onboard

Members
  • Content Count

    28
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About onboard

  • Rank
    bmw pocetnik
  • Birthday 09/17/1987

Profile Information

  • Ime i prezime
    Petar Petrović
  • Lokacija
    Bor
  • Automobil
    E36 coupe
  • Interests
    Autolimarija, bela tehnika, elektronika, Led rasveta, multimedija

Recent Profile Visitors

2158 profile views
  1. onboard

    E46 Radilica

    Glava motora na taj bmw je od nikasila
  2. onboard

    E46 Radilica

    Stunter, imaš blokove kod nekih automobila, gde možeš da kupiš hilznu kao rezervni deo, naprimer reno 5,imaš blokove koji nemogu da se hilznuju, a imaš koji mogu. Hilzna se stavlja da bi se veličina klipa vratila na standard,na fabrički kubni centimetar. Ja sam govorio u ovoj temi kako stoje stvari, da objasnimo šta je šta, da kolega forumaš razume kroz priču odprilike na čemu je, da sagleda stvari na pravi način. Pravi muškarac, nosi lacostu, od parfema koristi pino silvestre, pije lav pivo, pije šveps, i vozi bmw trojku E30 kupe. Šalu na stranu.
  3. onboard

    E46 Radilica

    Legenda kaže kupiš auto prema mogućnostima, ako nemaš mogućnosti da opraviš, raspitaš se kod majstora koji je auto za tvoj dzep. Ne ljutite se na mene ništa, ja sam na forumu tu da naučim, da pomognem šta znam, da uputim, da dam informacije ispravne i tako dalje.
  4. onboard

    E46 Radilica

    Nemože tek tako samo da vrati, znaš tu koji posao Ima, mora da skida karter, mora da skida zamajac, da bi to uradio mora da odvoji zvono menjača, da skine korpu i lamelu, ceo dan posao, a ako majstor radi neće ga košta ispod 100eura ruke samo. Kad stavlja drugu polovnu radilicu mora i leteće i leteće ležajeve radilice druge obavezno. Ulje mora da promeni, nemože ovo preradjeno samo da procedi i da vrati. Ako bmw Ima ecu, mora ponovo da mapira paljenje, položaj radilice, položaj bregaste jer skidanjem radilice, izlaze i klipovi iz cilindra. Čuj samo promeni radilicu i go
  5. Bata Mirsade, prstenovi mogu da se naprave i od plastike, i ofarbaju srebro nitratom da budu metalik, boja sjajno srebrna, mogu i od inox lima da se naprave. To je prosto napraviti. Postavi sliku odo metra, ali neverujem da košta više od 1000dindzi da se napravi, da se savije, da se ispolira skočbrajtom, najbolje je od inox lima, savije se oko neke cevke da dobije zakrivljenje, inox lim je krut, odličan za taj poduhvat. Ako je odo metar ili cajger dole ravan, na stegu se izravnja i tigom pecne, obrusi i to je sve.
  6. onboard

    E46 Radilica

    Jeftinije kompletan motor, ako počneš da sklapaš motor, mora leteći i ležeći ležajevi radilice, nov dihtung glave, proveriti klipnjače i karike klipova obavezno nove. Ide novo ulje, pa onda mora podešavanje repera, podešavanje paljenja, treba će ti 500-1000eura, sad zavisi u kom stanju su delovi, novi ili polovni, onda majstor koji sklapa agregat. Ja da sam na tvom mestu, ja bi rasturio sve, hilznovao blok motora ili honovao cilindre na prvu, drugu, treću specijalu, drugi klipovi, druge karike. Lako je kupiti auto i voziti, ali kad nastanu problemi, niko o tome ne razmišlja.
  7. onboard

    E46 Radilica

    Radilica normalno, to je za šestaka ili grešim, može je baciš
  8. onboard

    E46 Radilica

    Kakva radilica, da lupa radilica, pukla bi momentalno. Tu može svašta da bude.
  9. Pa to je to isto što vam ja pričam u temi vozilo na vodu, dekarbonizacija to je čišćenje prostora za sagorevanje i povećanje oktanske vrednosti. Mala oktanska vrednost dovodi do polusagorevanja, ne sagori gorivo do kraja Ima nus produkt, Ima otpadak u vidu čadji. Vodonik Ima preko 150% oktansku vrednost, čime izadje iz auspuha u gasovitom stanju vezuje se za kiseonik i gradi vodenu paru. CO je ugljenmonooksid a to je zagadjivač, šta tu vodonik radi, pa dekarbonizuje, odvaja C od O, odvaja ugljen ili karbon od atoma kiseonika i sagoreva sa kiseonikom čisto.
  10. Jer znate vi ko je ovaj lik, to je isti onaj što je otvorio ovu temu. A to sam ja. Tu sam bre ljudi, sada vas ne napuštam, sa tim uredjajem sam pokrivio glavu na yuga 45. Može da se vozi na hho, voda i nacl. Uredjaj mora napaja jak alternator od minimum 300ampera iraggi naprimer, da bi dalo snage za proces elektrolize vode, i dovoljne količine oslobodjenog vodonika da bi automobil nesmetano radio bez trzanja. Na to sam potrošio 1000eura,prodao ga jednom liku ovde iz fod-a fabrike opreme i delova i sad uredjaj koristi za radionicu, seče i vari stime kao autogeno.
  11. Bolje stavite ovo What a f...
  12. Evo ja u stojadina mediacom tablet 10.1" 2013-te Jeste da kasnim sa odgovorom, ali bi bilo lepše da je bmw
  13. Možete da ih napravite od inox poliranog lima debljine 0.6mm ili 0.8mm a može i od alu lima pa da se polira. Ja sam drugaru pravio od inox cevke, Ima defi cajgere okrugle, isekao bonsekom prstenove od cevke, čini mi se da je bilo 38 ili 42mm fi, nesećam se.
  14. Jer ste rešili ovo ili niste, može da se izvuče preko migavca, vremenski relej i pobuda sa migavca kada se otvore vrata. Kada migavca trepne, da pobudu elektronici koja se tada odvaja od rada migavca i uključuje vremenski rele koji drži napon sve dok su vrata otvorena, a kad zatvorite vrata onda prstenovi se ga se polako na 10sekundi. Postoje prstenovi ccfl koji su original angel eyes i oni se trenutno uključuju i isključuju, a cob led može postepeno dimovanje, polako gašenje kao u kabini, curtoasy-light. Elektronika koja se vezuje za migavca je samo senzor napona i služi samo