simma

Members
  • Content Count

    56
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by simma

  1. Imao sam isti problem. Stavi gumu koja se nalazi na kucistu filtera ali je okreni na neku stranu a ne da direktno vazduh ulazi u nju i bice sve ok.
  2. Na svim starijim tipovima automobila, ta dizna se spaja na + od bombine. Posto tada nijebilo neke komplikovane elektronike, tako je funkcionisalo. Probaj pa javi rezultate, neces pogresiti.
  3. Problem se moze resiti pranjem dizni. Prljave su, ne zatvara neka do kraja i nalije ti benzin u usis. To je moja teorija i iskustvo sa takvim problemom.
  4. Sta to konkretno znaci: "Kad nema dovoljno ventilacije u motoru?" Pojasni malo ako mozes, i mene interesuje.
  5. simma

    bmw bird

    90% sam siguran da se radi o mladoj svraki a ne o vrabcu.
  6. 35 eura sa uljem za kompresor i bojom.
  7. Resenje je kupiti polovan ispravan sat za 30-40 evra. Imao sam taj problem i resio ga na gore navedeni nacin.
  8. I meni je tako na istom modelu. Ubaci termostat pa ce te "krace" nervirati jer se brze greje.
  9. Hvala na odgovoru, dosta si mi pomogao jer sad znam da se najbolje ne petljati sa tim.
  10. Mislio sam na motor iz pominjanog u oglasima 518i, a za injection sam mislio da u auto koji vec ima injection stavim go motor koji je bio karburator, znaci samo blok i glavu. Moze li to ili ne? Moja greska jer nisam bio dovoljno precizan. ;)
  11. Pitanje za majstore: pasuje li motor od e34 na kocku zajedno sa menjacem? Drugo pitanje je pasuje li usis sa 316i na 316 karburator bez menjanja glave? Mislio sam da se napravi od 1600ccm karburator 1600ccm injection
  12. Nisam majstor ali sam video na mobile.de da lik prodaje bord kompjuter za kocku i ima i slika na kojoj to izgleda jako jednostavno.
  13. I meni to lici na senzor za unutrasnju temp, ali verovatno za modele sa klimom. Cudim se onda samo zasto stavljaju na sve modele. Ne znam da i jedan ima pokazivac temp unutra?
  14. Za taj kruzic se ubih raspitivajuci i nisam saznao, bas i mene interesuje.
  15. Ja cu i dalje nastaviti paliti na benzin jer je uredjaj tako napravljen, a na plin i pogotovo zimi, nikad.
  16. Npr. ja vozim na benzin do odredjene temp. motora i onda prebacim na plin. Nemam sikvent vec obican plin i svaki put palim na benzin + jednom mesecno provozam na benzin 10-tak km autoputom. Zar ne bi svi uredjaji trebali paliti na benzin ? Makar ovi malo novijeg datuma ugradnje?
  17. gde postoje pumpe za sipanje metana u bg? I koliko kg stane u tu bocu od 30l?
  18. Mora biti jedna tanka zica koja dolazi na anlaser i to je pobuda anlasera. Ona hoce da korodira i pravi takav problem. Na starijim verzijama je na toj zici buksna ili okrugla buksna (ne znam kako se tacno zove) pa je skini i proveri da li cvrsto hvata za kontakt na anlaseru. Ujedno je i naprskaj sa WD-40 kad je vec skidas. Ona pokrece anlaser. Ako je tu sve u redu, otisao ti je automat na anlaseru.m To su moja iskustva vezana za taj problem.
  19. simma

    El. Šiber

    Moras menjati sve. I ja sam kupio motoric ali ne vredi jer se mehanizam komplet razlikuje. Provereno!!!
  20. simma

    E30 M3

    Video sam slike motora u nekim oglasima i je m3 motor ali je sasija od obicne kocke. Saljem ti link pa proveri kolika je registracija na dunav osiguranju, imas u desnom cosku kalkulator Izvini, moja greska. Stize link http://www.dunav.co.yu/motorna_vozila/osiguranje.php?id=51
  21. simma

    E30 M3

    Koliko ja vidim to je kocka sa motorom od m3. Mozda gresim, ako gresim ispravite me. Samim tim je odrzavanje potpuno isto osim delova za motor i registracije koja je veca za 10000 din od obicnog 320i.
  22. 320i, E30, 1500 obrtaja hladan i postepeno pada na 950 kad se ugreje. To je malo previse kad je vruc, ali mora zbog plina.
  23. Uradio sam sve gore navedeno, jos jedino je ostalo centriranje trapa. Trazicu papir i okaciti ga da ga vidite. Nakon popravke nema za sad poboljsanja ali osecam da je centriranje trapa neophodno.
  24. to se ne desava prilikom skretanja nego na pravcu. Izrazeno je najvise kad je klizava podloga po kojoj vozis.
  25. Znaci moze biti da je nemam fabricki zar ne? Nije diferencijal i auto mi sad i po klizavici ide pravo, ali sam mislio ako treba da bude da je ugradim i odradim komplet zadnji trap kad vec radim.