M40 se guši i ne prima gas!


Recommended Posts

...ljudi imam E36 sa M40, 1,8i motorom. Isti mi u zadnje vrijeme sve češće i ničim izazvano počne crkavati na oko 500 obrtaja (ali se ne gasi već samo tako crkava), kada ga u tom momentu i stanju krenem voziti neće gasa nikako samo scrkava, a kada stisnem gas do kraja on se davi do 3000 i onda preuzme i normalno ide u veće obrtaje. Ovo se dešava sve češće i kad je u procesu postizanja radne temperature a i kada je vruć.....isto se ponaša i na plinu i na benzinu....POMAGAJTE!

Link to post
Share on other sites

Pa nekad se desi da malo duže zavergla, ali to je nekad i ne vergla predugo, pali normalno, samo se ponekad dešava ono što sam gore opisao. Drug, sumnjam na STEP motorić ili lamdu, ovo ostalo (što je vezano i za plin i za benzin) je OK jer sam to već mjenjao (ventil pritiska goriva, protokomer, kapa, kablovi, svjećice...). Da li može biti to ili misliš na nešto drugo?

Link to post
Share on other sites

Verovatno ti dizne nisu dobre pa pustaju benzin i kad vozis na plinu.Izvuci osigurac pumpe i upali ga n abenzinu da skine pritisak u railu,pa onda prebaci na plin da vidis kako se ponasa,a moze da bude i do senzora da neki jebava.

Link to post
Share on other sites

Znaci, nisu benzinske dizne.

Proveri senzor radilice, moze zbog njega tako da brljavi.

...zamjenuo step motorić, zamjenio lamdu i sad mi se još nije desilo da se davi-guši ali i dalje varira na leru, nema miran rad, pogotovo na benzinu, tu divlja od 500 do 1200 obrtaja, a na plinu vrlo malo u 50 obrtaja....nemam mu pojma...imam dijagnostiku i za plin (stag 4) i za benzin ( Carsoft), kad ga skopčam prikazuije eror lamde i klopfsenzora, ali to sam mjenjao i ništa se nije desilo a greške se ponavljaju (mjenjao sam čak i ECU), a to variranje sam imao čim sam ga kupio dok još nije bio ugrađen plin...

Link to post
Share on other sites