darkside

Members
 • Content Count

  78
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About darkside

 • Rank
  bmw pocetnik

Profile Information

 • Ime i prezime
  Mihailo Zorić
 • Automobil
  kotrlja se nešto...

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. darkside

  Oglasi

  Da....ima i ljudi koji ne znaju šta je to dizel, registracija od 1900 kubika itd. Nije mu uopšte jasno zašto je na svim nivoima (i pravnim i tehničkim) normalnim ljudima u Srbiji onemogućena vožnja ovakvog auta.
 2. darkside

  Oglasi

  I "magičnih" 120.000km na cajgeru - ha ha ha 😂
 3. Mi u firmi vozimo potpuno nova kola, pa posle 3-4 godine idu na rashod i uzimaju se nova. Škode Oktavije, Renoi, Fordovi sve što smo imali do sada je trošilo ulje. Neverovatno, od 0km troše ulje. Ja nisam verovao, dok nisam video.
 4. darkside

  Oglasi

  To je verovatno dobar auto, čak nije ni preterano ružan dizajn. Ali brate....vozačka tabla, ko da je neki klinac u Japanu gledao video igricu i onda počeo "da oblikuje". Za auto koji košta 50.000 evra nov, to je definitivno veliko NE od mene.
 5. Istih problema sam i ja imao. Problem je u separatoru uljnih isparenja, treba da bude filcanog tipa, a ne Vortex. Kad sam zamenio prljavi filcani za novi Vortex, zalivao je nenormalnu količinu ulja kroz turbinu pa u usis. Posle zamene za nov filcani toga nema više. To mi je uništilo i turbinu prvi put, stvori se neki pritisak i onda sve ode k'vragu. To možeš da proveriš tako što skineš onu crnu plastičnu navlaku što vodi vazduh do turbine, ako na malom crevu (koje je negde na polovini toga) ima ulja, onda je to u pitanju.
 6. Ja imam Foxwell NT510 scanner, sa BMW dijagnostikom ucitanom u njega. Dosta je dobra, meni radi posao. Ako dodjes za BG, mozemo da ga prikacimo da vidimo sta kaze.
 7. darkside

  Oglasi

  Land Cruzer nije napravljen da se nekome dopadne, nego da se monitra anti-vazdusni top na njega i da se vozi po dinama pucajuci u isto vreme na avione.
 8. darkside

  Oglasi

  Osim kilometraže...Tom ako je minimum minimuma vraćeno 50k km, on ima 300k km. To je za bilo koji auto - leš na putu. A regularno vraćanje kilometraže je 200.000km u Srbiji. Sad sam pričao sa majstorom koji gleda šta se radi u ovlašćenom servisu posle radnog vremena. Da ne verujete... (ne kažem da je BMW servis u pitanju)
 9. Sad sam promenio ponovo separator i stavio filcani. Vortex je apsolutni užas, zaliva nenormalnim količinama ulja turbinu i sve ide u usis! Ne razdvaja uljna isparenja od ulja kako treba, samo propušta dalje.
 10. darkside

  Oglasi

  Pa može biti i da ja uništavam kola nekom nenormalnom brzinom... ne znam stavrno. Evo u E90, počeo da mi dimi motor - iz usisa ide dim! Majstor rastavio, skinuo usisnu granu kad ono ŠELNA u motoru, kod klipova!! Ni ja ni prethodni vlasnik nismo dirali ništa oko usisa, motora...
 11. darkside

  Oglasi

  Trebalo bi da se sipa zeleni. Bar su meni tako rekli. E sad za neki brend, ne razumem se baš najbolje.
 12. darkside

  Oglasi

  To je svakako uvaženo mišljenje o Japancima (koje sam i ja imao). Accord kupljen nov u BG Delti od 0km, svaki km u servisu, posle majstori koji samo rade Honde je održavali. Korpa, lamela druk lager 2 puta, servo crevo dva puta, servo pumpa remontovana pa crkla nakon godinu dana, letva volana, anlaser, kompresor klime, dihtung dekle motora, od lišća i normalnog otpada se zapušili odvodni kanali pa voda počela da ulazi u kabinu, radio crkao na taj način da je užasni zvuk počeo da izlazi iz zvučnika i onemogućava vožnju, master cilindar propao, kvačilo kad se pritisne škripi i ne može se popravi
 13. darkside

  Oglasi

  Drugari moji, nije problem u dizelu ili benzincu. Problem je u tome što je prosečan auto koji svi mi ovde vozimo leš od 20 god. A onda kukamo "loš kvalitet" ovo ono...Ajde da vam garantujem da kad sednete u novog BMW-a bilo koje klase i goriva, nećete imati problema. Al jbg. to sebi može da priušti advokat u Nemačkoj...
 14. darkside

  Oglasi

  Ja još ne sedoh u polovnjaka koji nisam popravljao. Bilo koje marke...Kvare se apsolutno svi, samo je pitanje vremena, načina i novca koji je neko voljan da izdvoji za sređivanje. Sedoh u Hondu Accord pre 5 godina, posle mesec dana - letva volana. Reparacija 300e. Svetski čuven "Japanski kvalitet"
 15. Pa za početak zameni zamajac koji i sam kažeš da je loš, i stavi nov knock-senzor. Mislim da je to dobra osnova da počneš rešavati problem, a i sam kažeš da treba da se menja. Senzore nikad ne bih stavljao polovne, ipak kad je nov znaš da je nekorišćen (ne zamašćen itd.)