Pomoc oko kupovine


Recommended Posts

E ovako drugari, vec nekoliko meseci je proslo od kako sam prodao moju trojku, i evo me sad u Becu i hocu da kupim nekog BMW-a. E sad izbor izmedju E39 i E46. Ima dosta povoljnih ponuda petica sa 525TDS motorom , ali su svi preko 200k km. Nisam cuo neke pohvale za ovaj motor, pretrazio sam i ovaj forum jedni kazu ovako , drugi onako. Generalno kakvi su to motori ? Na sta bi trebalo da se obrati paznja prilikom kupovine?

Link to post
Share on other sites

pa isto tako, neciji ujak je sa tds-om presao 700.000km bez problema, a opet neciji drug je kupio novog i riknuo je posle 80.000km... Karikiram malo, shvati da je subjektivna stvar. Nemam iskustva sa tds-om, ali ISKRENO NE VERUJEM da moze da bude toliko los. Jos ih gomila ima po ulicama.

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

Za vikend, a mozda i pre treba da idem da pogledam ovaj auto: http://www.autoscout24.at/Details.aspx?id=230620430&cd=635009638190000000&asrc=st|fs

Nemam nekog samnom koji se razume u automobile, pa evo da pitam vas, na sta da obratim paznju? I kako vam se cini izbor?

Link to post
Share on other sites

Jel ima neki specijalni razlog što juriš TDS? 525d ima generalno za klasu bolji i moderniji motor, a uz to je i restajling model, pa je i lepši. Naravno i nešto skuplji od TDS-a jer je i mlađi, ali rekao bih da vredi... razmisli još jednom, jer ipak, ti ćeš ga voziti!

Link to post
Share on other sites

Pa na prvom mestu zbog finansija, ovaj mi deluje povoljno , kilometraza po meni i nije preterana. Ima full opremu, uradice covek Pickerl( to je kao u Srbiji tehnicki pregled, samo mnogo rigorozniji) , a i svidja mi se. 525D je malo skupljiji , a i nema ih ispod 280 000 KM a da su ispod 3000. A u tom cenovnom rangu moze se naci i dobar E46 320D

Link to post
Share on other sites

Pa ti prvo odluči hoćeš li E46 ili E39 pa onda traži... Nadam se da si probao i jedan i drugi i da znaš šta želiš. Ako je to E39, batali E46.

Inače taj 525TDS deluje zaista OK, i ako je tačna kilometraža i da je nedavno zamenjen lanac i da je redovno održavan, apsolutno vredi te novce. Uvek ima nešto bolje za više para, poenta je samo da dobiješ maksimalno za pare koje imaš!

A što kaže Boban, kako ti zamišljaš da ocariniš i registruješ u Srbiji? Ili misliš da ga voziš na stranim tablicama, jer taj nije EURO3 i kao takav ne može se uopšte uvesti, tj. ocariniti.

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Kad budes provozao e39 zaboravices na e46.

Sto ne kupis u nemackoj auto , u Austriji su vecinom dresevi + austrijanci sole ne zale , znaci korozija u mnogo vecoj verovatnoci nego bilo gde drugde .

stvar ukusa je ipak.

Link to post
Share on other sites