Питање - прокувао ауто


Recommended Posts

Поздрав свима!

Треба ми помоћ, пазарио сам недавно коцкицу, десило ми се то да ми је ауто прокувао, оставио сам га са стране да се охлади, одрадио посао у граду, па после 2 сата дошао, усуо 3 литре воде, нисам озрачио систем, било ми је битно да дотерам ауто кући. После 3 км на путу кући ми је прокувао опет испред капије.

Чекам претходног власника да дође да успемо антифриз и да озрачи систем. Е сад, проблем је што сам ја у Кумодражу а хтео бих да отерам ауто код бате у миријеву да провери црева, водену пумпу и радијатор, али се плашим да ми не прокува опет. Не знам шта да радим, ово ми је први бмв и осећам се као у необраном гвожђу.

Црева су у визуелно у ок стању, осим што је други пут вода почела да пиша са црева који улази у радијатор, вероватно од притиска. Вентилатор се окреће.

Мотор је м50б25.

Може ли неку савет? Хвала унапред.

Link to post
Share on other sites

Koliko brzo se okrece ventilator?naspi vodu.izluftiraj dobro i pusti ga da radi,videces kojom brzinom se greje tj pregreva,ako kazaljka prelazi pola vrlo brzo onda ga ne teraj jer ce steta biti jos veca,mozda ti visko ne radi kako valja,mozda termostat ne otvara,vod.pumpa,puno stvari moze biti,moze biti i dihtung glave da je pukao pa duva creva

Link to post
Share on other sites

ма узео сам га од колеге са посла, и генерално 3 дана сам га возио и никаквог наговештаја није било да се он прегрева.

Link to post
Share on other sites

Е па овако, у кратким цртама - враћа воду у таласима у посуду док не прокува, не гура воду у радијатор, радијатор хладан као лед.

Мајстор ми рече да је могуће да је термостат отишао и да требам да променим овај радиатор, јер је поприлично у лошем стању. или

оно чега се бојим : дихтунг главе мотора.

Пумпа за воду је исправна. Он на леру прокува за 10 минута.

Сутра ћемо да видимо шта и како, прво чекам да дође прошли власник, да га "oзрачи",јер он тврди да само треба да се доспе антифриз и да се озрачи.

Link to post
Share on other sites

Хаха, да, најбољи ми је био мајстор, кад је отворио хаубу и рекао : па ти имаш пара на бацање, што ме ниси звао да ти кажем да не купујеш ово.

Једно питање везано за CO2 тест расхладне течности, да ли неко може да ме упути на сервис где се то ради, а да је близу Кумодража (ценим да ћу ja једини бити озрачен сутра) а питам због шлепања. И да ли знате колика је цена истог.

Link to post
Share on other sites

Приметио сам једино да теже пали сад после прокувавања. До сад је палио,што кажу - на чвргу, сад дуже вергла и треба му гаса.

Шта ми је чинити?

Link to post
Share on other sites