Recommended Posts

Pozz svima,evo i mene posle par godina ponovo u sedlu.Juče sam doterao iz Nemačke prelep karavan 320d-2007 god na satu kad sam ga uzeo 198.600 km,karavan jer imam porodicu i odgovara mi.Imam samo ove slike iz Nemačke,pošto sam juče i danas trčao da odradim carinu i sve papire,pa kad stignem biće još slika.Prve slike su sa M3 felnama i gumama 255/40/18 koje su bile pri kraju pa sam ih menjao za fabričke 205/55/16 bmw + zimski set sa čeličnim felnama.Evo par fotki za početak.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

Link to post
Share on other sites
  • Replies 152
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hvala,18 ce su još u Nemačkoj prodate,uzeo sam ove 16 ke sa letnjim gumama i čelične sa zimskim gumama.Jeste da bruka izgledaju sa M3 felnama,ali za naše puteve nisu,ipak imam porodicu pa mi je preča udobnost.Pre ne e36 je bilo i štelujućih amortizera,spuštanja itd.

Link to post
Share on other sites

6900 eur samo auto,ali tu kad dodaš tablice,osiguranje,itd + carina,porez,pregled amss,registracija izađe mnogo više.

Link to post
Share on other sites

ovaj model trojke meni izuzetno lep samo u karavn varijanti,verovatno jer ih nema na ulicama pa mi uvek privuce paznju

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Očuvano izgleda, za moj ukus bi svetliji enterijer super išao.Sa 18icama je izgladao super ali razumem tvoj potez za dva broja manje felne, ja kada dolazim u srb sa 19icama to je sve samo ne prijatno i opusteno, ni sa zimskim 17icama nije mnogo bolje

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Ovih dana se malo radilo,urađen komplet servis ulje,svi filteri,roleri, i morao sam da naručim senzor temperature u DPF-u jer je pobrljavio.Takođe sam imao mali problem sa otključavanjem vrata na daljinski ali i to je sređeno.Problem u jednoj žici na gepeku,inače je to generalno problem kod svih E91,zadnja vrata preseku žice u kederu i nastane problem a može da uđe voda u modul i sprži elektroniku.Evo koja slika.

servis.jpg

senzor-1.jpg

senzor.jpg

zica.jpg

modul-1.jpg

modul2.jpg

modul.jpg

U kompletu

1-m.jpg

a i naslednik zna šta je dobro

naslednik.jpg

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

Ovih dana sam skinuo DPF filter poslao na čišćenje,bio je jako zaprljan jer je žica na senzoru temperature bila u prekidu,kako neznam,i nije mogao da radi regeneraciju.Sad je očišćen i namontiran.

dpf-prljav-2.jpg

dpf-prljav-1.jpg

dpf-prljav-3.jpg

Čist

dpf-cist-1.jpg

dpf-cist-2.jpg

Imam višak senzor i koristi se za novije modele od 2008 pa je na prodaju ako nekom treba

senzor.jpg

Link to post
Share on other sites

Da,imam jedan problemčić,neznam šta je u pitanju.na bordu trenutne potrošnje goriva ne kazaljka već digitalno očitavanje pokazuje po meni malo nebolozu.Resetujem na --/-- i kad krenem pokazuje 20l-30l kako kad, pa se polako smanjuje do 4,3-5-7 kako kad bukvalno oscilira kao da prati kazaljku.Malo samgledao na youtube i noviji modeli to rade ali ovaj moj ne bi to smeo.Jel neko zna šta je u pitanju.Na dijagnostici sve radi cakum pakum,auto ide kao nevreme,extra.Sve je super samo mi ovo bode oči pa ja naravno prebacim na nešto drugo samo da to negledam .

Link to post
Share on other sites

Normalno je da posle reseta pokazuje vecu prosecnu potrosnju. Ona se stabilizuje kada se predjeni kilometri povecavaju. Uglavnom, ne treba to da te brine jer je sve ok.

Link to post
Share on other sites