

Novak Đoković ruši sve pred sobom, a sada je rešio i da poleti. Iako su mnogi sumnjičavo vrteli glavom, on je to uradio. Za firmu HEAD je snimio reklamu igrajući tenis na krilima starog ruskog aviona leteći na njemu nekoliko stotina metara iznad zemlje.

Slogan ove kampanje bio je - “Najbrži reket svih vremena”. Uoči snimanja ove neverovatne reklame, Novak je na duhovit način objasnio šta će raditi i pokazivao snoubord čizme koje treba da ga održe na letelici.

- Možete li da zamislite daću da se popnem na krilo ovog aviona i igram tenis? Rekli su mi: ‘Ma, treba samo da igraš tenis na krilu aviona’. O, baš vam hvala, to je baš nešto što sam hteo da čujem i sad mi je mnooogoo lakše. Zvuči vrlo utešno i mnogo mi je bolje posle toga. Sve je bezbedno i sebe u to ubeđujem. Hajde da to uradimo”, rekao je Đoković.

Kada je avion konačno poleteo, Đoković je pokazao da može da igra tenis u bilo kojim uslovima, pa čak i leteći nekoliko stotina metara iznad zemlje na starom ruskom avionu.

A da je Novak i veliki čovek, to odavno znamo. Osim što ume dobro da se zabavlja, Nole ne zaboravlja na tuđe muke. Sada je, odmah nakon osvajanja Masters turnira u Indijen Velsu, obezbedio donaciju od 100.000 američkih dolara za manastir Gračanicu.

Ova novčana pomoć manastiru Gračanici i Eparhiji Raško-prizrenskoj namenjena je otkupu zemljišne parcele Padalište u neposrednoj blizini manastirskog imanja. Manastir je bio prinuđen da otkupi pomenutu parcelu po veoma visokoj ceni jer bi u protivnom imovina bila zauvek otuđena od manastira i Crkve, što bi dugoročno gledano imalo veoma štetne posledice za celu srpsku zajednicu u Gračanici.

Novčana donacija za manastir Gračanicu uplaćena je preko Humanitarnog fonda NOVAK koji radi uz svesrdnu podršku g. Genadija Timčenka, uglednog biznismena i dobrotvora iz Rusije.

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

evo sad sam odgledao protiv Mareja i izgubio kilo živaca, svaka mu čast, vratiti maltene izubljen meč to stvarno dokazuje da je najbolji. Nažalost ostaje mu malo da se odmori protiv Nadala, umor ga već gazi..Ovakvu sportsku velicinu Srbija a bogami ni stara Juga nisu imale!!!

Link to post
Share on other sites

U Spaniji vise toreadori u koridi ne uzvikuju Ole, ole, vec NOLE, NOLEEE...

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Dovoljno je reći: Novak Đoković u finalu Vimbldona! Srbin je od ponedeljka prvi teniser planete Zemlje!

- Teško je opisati rečima osećanja, sigurno jedan od najlepših osećaja. San se ostvario. Ušao sam prvi put u finale Vimbldona, toliko sam srećan. Nadam se da će pravo slavlje tek doći - rekao je Đoković neposredno po završetku meča.

Srbinj će u finalu igrati protiv boljeg iz meča između Rafaela Nadala i Endija Mareja.

- Neću gledati taj meč. Malo ću da slavim i da se odmorim. Radio sam naporno celog života za ovo. Sanjao sam o finalu Vimbldona od kada sam počeo da treniram sa četiri godine - podsetio je Đoković.

Link to post
Share on other sites

Gledao sam mec i pokidao skoro sve zivce (nesto sam ostavio i za finale). Svaka mu cast! :e30:

tako nekako,ali svaka mu cast !!!

Link to post
Share on other sites