Koji je najpouzdaniji auto ..???


Recommended Posts

Stigao je i najnoviji izveštaj nemačkog ADAC-a. Nemački auto klub obradio je 2,5 od ukupno 3,5 miliona kvarova koji su zabeleženi u Nemačkoj a kao najpouzdaniji pokazao se BMW X3

194691739949f702d397513.jpg

U statistiku ADAC-a ulaze automobili stari od 1 do 6 godina, sa tim što se bar 3 godine proizvode bez značajnijih restilizacija. Takođe, uslov je da se svaki model u jednoj godini prodao u bar 10.000 primeraka.

Kao najpouzdaniji model ponovo se pokazao BMW X3, a kao marka Audi.

U samom vrhu su Mercedes i BMW, a od nemačkih proizvođača lošije se kotiraju Ford i Opel.

Renault i Peugeot su neubedljivi dok je Toyota iznad proseka.

Nakon BMW-a X3 kao najpouzdaniji automobili izabrani su Mercedes-Benz CLK, Mitsubishi Space Star, Mitsubishi Colt i Mercedes-Benz SLK.

Među najomiljenijim proizvođačima iza Audija slede Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen i Porsche, dok je kao najpopularnije vozilo izabran Volkswagen Golf VI koji se nalazi ispred Opela Insignie, Mercedes-Benza SLK, Volkswagena Scirocco i Passata.

BMW X3 je prošlogodišnjem izboru takođe izabran kao najpouzdaniji automobil, dok je za najboljeg proizvođača takođe proglašen Audi. Najomiljeniji automobil u 2008. godini bio je Mercedes-Benz C klase.

A EVO I KOMENTARA DA NE BUDE SUVOPARNO....

1. Kriza je velika, a cilj opravdava sredstvo, pa je dozvoljeno malo i da se podaci "steluju". Ispada da su Japanci preko noci zaboravili da prave automobile, a Nemci odjednom naucili. Hehehe...

2. Realno nemci nisu najpouzdaniji jer samo kad oni vrse testove i prave statistike oni onda i budu najpouzdaniji. Sve Americke statistiek i istrazivanja kazu da su najpouzdaniji Toyota, Honda pa cak i Hyundai sto je puno realnije jer nisu stavili da su najpouzdaniji njihovi Ford, GMC ili Chrysler

3. samo jedno konktertno zapazanje(iz prve ruke): u pustinjskim oblastima Alzira gde postoje naftne baze vozi se SAMO TOYOTA! Ista prica je u Kataru! Toliko o pouzdanosti i izdrzljivosti nemackih automobila.

4. Naravno,ko bi bio bolji. Pročitajte bilo koji Nemački magazin za automobile i videćete da prva mesta uvek zauzimaju Nemački proizvođači, pogotovu protiv Francuskih. Tako se brani domaća industrija i radna mesta, a ne kao kod nas.

5. Posto ADAC radi "istrazivanje" bez reprezentativnog uzorka vec metodom: ko se javi, taj se anketira - rezultati su statisticki potpuno nekorektni a objavljivanje njihovih rezultata prilicno neozbiljno. JD Power Survey se sa druge strane radi "by the book" a njihovi rezultati se nikako ne slazu sa ADAC-ovim. Sorry Nemci, ali Japanci su jos uvek nepobedivi u smislu pouzdanosti. O ostalim karakteristikama automobila naravno moze da se diskutuje.

Link to post
Share on other sites

Kao sto si rekla ADAC ce uvek braniti svoje, nisam upoznat ima li neka nezavisna kompanija koja se bavi realnim istrazivanjima oko prave pouzdanosti automobila, nesto poput nezavisne komisije???

Link to post
Share on other sites
... JD Power Survey se sa druge strane radi "by the book" a njihovi rezultati se nikako ne slazu sa ADAC-ovim. Sorry Nemci, ali Japanci su jos uvek nepobedivi u smislu pouzdanosti.....

Evo..ovo su Britanci...nesto kao udruzenje potrosaca i istrazivanja na tu temu u 2008....

