igorvuckovic 0 Posted February 1, 2015 Report Share Posted February 1, 2015 Pozdrav svima , Javljam se sa problemom koji pokusavam rijesiti, Nedavno sam postao ponosni vlasnik X3 iz 2005 godine 2.0d 110kw ,auto je fantastican sto se svegas tice ,boja crna enterijer bez koza sta ostalo nabrajati,na satu 198000 km Prethodni vlasnik mi je napomenuo da ima problem sa jutarnjim paljenjem u sta sam se i uvjerio. Dakle,ujutro prvi put upali i odmah ugasi ,drugi pus stasrtam i isto ugasi,treci put zaredom upali i nekoliko sekundi neprima gas te nakon toga sve normalno se odvija ,u toku dana sve ok.svako naredno paljenje bez ikakvih problema.auspuh bijel bez ikakvih znakova loseg sagorjevanja,klapne na usisnoj grani nisu izvadjenje, to su stvari koje sam primjetio ,sta da uradim ....... hvala Link to post Share on other sites
crni82 0 Posted February 1, 2015 Report Share Posted February 1, 2015 koliko goriva imas u rezervoaru, desava li se isto i kad je pun rezervoar? Link to post Share on other sites
igorvuckovic 0 Posted February 1, 2015 Author Report Share Posted February 1, 2015 drzim ga konstantno punog do cepa lakse mi ga je testirati radi potrosnje,kod mene u Banjaluci dospem 9 litara /100 km Link to post Share on other sites
lukae39 0 Posted February 1, 2015 Report Share Posted February 1, 2015 drzim ga konstantno punog do cepa lakse mi ga je testirati radi potrosnje,kod mene u Banjaluci dospem 9 litara /100 km Pa u tome je problem, ko jos danas sipa pun? Na rezervi se vozi! Salim se naravno, imao sam slican problem sa paljenjem, bila je u pitanju dizna, morala je kod bosiste. Link to post Share on other sites
777.boban 0 Posted February 2, 2015 Report Share Posted February 2, 2015 Ili ti vrati naftu preko noci,mozda falsira negde na vodu nafte. Link to post Share on other sites
igorvuckovic 0 Posted February 2, 2015 Author Report Share Posted February 2, 2015 znaci u toku dana i nakon cetri pet sati od zadnje voznje sasvim normalno upali , e sad sta mu moze biti................. Link to post Share on other sites
StunterSM 0 Posted February 2, 2015 Report Share Posted February 2, 2015 Grejaci? Link to post Share on other sites
BMW-E36 0 Posted February 2, 2015 Report Share Posted February 2, 2015 taj motor sam ja palio na -16 bez ijednog grejaca ispravnog tako da nisu grijaci 100%. Glupo je bilo sta pricati ovde napamet,zakaci to na dobru dijagnostiku i vidi sta je pogledaj zive podatke i sve ce ti se reci... Link to post Share on other sites
igorvuckovic 0 Posted February 3, 2015 Author Report Share Posted February 3, 2015 pokusao sam jutros opciju da dam kontakt cetri pet puta ,nakon toga upali normalno bez ikakvih problema,najvjerovatnije fals zrak.... Link to post Share on other sites
NINO BMW 0 Posted February 3, 2015 Report Share Posted February 3, 2015 Obraduj ga za početak sa novim i kvalitetnim filterom za gorivo. Link to post Share on other sites
igorvuckovic 0 Posted February 6, 2015 Author Report Share Posted February 6, 2015 uradio kompletan servis ulja i svih fitera, sad izbacio gresku 4 grijaca i senzor temperature dpf i dpf Link to post Share on other sites
gagi225 0 Posted February 7, 2015 Report Share Posted February 7, 2015 izbacio ti nakon servisa? Link to post Share on other sites
igorvuckovic 0 Posted February 7, 2015 Author Report Share Posted February 7, 2015 da nakon servisa,potrosnja mi je po gradu 12 l ,po kompjuteru 13 l gubi snagu u trecoj brzini iznad 3000 obrtaja al ne svaki put,....nesto mu se pobrkalo Link to post Share on other sites
gagi225 0 Posted February 7, 2015 Report Share Posted February 7, 2015 Gdje si radio servis Link to post Share on other sites
bokibmw 0 Posted February 8, 2015 Report Share Posted February 8, 2015 Relej grejaca ..... Link to post Share on other sites
igorvuckovic 0 Posted February 8, 2015 Author Report Share Posted February 8, 2015 greska ,ne nakon servisa nego i prije ,a sad mi se javlja i je problem sa snagom,prva i druga brzina puni normalno obrtaji idu do 4000 u trecoj gubi snagu iznad 3000 obrtaja e sad cetvrta i peta jos manje ,al i to je kako kad ,vjerovatno je zapusen katalizator ,jer nekad prima gas nekad ne Link to post Share on other sites
777.boban 0 Posted February 8, 2015 Report Share Posted February 8, 2015 greska ,ne nakon servisa nego i prije ,a sad mi se javlja i je problem sa snagom,prva i druga brzina puni normalno obrtaji idu do 4000 u trecoj gubi snagu iznad 3000 obrtaja e sad cetvrta i peta jos manje ,al i to je kako kad ,vjerovatno je zapusen katalizator ,jer nekad prima gas nekad ne Da nije turbina malo u problemu?Sta kazu u servisu? Link to post Share on other sites
gagi225 0 Posted February 8, 2015 Report Share Posted February 8, 2015 Ne moze katalizator nekad biti zacepljen nekad ne, prikaci na dijagnostiku i vidi jbg uradi test turbine, u svakom slucaju dijagnostika ce pokazati Link to post Share on other sites
StunterSM 0 Posted February 8, 2015 Report Share Posted February 8, 2015 Moze imao sam slucaj da zaledi, uzeo fen industrijski i zagrejao ga i auto je upalio normalno. Do duse, uopste nije hteo da upali. Link to post Share on other sites
igorvuckovic 0 Posted February 8, 2015 Author Report Share Posted February 8, 2015 ovaj pali ,probacu rijesiti grijace i relej da otklonimo sumnju ,pa idemo dalje Link to post Share on other sites
gagi225 0 Posted February 8, 2015 Report Share Posted February 8, 2015 Moze imao sam slucaj da zaledi, uzeo fen industrijski i zagrejao ga i auto je upalio normalno. Do duse, uopste nije hteo da upali. A ovaj se zagrije dobro i opet ista stvar, ne bih rekao da je on. Link to post Share on other sites
igorvuckovic 0 Posted February 8, 2015 Author Report Share Posted February 8, 2015 normalno pali u toku dana Link to post Share on other sites
igorvuckovic 0 Posted February 13, 2015 Author Report Share Posted February 13, 2015 ovako,problem je rijesen u kvaru je bio relej grijaca ,te nakon toga protokomjer ,posto nije bilo u prodaji bosch ,ugradili smo na probu zamjenski bremi da vidimo kako se ponasa, sad se boji kljuca, puni u trecoj 4250 obrtaja ,u sestoj 3950 i postize po satu skoro 200 po fabrickim podatcima i nemoze vise Link to post Share on other sites
igorvuckovic 0 Posted February 13, 2015 Author Report Share Posted February 13, 2015 jedino sam primjetio u obrtajima od 1400 do 1800 nekad se javi blagi prekid kao trzaj al uzecu u obzir da nije potezao kao sada to bi zanemario Link to post Share on other sites
BMW-E36 0 Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 to sto ti prekida u tim obrtajima treba da odradis adaptaciju maf senzora ako i to ne uspije onda si potrefio neki kinez zesci... :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts