Recommended Posts

Posedujem BMW E39 525ia iz 2002g. Kada sam auto uzei imao je problem sa ABS (gorela lampica ABS, DCS i znak uzvičnika valjda za kočnice) skinuo sam modul i odneo na popravku posle instalacije istog lampica ABS se ugacila ali su ostale upaljene za DSC i znak uzvičnika valjda za kočnice. Elem i tako sam vozio par dana i juče sam imao malo ostrije kočenje ABS-se aktivirao i posle par sekundi kočnica je maltene propala i ponovo upalila lampisu ABS-a, posle stotinak metra lampica ABS se ugacila. E sad interesuje me da li je pumpa oslabila i zbog tog DCS nema funkciju. Zanimljivo je da sam vozio vozilo na par dijagnostika i (Boš, Delhi, Inpa) i nikgde nije pokazivao nikakve greške a lampice upaljene, diagnostika pokazuje DCS- neaktivan a kada držim dugme pokazuje da je aktivan. Šta dalje?

Link to post
Share on other sites

znam ljude koji uspesno popravljaju modul abs-a,ali iskljucivo neotvarane,tada je sansa uspesne popravke veca od 99%.

Problem su moduli koji su otvarani i popravljani od nestrucnih i priucenih majstora,kod njih je 50-50% dali ce moci ili ne da se popravi.

Link to post
Share on other sites

i meni kad je zveknuo zvao sam i pronasao ljude koji popravljaju i tvrde da ce da radi ali posle malo dubljeg razgovora ispada-j***m li ga- najbolje nadji drugi polovan koji radi,taj modul izgleda da ne kontrolise samo abs i dsc nego jos neke funkcije u automobilu,bar su mi tako rekli

Link to post
Share on other sites

Popravku sam platio 60 eur. Svi senzori su ispitani i ispravni, kao i indikatori za potrošenost kočnica. Sutra ću odraditi balansiranje točkova i reglažu trapa, pa ću pokušati da uradim kalibraciju volana, možda zbog nje DSC nije aktivan, ali šta sa znakom uzvičnika za kočnice?

Link to post
Share on other sites

Kalibracija nije urodila plodom, nivo ulja za kočnice je kako treba, idemo dalje, sada sam u potrazi za ABS modulom 002 prvo proba, ako to otkloni problem onda u potrazi za kupovinom.

Link to post
Share on other sites