svecice NGK ?


Recommended Posts

Ukucaj u google ngk i odes na njihov sajt i vidis njihove preporuke.

pa dobro, to se podrazumeva da sam vec uradio,kad sam pored compa. . .ali tamo mogu da nadjem samo preporuke da stavim laserline, a nesto mi se bas ne daje 120 evra za 6 svecica ;)

Link to post
Share on other sites

Sto ja kazem, to je aksiom :)

Ali ajde,

ako vozis na plin, potrebna je kratka i jaka varnica, jer je smesa plina i vazduha veci izolator od smese benzina i vazduha,pa se varnica teze probija kroz plin. Stoga, varnica kakva ti treba za plin se dobija tako sto se uzimaju jednostruke svecice( to je razlika izmedju 20 i 28), a V line znaci da je deo na sredini rascepljen, pa varnica jos lakse preskoci sa jedne povrsine na drugu, jer su u pitanju dve male povrsine, a ne jedna velika. A to sto varnica skace lakse na manju povrsinu, to je vec duze za objasnjavanje. I na kraju, zazor se cak i moze smanjiti za 0,1 mm u odnosu na propisan zazor na benzinu, da bi varnica jos lakse preskocila, tj. formirala se.

I tako, ako je za plin, rade posao i bolje od ovih fabricki predvidjenih.

Link to post
Share on other sites

Ja sam bio kupio ngk (ne secam se koji model) po 20 eura komad i presle su preko 40 000 bez ikakvih problema. Auto sam prodao sa njima i mislim da jos rade.

Link to post
Share on other sites