onboard

Members
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About onboard

 • Rank
  bmw pocetnik
 • Birthday 09/17/1987

Profile Information

 • Ime i prezime
  Petar Petrović
 • Lokacija
  Bor
 • Automobil
  E36 coupe
 • Interests
  Autolimarija, bela tehnika, elektronika, Led rasveta, multimedija

Recent Profile Visitors

913 profile views
 1. onboard

  E46 Radilica

  Glava motora na taj bmw je od nikasila
 2. onboard

  E46 Radilica

  Stunter, imaš blokove kod nekih automobila, gde možeš da kupiš hilznu kao rezervni deo, naprimer reno 5,imaš blokove koji nemogu da se hilznuju, a imaš koji mogu. Hilzna se stavlja da bi se veličina klipa vratila na standard,na fabrički kubni centimetar. Ja sam govorio u ovoj temi kako stoje stvari, da objasnimo šta je šta, da kolega forumaš razume kroz priču odprilike na čemu je, da sagleda stvari na pravi način. Pravi muškarac, nosi lacostu, od parfema koristi pino silvestre, pije lav pivo, pije šveps, i vozi bmw trojku E30 kupe. Šalu na stranu.
 3. onboard

  E46 Radilica

  Legenda kaže kupiš auto prema mogućnostima, ako nemaš mogućnosti da opraviš, raspitaš se kod majstora koji je auto za tvoj dzep. Ne ljutite se na mene ništa, ja sam na forumu tu da naučim, da pomognem šta znam, da uputim, da dam informacije ispravne i tako dalje.
 4. onboard

  E46 Radilica

  Nemože tek tako samo da vrati, znaš tu koji posao Ima, mora da skida karter, mora da skida zamajac, da bi to uradio mora da odvoji zvono menjača, da skine korpu i lamelu, ceo dan posao, a ako majstor radi neće ga košta ispod 100eura ruke samo. Kad stavlja drugu polovnu radilicu mora i leteće i leteće ležajeve radilice druge obavezno. Ulje mora da promeni, nemože ovo preradjeno samo da procedi i da vrati. Ako bmw Ima ecu, mora ponovo da mapira paljenje, položaj radilice, položaj bregaste jer skidanjem radilice, izlaze i klipovi iz cilindra. Čuj samo promeni radilicu i gotovo. Gadjate se s nekim terminima kao da je igračka.
 5. onboard

  Prstenovi

  Bata Mirsade, prstenovi mogu da se naprave i od plastike, i ofarbaju srebro nitratom da budu metalik, boja sjajno srebrna, mogu i od inox lima da se naprave. To je prosto napraviti. Postavi sliku odo metra, ali neverujem da košta više od 1000dindzi da se napravi, da se savije, da se ispolira skočbrajtom, najbolje je od inox lima, savije se oko neke cevke da dobije zakrivljenje, inox lim je krut, odličan za taj poduhvat. Ako je odo metar ili cajger dole ravan, na stegu se izravnja i tigom pecne, obrusi i to je sve.
 6. onboard

  E46 Radilica

  Jeftinije kompletan motor, ako počneš da sklapaš motor, mora leteći i ležeći ležajevi radilice, nov dihtung glave, proveriti klipnjače i karike klipova obavezno nove. Ide novo ulje, pa onda mora podešavanje repera, podešavanje paljenja, treba će ti 500-1000eura, sad zavisi u kom stanju su delovi, novi ili polovni, onda majstor koji sklapa agregat. Ja da sam na tvom mestu, ja bi rasturio sve, hilznovao blok motora ili honovao cilindre na prvu, drugu, treću specijalu, drugi klipovi, druge karike. Lako je kupiti auto i voziti, ali kad nastanu problemi, niko o tome ne razmišlja. Ja sam na moju zastavu, ako je 1.1motor,radio generalnu ispalo me sve 600eura jer sam radio sve sam, Imam moment ključeve, komparatore, samo honericu, mašinu za ravnjanje glave i šlajfovanje ventila nisam imao, to sam platio. Radilicu sam obradjivao, i kad uradiš sve može se desi da pukne radilica, sve mora da bude savršeno, preciznost 0.1mm, nema zajebancije. Sad sklapam E36 kupe, kupio sve bez motora i enterijera, računao sam, motor Ima da me ispadne 170000dinara, a motor stavljam od E30 316 sa karburatorom u E36. Bregastu kupujem novu catcams, radilicu obradjujem jer nova košta 75000 dinara za E30. Moja preporuka ti je da nadješ dobar motor, kontaktiraj Zokija klinika iz Šabca da ti nadju motor i rešiš posao, jer polovan motor može biti oštećen. Smorio sam ga.
 7. onboard

