darkside

Members
 • Content Count

  43
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About darkside

 • Rank
  bmw pocetnik

Profile Information

 • Ime i prezime
  Mihailo Zorić
 • Automobil
  kotrlja se nešto...

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. darkside

  E46 320D 110kW

  Meni nisu hteli da priznaju garanciju - Topla, koji sam imao na prethodnom autu. Crklo đubre otprilike mese dana pred istek garancije, ja se žalio i oni me poslali u servis. Tamo "izmerili" da je valjda ispražnjen usled velikog napora prilikom startovanja, a samo TO ne podleže garanciji. Tako nekako, ne znam da objasnim jer nisam stručan. U svakom slučaju debilna priča, ali sipali su novu vodu i napunili ga do vrha. Uzeo sam bio nov, a taj je otišao na selo... Srbija i garancije, šta reći.
 2. darkside

  Blokiranje EGR

  To moraš da odradiš i kroz software inače ćeš imati problema.
 3. darkside

  E90 modeli

  Meni je bio identičan problem na Hondi. Sam sam zaključio da moraju da budu (i jesu bile) "paštete" odnosno bushings na prednjim viljuškama. Valjda se zovu silen blokovi kod nas. Bile su u komadu cele ali iscepane malo. Kad sam ih zamenio, drhtanje je momentalno prestalo.
 4. darkside

  BEO CAR

  Na E90 savršeno radi pokazivač pritiska. Dva puta mi je pokazao znak za izduvanu gumu, ja u početku nisam obraćao pažnju. Ali oba puta su stvarno bili problemi: prvi put šraf drugi put ekser u gumi. Toliko je malo bila izduvana, i vozio sam normalno da nikad u toku vožnje čovek ne bi primetio tu malu razliku.
 5. darkside

  Oglasi

  Znači auto vožen 4500 km godišnje? Vrh.. na pijac i nazad 😁
 6. darkside

  Lampica auta na dizalici

  Jel imaš neku dijagnostiku na koju bi mogao da ga nakačiš? To bi ipak bilo najbolje.
 7. darkside

  e90 ravnanje glave motora

  Svaki auto ima nesto specificno sto se kvari/prestaje da funkcionise na nesrecu nas vozaca. Moja Honda Accord nije trosila ulja nikad, vozio je stani-kreni u BG ili 200 na sat na autoputu. Imala je 250,000km kad sam je prodao. Ali zato...letva volana dva puta (recimo) itd.
 8. darkside

  e90 ravnanje glave motora

  To je tačan podatak (na našu žalost), a za turbo-dizele je normalna i veća potrošnja. Čitao sam po svim mogućim forumima, razgovarao sa BMW znalcima. BMW i dalje tretira to kao normalnu potrošnju. Odnosno potrošnju do tog nivoa. Vrlo zanimljivo...
 9. darkside

  Da li je BMW E46 auto za mene?

  Imao sam Hondu i nisam se spasio... @BayfrontŠto se tiče poređenja Alfe i BMW - tu nema poređenja. BMW je premium brend, Alfa nije. To ako shvatiš onda će ti biti zadovoljstvo da se voziš u jednom takvom autu. Još prostije poređenje: pogledaj narod koji ih pravi. Jedan Talijan, koji od zvišdanja svakoj ribi koju vidi, ne vidi svoj posao, a onda u 1 popodne trči kod mame na lazanje! I Nemci, koji kao roboti sklapaju to što im je dato i ne znaju ni da se našale? Sad ti vidi koji ti je auto ozbiljniji i kvalitetniji.
 10. darkside

  БМБ 118Д 122кс М47 Е87

  Vozio sam za Uzice, i odjednom cujem zavijanje sirene kao da me juri policija! Bukvalno 100% isti zvuk, i oscilacija ista - neverovatno. Ja i supruga stali, gledamo da neko nas ne juri jbt.Sin kaze "hitna pomoc tata" - ludilo. Kad sam parkirao, probao da dam gas, povlaci lagano kao stari dizelasi i nekad pisti nekad ne, ali nije se nista dimilo kroz izduv. Tako se dovezao direkt do majstora u UE.
 11. darkside

  БМБ 118Д 122кс М47 Е87

  Meni se bio zapusio, ulje pocelo da ide napolje. To je razlog crkavanja turbine, ali sad kad je sve u redu - i dalje vlazi kod turbine. Ima ulja koje dolazi iz creva od separatora. Dakle, ja zakljucujem da taj uljni separator i nov ne moze da skroz ocisti uljna isparenja od ulja i da stalno deo ulja prolazi i ide dalje preko turbine u usis. Najbolje bi bilo to djubre ventilirati u atmosferu 👍
 12. darkside

  БМБ 118Д 122кс М47 Е87

  Jesi li pregledao ili menjao separator uljnih para? To je meni uzrokovalo crkavanje turbine.
 13. darkside

  Oglasi

  Problem u N47 je što za zamenu lanca mora motor napolje, nebitno je jel radiš samo zamenu ili je pukao pa moraš da menjaš. To ti niko neće raditi za jedno popodne u garaži kod drugara...Kolko ja kapiram, to se jedino isplati u verziji "sam svoj majstor" (sa svim alatom za to) Ako nisam u pravu, neka me BMW znalci/majstori sa foruma isprave.
 14. darkside

  Oglasi

  Lepog li auta covece 👍
 15. darkside

  Problemi sa 116i i dijagnostika

  Sve vredi probati...ako sad nema ulja da ga guši, možda se od čistog vazduha i pročisti? Ako ne, onda skidanje katalizatora....potapanje u razređivač....