Recommended Posts

Pozdrav svim članovima foruma i srećni Vam novogodišnji i Božićni praznici!

Imam problem sa radom brisača, auto je e46 2004. godište, motor 2.0d 110kw. Naime, kada se uključe brisači na prvi stepen gde postoji pauza između dva brisanja, brisači ne reaguju. Tačnije... odreaguju jednom, prvi put kada se pomeri ručica u gornji položaj,i tu je kraj. Dalje ne rade. Pomerim taster za skraćivanje vremenskog intervala između dva brisanja (koji se nalazi na samoj ručici za uključivanje brisača), brisači opet odrade jednom i više ne reaguju. Pomerim taster u sledeći položaj za još kraći vremenski interval - opet isto. Jedno brisanje i kraj. U drugim položajima ručice, za konstantno brisanje srednjom brzinom ili najbrže, brisači rade kako treba, nema nikakvih problema. Prva stvar na koju sam sumnjao jeste relej koji se nalazi u kutiji pored samog levog stuba šoferšajbne, ispod haube. Skinuo sa auta kod koga su sve funkcije ispravne i ubacio kod mene u auto - opet isto. Ne radi funkcija brisanja sa pauzom. Osim navedenog releja, šta još može da bude problem? Da li je neko imao isti problem, zna li neko ko može da reši isti, kakva su iskustva...? Svaki savet je dobrodošao.

 

Edited by pepsy
Link to post
Share on other sites

Hvala za info! Da li to može da se proveri priključivanjem na dijagnostiku, ko može to da uradi, da li znate nekoga ko radi takve stvari u Nišu/Zaječaru/Sokobanji/Pirotu...? Ili gde god, ako znate nekoga ko bi mogao da pregleda to.

Link to post
Share on other sites

Danas sam bio kod jednog majstora u Knjaževcu, ima dijagnostiku za BMW i dogovorili smo da odem za 10-ak dana da pogledamo šta može da bude u pitanju. Ako ne rešimo problem, tražiću rešenje negde dalje. Hvala u svakom slučaju! Šta god da bude, napisaću šta je i kako je ako još neko bude imao problem da ne luta mnogo.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Samo da javim - danas rešen problem sa brisačima. Kaže majstor da se senzor za kišu, koji stoji iznad retrovizora, otkačio, nije lepo ležao na staklu i nije registrovao kišu. Ja nisam još proveravao, ali on kaže da je vratio senzor na mesto, nekako ga zalepio/pričvrstio i sipao vodu na šoferku i kaže da radi. Probaću kasnije da vidim kako reaguje. Eto. Glupost, ali pišem za slučaj ako se još nekome desi ovakva stvar da ne luta nego da brže dođe do rešenja. Svakako, hvala svima i pozdrav!

Link to post
Share on other sites