Sign in to follow this  
cvelenidza

BMW e34 prvo paljenje

Recommended Posts

Pozdrav svima

Imam e34 sa m20 12v 2.0 motorom. Problem je sa prvim paljenjem u toku dana. Konkretno, kod prvog paljenja zavergla normalno i upali se ali ne stigne ni do 500 obrtaja i ugasi se. Ukoliko je baaas toplo, preko 25 stepeni moze da se desi da upali i na prvo verglanje i da se ne ugasi ali jedva radi pa se posle nekog vremena kada kazaljka temperature predje pola plavog dela sve normalizuje. Ukoliko ne upali posle prvog verglanja u zavisnosti kolika je temperatura napolju moze da se desi da je potrebno vise puta verglati do maksimalno 4 puta, odnosno sto je toplije napolju manje broj verglanja je potreban. Ukoliko odmah krenem kada upali ima problema sa primanjem gasa. Cim kazaljka predje pola plavog sve se normalizuje.

Nakon te prve voznje, sledece paljenje moze biti i posle 6 sati i bice sve ok. Ranije kada nije bilo ovog problema prilikom prvog paljenja radio je na maaalo vecem broju obrtaja i cim se zagreje vrati se na normalan rad. Sada mi izgleda (kao laiku) kao da mu to nesto ne govori da je motor hladan i da mu je potrebno malo vise goriva u startu i mislim da kada bi temperatura bila ispod 10 stepeni tesko da bi upalio.

Recite odakle da krenem i kojim redom? 

Hvala unapred svima

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za pocetak, mozda treba krenuti od plavog davaca. 

13621709966-M14.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verovatno ovaj davac, imao sam taj motor I isto iskustvo.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo mene posle duzeg vremena. Dok se nadje vremena i termin kod majstora :-) Kupljen novi plavi davac, ali paljenje isto lose. Sumnja presla na protokomer jer auto ima plin, ali nakon stavljanja drugog nikakve promene. Cak je auto sada poceo cudno da radi i hladan i zagrejan. Konkretno, koliko god da se papucica gasa pritisne(ili rucno ispod haube) i drzi u tom polozaju motor menja rezim rada kao da neko dodaje i oduzima gas. Isto tako se ponasa i sa drugim protokomerom i sa drugim ECU. Sledece na sta ja kao laik sumnjam su dizne, kao da neka(e) ne rade kako naredi ECU. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

A jesi probao da kada ga upalis i pustis malo da radi, da raskopcas ICV /ler ventil i vidis kako se ponasa ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ili te jebe TPS kao sto je i mene jednom, nakupi se ulja u njemu pa poblesavi.

Otkaci akumulator, skini konektor sa TPS i videces tri pina. Multimetrom ih ispitujes na otpornost, levi  i srednji pin treba da budu na 0 ohm kada je klapna zatvorena, cim otvoris klapnu malo ode u beskonacno. Dalje srednji i desni pin treba da budu beskonacno dok ne otvoris klapnu na 2/3 tada ide na 0 otpornost. Ako se ne ponasa ovako skini TPS i ocisti ga i premeri ponovo, ako i dalje sere pokusaj da zarotiras malo onaj kotur u sredini dok ne proradi, u suprotnom kupi drugi koji radi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo mene sa novim vestima. Prvenstveno @Indorile hvala puno na detaljnom objasnjenju sta i kako raditi. Proveren je TPS i ok je. @Elvir postavljanjem drugog ICV ventila motor opet radi normalno i u leru i prilikom dodavanja gasa. Primetio sam da sada maaaalo lakse(bolje) pali ujutru ali i dalje nema onog povisenog broja obrtaja koji bi stabilizovali rad dok se ne zagreje. Kako se kazaljka priblizava kraju plavog dela tako se motor stabilizuje i dalje je sve sasvim normalno. Prilikom paljenja kada je motor zagrejan u trenutku kad upali kazaljka za broj obrtaja od nule skoci na 1000 i spusti na 600-700(odokativno). To je bas onaj zvuk paljenja kakav je ranije bio.

Majstor kaze da protokomer i nije u najboljem stanju i da bi ga trebalo zameniti. Problem je pronaci dobar :(

Nastavljam dalje dok ne krene da pali kako treba. Svakako jos jednom hvala svima na pomoci! Zivi bili!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jesi skidao crevo protokomera, ono parce sto ide na klapnu ? Cisto da proveris stanje unutar grla ? Mozda bi trebao da ocistis i klapnu pre nego sto sumnjas u protokomer, koji uistinu moze biti jedan od problema. Mozes skinuti i njega, jer moze isto biti prljav oko leptira. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drugari kasnim sa odgovorom, auto je dugo bio kod kuce i cekao popravljen :) Na kraju je bio protokomer uzrok svega. Evo poslednjih par dana ujutru je malo hladnije i kada ga upalim radi na malo vecem broju obrtaja, vuce lepo. Cak mislim i da se bolje ponasa generalno u voznji. Sreca do neba. 😊 Hvala svima na savetima. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, cvelenidza said:

Drugari kasnim sa odgovorom, auto je dugo bio kod kuce i cekao popravljen :) Na kraju je bio protokomer uzrok svega. Evo poslednjih par dana ujutru je malo hladnije i kada ga upalim radi na malo vecem broju obrtaja, vuce lepo. Cak mislim i da se bolje ponasa generalno u voznji. Sreca do neba. 😊 Hvala svima na savetima. 

Cek jesi resio problem sa drugim protokomerom ? Nov / polovan ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this