Recommended Posts

Pozdrav svima,

pazario sam BMW E46 320i M52TU uz pomoć kolega sa foruma formulice i raše kojima sam do neba zahvalan i dužnik :D

Auto je 1998 izašao iz fabrike ali je izgleda prodat 1999 jer tako piše u papirima.

Prešao je pravih 148.000 km. Ima klimu automatsku, sportski paket što se tiče vešanja tj amortizera valjda, i pozadi zavesu elektronsku na dugme :D

Pregledom pre kupovine ustanovljeno da nije imao udesa, sitna oštećenja i ulubljenja normalna, od parkiranja, prva boja, menjano samo desno krilo jer je bilo izgrebano, ne udarano od strane drugog auta :)

Nove pločice, nove zimske gume Kumho proizvedene 20e nedelje 2012 godine.

Od defekata, nešto se čuje ispod haube, ostalo je da utvrdimo da li je vakuum crevo, difuzor šta li ili klapna gasa nešto divlja. Hard guma se čuje kad se ubacuje u prvu ali nema luft na mrdanje iz kardana, ne mora da se menja. Dva silen bloka meka, ali nisu za zamenu. Nutovi ručice menjača se pojeli pa mora da se pazi pri ubacivanju u prvu treću i petu da uđe skroz u brzinu. "Doboš" ručne kočnice da obradim na strugu jer ručna nije korišćena, pa ono što se navatalo ne može da se šmirglom skine časkom.

Nutove i doboš ću raditi kod prijatelja strugara, nula dinara. Difuzor, vakuum crevo ili šta već bude mi drug menja a nije skupo samo da utvrdimo šta je, nije imao vreme da rešavamo. Silen blokove i hard gumu neću još da menjam.

Danas promenjeno ulje i svi filteri.

Dobio sam ga na zimskim gumama i čeličnim felnama sa original BMW neogrebanim ratkapnama.

U planu je prvo ugradnja plina, zatim letnje gume kad dođe vreme, felne možda ostanu ove do sledećeg proleća jer mi se sad ne daje novac za alu felne, planiram 15ice zbog cene guma, beli migavci možda i to je sve.

Evo malo slika, ne opran i ne usisan al šta sad.. :)

bmw_0081.jpg bmw_003.jpg bmw_004.jpg bmw_009.jpg

bmw_011.jpg bmw_012.jpg bmw_013.jpg bmw_014.jpg

bmw_015.jpg bmw_016.jpg bmw_017.jpg bmw_018.jpg

bmw_019.jpg bmw_020.jpg bmw_0021.jpg bmw_0051.jpg

bmw_0061.jpg bmw_0071.jpg

Link to post
Share on other sites

Eh da nisam rekao i viljuške su promenjene tj ceo trap komplet prošle godine :D znači ukeeeeeeeeeeeeeeeeeenj

:dance3: :dance3: :dance3: :dance3: :dance3: :dance3: :dance3: :dance3: :dance3: :dance3: :dance3: :dance3: :dance3: :dance3: :dance3: :dance3: :dance3: :dance3: :dance3: :dance3:

Link to post
Share on other sites

Prošao i previše dobro, tek sam se danas opasuljio :D Hvala svima :)

Felne 17ice neću sigurno, samo 15 dolazi u obzir zbog cene guma, najverovatnije tek sledeće proleće, treba mi neki nameštaj za stan ili na more da idem, svaki dinar mi znači :)

Link to post
Share on other sites

Hvala Sale, to mi je jedan od 3 plana :D plin, migavci, felne :) Verovatno ništa više ne bih ni dirao...samo ću da vidim za te migavce, ima prijatelj zna za dobar otpad, možda je bolje da uzmem polovne original, ovi su made in Azija :D

Link to post
Share on other sites