758848451s.jpg

ispitivali su 16000 vozaca, pokrili 28 proizvodjaca i 100 modela auta..kriterijum je bio: mehanicki problemi, problemi sa enterijerom, performanse, kvalitet servisa i troskovi

75881243591w.jpg

7588125111.jpg

interesantan link:

http://www.whatcar.com/news-special-report.aspx?NA=232612

Link to post
Share on other sites

Da, ali u ADAC -ov prosek ulazi i kad nekom pukne guma, pa pozove slep sluzbu....oni to ubeleze kao kvar

Sve te podatke treba uzeti sa rezervom, mada poneke istine se daju naslutiti.....npr. da su Japanci i dalje ludi sto se tice kvaliteta:)

Link to post
Share on other sites

Celokupna engleska autoindustrija je u rukama stranog kapitala, no to nema mnogo odraza na sam proizvod. Timovi koji dizajniraju i proizvode automobile su isti, samo ih neko drugi placa.

Kakav je Jaguar sada neznam, ali do pre 7-8 godina bio je zaista na nivou sa Fiatom i Hyundaijem po pitanju kvaliteta materijala i zavrsne obrade.

Link to post
Share on other sites

Evo i jednog NASEG istrazivanja...

Tu je navedena jedna KLJUCNA recenica "Audi, BMW, Mercedes i Volvo su dobili odlične ocene za kvalitet (između 8,6 i 9,0), iako su u pogledu kvarova pokazali samo prosečne rezultate. To znači da OSIM RAZUMA, pri ocenjivanju kod nasih ispitanika, I EMOCIJE IGRAJU VAZNU ULOGU...."

I, sto se tice emocija, sta mislite ko prednjaci: (tabela desno) :lol:

nedostacinadlanur.jpg

Konacni rezultati u 2008..:

tabela2w.jpg

koga interesuje sire ...

http://www.polovniautomobili.com/auto-bild...iteta/index.php

Link to post
Share on other sites

Tabela desno: nema Alfe, a vlasnici Alfe su jos neobjektivniji od nas. Tj. veci ego manijaci:)

Sta sve oni zanemaruju sto se tice kvaliteta....ali im srce puno kad kazu CUORE SPORTIVO

Link to post
Share on other sites
  • 9 months later...

Tesko da se moze uraditi objektivna rang lista, nazalost. Mislim da zadovoljstvo kupaca nije potpuno merodavno, jer vecina se vodi emocijama, pa mnoge mane ili manice svom vozilu oprosti...

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Jel znate onu cuvenu izreku u vezi pouzdanosti i kvaliteta vozila??

Ako zelite dobar auto kupite "nemca"!!

A ako zelite dobrog nemca nemojte da kupujete Opela!!!

to je meni tata pricao kad sam bio mali!!!!

elem.. BMW Mercedes Audi...

Link to post
Share on other sites
  • 1 year later...

Sa sajta AMSS:

Besplatna kontrola tehničke ispravnosti vozila

Auto-moto savez Srbije, Uprava saobraćajne policije MUP Republike Srbije i Asocijacija tehničkih pregleda organizovaće od 20. do 25. juna 2011. godine tradicionalnu preventivno-bezbednosnu akciju “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”.

Pored uobičajene provere tehničke ispravnosti, u AMSS centrima u Beogradu, Loznici, Baljevcu, Preljini, Prijepolju, Leskovcu, Vranju, Kikindi, Sremskoj Mitrovici, Pojatama, Boljevcu, Aleksandrovcu, Svilajncu i Nišu, vršiće se i kontrola zaptivenosti instalacija kod vozila koja koriste TNG.

....

Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...

Kada bi svi mi imali para za automobile 2009-2010 godiste, onda bi nam ove tabele nesto i znacile, najpouzdaniji auto je onaj koji te nece ostaviti na putu a to su svi gore navedeni ako se lepo odrzavaju, ja imam jaaako lepo iskustvo sa opelom tako da onaj ko misli lose o njemu grdno se vara, za sada i sa bmw-om imam odlicno iskustvo tako da nemam ni jedan jedini razlog da predjem na Toyotu ili hondu ili ne daj boze VW... :lol:

Link to post
Share on other sites