  E46 Radilica

  Radilica normalno, to je za šestaka ili grešim, može je baciš
 8. onboard

  E46 Radilica

  Kakva radilica, da lupa radilica, pukla bi momentalno. Tu može svašta da bude.
 9. Počeću prvi M3
 10. onboard

  Dekarbonizacija motora i vodonik generatori

  Pa to je to isto što vam ja pričam u temi vozilo na vodu, dekarbonizacija to je čišćenje prostora za sagorevanje i povećanje oktanske vrednosti. Mala oktanska vrednost dovodi do polusagorevanja, ne sagori gorivo do kraja Ima nus produkt, Ima otpadak u vidu čadji. Vodonik Ima preko 150% oktansku vrednost, čime izadje iz auspuha u gasovitom stanju vezuje se za kiseonik i gradi vodenu paru. CO je ugljenmonooksid a to je zagadjivač, šta tu vodonik radi, pa dekarbonizuje, odvaja C od O, odvaja ugljen ili karbon od atoma kiseonika i sagoreva sa kiseonikom čisto.
 11. onboard

  Voda pogonsko gorivo

  Jer znate vi ko je ovaj lik, to je isti onaj što je otvorio ovu temu. A to sam ja. Tu sam bre ljudi, sada vas ne napuštam, sa tim uredjajem sam pokrivio glavu na yuga 45. Može da se vozi na hho, voda i nacl. Uredjaj mora napaja jak alternator od minimum 300ampera iraggi naprimer, da bi dalo snage za proces elektrolize vode, i dovoljne količine oslobodjenog vodonika da bi automobil nesmetano radio bez trzanja. Na to sam potrošio 1000eura,prodao ga jednom liku ovde iz fod-a fabrike opreme i delova i sad uredjaj koristi za radionicu, seče i vari stime kao autogeno.
 12. onboard

  LED CREE Sijalice

  Bolje stavite ovo What a f...
 13. onboard

  Tablet u e36 i muka

  Evo ja u stojadina mediacom tablet 10.1" 2013-te Jeste da kasnim sa odgovorom, ali bi bilo lepše da je bmw
 14. onboard

  Prstenovi

  Možete da ih napravite od inox poliranog lima debljine 0.6mm ili 0.8mm a može i od alu lima pa da se polira. Ja sam drugaru pravio od inox cevke, Ima defi cajgere okrugle, isekao bonsekom prstenove od cevke, čini mi se da je bilo 38 ili 42mm fi, nesećam se.
 15. onboard

  Angel eyes otkljucavanje

  Jer ste rešili ovo ili niste, može da se izvuče preko migavca, vremenski relej i pobuda sa migavca kada se otvore vrata. Kada migavca trepne, da pobudu elektronici koja se tada odvaja od rada migavca i uključuje vremenski rele koji drži napon sve dok su vrata otvorena, a kad zatvorite vrata onda prstenovi se ga se polako na 10sekundi. Postoje prstenovi ccfl koji su original angel eyes i oni se trenutno uključuju i isključuju, a cob led može postepeno dimovanje, polako gašenje kao u kabini, curtoasy-light. Elektronika koja se vezuje za migavca je samo senzor napona i služi samo kao okidač, jednom okine i više ne reaguje na žmigavce koji stalno trepću, a može i prostije. Da se poveže preko prekidača na vratima koji služe da uključe svetlo u kabini, to je normalno zatvoren prekidač, znači provodi struju kad nije pritisnut. I sve dok prekidač nije pritisnut, prstenovi svetle, kad se zatvore vrata i prekidač bude pritisnut, onda se otvara strujno kolo, gasi se i onda stupa vremenski relej koji polako gasi prstenove. Može da se podešava relej da svetle prstenovi do 1minut po zatvaranju vrata i tada se ugase. Ima fora i da prstenovi trepere brzo, Ima elektronika za to, neko to voli. Cena izrade celog sklopa varira prema zahtevu vlasnika vozila, a može da košta od 50eura pa na gore. Znači sve kvalitetno odradjeno, sklop Ima ubodni promenjiv osigurač, poklopac kutije sklopa može da sadrži inicijale vlasnika automobila ako to želi. Ja sam elektroničar, pravim svašta. I da napomenem, svaki sklop je zaštićen od kopiranja, sa elektronike skidam oznake, da nemožete da saznate šemu sklopa, a pinove el.komponenti zalivam poliesterskom smolom te činim uredjaj nepromočivim i dugotrajnim. Sklop se ne greje. Pozdrav.