darkside

Members
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About darkside

 • Rank
  bmw pocetnik

Profile Information

 • Ime i prezime
  Mihailo Zorić
 • Automobil
  kotrlja se nešto...

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. darkside

  Oglasi

  Lepog li auta covece 👍
 2. darkside

  Problemi sa 116i i dijagnostika

  Sve vredi probati...ako sad nema ulja da ga guši, možda se od čistog vazduha i pročisti? Ako ne, onda skidanje katalizatora....potapanje u razređivač....
 3. darkside

  Kupovina f10/f30

  Najbolje bi bilo da imaš preko nekog od rodbine, najboljeg druga koji neće da te zezne itd. Onda mu kažeš da proveri taj i taj...i onda kreće shopping 😉
 4. darkside

  Kupovina f10/f30

  Moj kolega je baš takvog našao prošlog meseca i lično ga uvezao iz Švajcarske. Al jbg. - 18000€
 5. darkside

  Bmw e46 320d

  Lep je 👍, iz iskustva mogu da ti kažem da mu odmah očistiš/staviš nov separator uljnih isparenja i očistiš MAF i EGR.
 6. darkside

  Problemi sa 116i i dijagnostika

  Samo ti salji, mi cemo rado da ga docekamo 😉
 7. Ja sam na mom uradio sledece> ocistio EGR, ocistio MAF senzor, ocistio crevo koje ide na turbinu, zamenio separator uljnih para koji je procureo od pritiska i naravno ocistio sve odvode za ulje. I konacno uradio reparaciju turbine. Sad radi savrseno. Sve osim reparacije turbine mozes sam da uradis uz malo odgovorajuceg alata. Ako volis da se petljas sa smradom dizela naravno...
 8. darkside

  Problemi sa 116i i dijagnostika

  Ovde može biti da ti je PCV rikavela. Positive Crankcase Ventilation, separator uljnih para kako ga valjda zove BMW. Obavezno proveri lokaciju, proguglaj kako se skida i čisti/menja. Meni je zbog tog djubreta riknula turbina.
 9. darkside

  Problemi sa 116i i dijagnostika

  Na tom autu je crkla elektronika. Nešto od elektronike 99%. Iz iskustva: auto je sklepan za preprodaju, nisu mogli/znali da reše problem. Bukvalno dovezi ga/došlepaj u Srbiju, raj za takva kola. Ovde ga prodaj ili daj nekome da se aka sa njim. Po meni, taj auto treba kod krštenog električara prvo. Baš mi je žao što je tako ispalo jbg. Sa druge strane, ne postoji kvar koji se ne može popraviti. Sve je stvar vremena i novca.
 10. Mislim da mi slobodno možemo da nastavimo sa skidanjem DPF-a i svih ostalih gluposti. Ovo je Srbija, ne zaboravite. Lepo kaže čovek: fabrike iz II sv. rata rade, a sad se smislili priče o ekologiji!? Mislim da ipak treba prvo da prestanemo sa odlaganjem veš-mašina u najbližu reku, a onda da se brinemo o Euro 10 normama.
 11. darkside

  Bmw E90 2005-2007

  Ja vozim taj - 2006 god. Taj auto ima motor M47TU2 gde je lanac postavljen napred pa ako treba da se menja, nije problem. Od 2007 god. su počeli sa stavljanjem lanca nazad odmah do vozača, i onda je to problem, jer ako se radi mora ceo motor napolje. To su ti neke reference što se tiče lanaca. Moj auto je od proverenog prodavca (moj komšija) pa sam znao sve o njemu i gledao kako ga održava 5 god. pre nego što sam ga kupio. Imam 220000km trenutno, pre dva meseca mu je crkla turbina. Remontovana u Užicu, sve radi ok od onda.
 12. darkside

  Oglasi

  Realno je za onog ko ce da plati 😉
 13. darkside

  Oglasi

  Ha ha, kako je smešan - kao da mu je neko odsekao dupe.
 14. darkside

  F30

  Auuu ljudi, pa stvarno neko nije normalan ovde. Pod tim mislim na inženjere BMW-a. To što vidim je "galvanic corrosion" kako bih rekao po slikama. A to nikako ali nikako ne bi smelo da se pojavi tu gde se pojavilo! Dva različita metala u kontaktu jedan sa drugim korodiraju drugačijim brzinama zbog različitog elektropotencijala. Auuuuu i to stavili tri aluminijumska šrafa na metalno telo serva da drže?! Jbt. jel me neko zajebava? auuuuu To je ono što se dešava na alu felnama kad "zalepe" ali ovo...nemam reči. To očekujem na Ladi Nivi da vidim... Voleo bih da nisam u pravu i da me neko ispravi. Mislim ljudi...pa ovo da se desi tokom vožnje neko može da pogine.