darkside

Members
 • Content Count

  49
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About darkside

 • Rank
  bmw pocetnik

Profile Information

 • Ime i prezime
  Mihailo Zorić
 • Automobil
  kotrlja se nešto...

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. darkside

  Oglasi

  Kolika god da je ikona, auto u oglasu je teska krsina
 2. Ili je nivo tečnosti nizak jer je nema, pa je upozorenje tačno 😎
 3. Ja sam zamenio sve tečnosti, imam 220000km na mojem e90. Ulje za menjač i diferencijal sam uzeo Brembo. Bilo crno u menjaču, žuto i čisto u diferencijalu.
 4. darkside

  E46 320d 100kw

  Kad bi recimo imao vremena i volje, mogao bi da vratis EGR lepo nazad. Posto nije diran softwerski, da onda vidis radi li to kako treba ili ne. Ako radi, eto uzroka
 5. darkside

  E46 320d 100kw

  Da nije EGR slepljen (zatvoren,otvoren stagod). Logicki gledano, u nekom trenutku je smesa vazduh-gorivo neodgovarajuca, pa samim tim i reakcija sagorevanja prestaje i auto se gasi. Dakle, gledao bih prvo da je sve cisto DO usisne grane, svakako bih ocistio MAP senzor i EGR, to je izvodljivo u kucnoj radinosti. Sledece (sto hocu da uradim i na mom autu) je da pregledam-ocistim hladnjak koji dovodi vazduh do EGR, verovatno je to sve totalno zacepljeno. 99% sam siguran da je zacepljeno, bez obzira da li je to uzrok...
 6. darkside

  E46 318i za pocetnika?

  Povedi nekog ko se razume da pogleda taj auto koji te zanima. Za kupovinu tog, vaze ista pravila kao i za sve ostale> detaljna provera svega sto se da proveriti. A sto se tice samog auta...pa naravno da je dobar za tebe - ako se pitas oko voznih karakteristika itd. Bolji od 98% ostalih...
 7. darkside

  E46 320D 110kW

  Meni nisu hteli da priznaju garanciju - Topla, koji sam imao na prethodnom autu. Crklo đubre otprilike mese dana pred istek garancije, ja se žalio i oni me poslali u servis. Tamo "izmerili" da je valjda ispražnjen usled velikog napora prilikom startovanja, a samo TO ne podleže garanciji. Tako nekako, ne znam da objasnim jer nisam stručan. U svakom slučaju debilna priča, ali sipali su novu vodu i napunili ga do vrha. Uzeo sam bio nov, a taj je otišao na selo... Srbija i garancije, šta reći.
 8. darkside

  Blokiranje EGR

  To moraš da odradiš i kroz software inače ćeš imati problema.
 9. darkside

  E90 modeli

  Meni je bio identičan problem na Hondi. Sam sam zaključio da moraju da budu (i jesu bile) "paštete" odnosno bushings na prednjim viljuškama. Valjda se zovu silen blokovi kod nas. Bile su u komadu cele ali iscepane malo. Kad sam ih zamenio, drhtanje je momentalno prestalo.
 10. darkside

  BEO CAR

  Na E90 savršeno radi pokazivač pritiska. Dva puta mi je pokazao znak za izduvanu gumu, ja u početku nisam obraćao pažnju. Ali oba puta su stvarno bili problemi: prvi put šraf drugi put ekser u gumi. Toliko je malo bila izduvana, i vozio sam normalno da nikad u toku vožnje čovek ne bi primetio tu malu razliku.
 11. darkside

  Oglasi

  Znači auto vožen 4500 km godišnje? Vrh.. na pijac i nazad 😁
 12. darkside

  Lampica auta na dizalici

  Jel imaš neku dijagnostiku na koju bi mogao da ga nakačiš? To bi ipak bilo najbolje.
 13. darkside

  e90 ravnanje glave motora

  Svaki auto ima nesto specificno sto se kvari/prestaje da funkcionise na nesrecu nas vozaca. Moja Honda Accord nije trosila ulja nikad, vozio je stani-kreni u BG ili 200 na sat na autoputu. Imala je 250,000km kad sam je prodao. Ali zato...letva volana dva puta (recimo) itd.
 14. darkside

  e90 ravnanje glave motora

  To je tačan podatak (na našu žalost), a za turbo-dizele je normalna i veća potrošnja. Čitao sam po svim mogućim forumima, razgovarao sa BMW znalcima. BMW i dalje tretira to kao normalnu potrošnju. Odnosno potrošnju do tog nivoa. Vrlo zanimljivo...
 15. darkside

  Da li je BMW E46 auto za mene?

  Imao sam Hondu i nisam se spasio... @BayfrontŠto se tiče poređenja Alfe i BMW - tu nema poređenja. BMW je premium brend, Alfa nije. To ako shvatiš onda će ti biti zadovoljstvo da se voziš u jednom takvom autu. Još prostije poređenje: pogledaj narod koji ih pravi. Jedan Talijan, koji od zvišdanja svakoj ribi koju vidi, ne vidi svoj posao, a onda u 1 popodne trči kod mame na lazanje! I Nemci, koji kao roboti sklapaju to što im je dato i ne znaju ni da se našale? Sad ti vidi koji ti je auto ozbiljniji i kvalitetniji.