e39 525tds


Recommended Posts

nasao sam ovu e39ku. 525tds. 1997god. totalni full sto se tice opreme. sve mi se svidja. jedino ne farovi... al to je ne bitno. cena je 5500e. reg istice krajem godine. od ulaganja kaze covek nema nista, osim zupcaste letve, ne kontam sta je to. kaze nije servo letva, vec drugi kraj sto ide na spone, jabuice... kaze da ce on to srediti 70e majstor u trsteniku mu trazi....

zanima me vase misljenje za auto. i da li ima neko pouzdan majstor u okolini cacka da odem da vidi auto, jer nisam bas vican e39ci, tds motoru pogotovo.

evo slika.

http://img529.imageshack.us/gal.php?g=img1103g.jpg

Link to post
Share on other sites
  • Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ne zaleci se. Imas kes. U NS kod tebe ima 525d ( mnogo bolji motori od tds) 2000. godiste, full i ceo ///M paket. Covek trazi 7000 za kes, a kada mu pokazes isti ici ce cena i nize.

Evo ti link

http://www.polovniautomobili.com/oglas646484/bmw_525_d/

Link to post
Share on other sites

pricas gluposti zeljko ako ti se automatik nije svideo na coupe sto i meni se ne bi svidio na ovakoj ladji je zamaranje saltati mauel znaci petica sedmica samo automatik e na trojku i ja ga ne gotivim

:) a i ne volim karavane...

Link to post
Share on other sites

ne pricam gluposti. ne volim automatik i kraj. mozda kad budem 70+ e onda cu uzeti automatika nekog.

gledam i gledam ovu sivu i svidja mi se jako. i vidim i ovu drugu sivu i ova mi se jako svidja. i kaze lik 4800 zadnja cena. sta mislite kako vam se cini?

http://www.polovniautomobili.com/oglas664105/bmw_525_tds/

Link to post
Share on other sites

brate imam oko 5 iljada na gomili, i necu preko 2.5 a necu ni ispod 2.5. karavan necu, automatik necu. tako da moram da se nadjem u toj prici. moras, paziti, ne smes divljati, pazi ovo, pazi ono... manuelni zakon.

Link to post
Share on other sites

video sam i taj. 5500 trazi. deluje mi kao da je sveze ofarban, i kad sam video keder an vozacevim vratima sve mi je bilo jasno...kao da su ga misevi izjeli

Link to post
Share on other sites

Ma kakav crni automatik,u pravu si...e,jedino 7-ca može automatik,ostali-nikako!...ne znam,meni se puno svidja onaj sivi 96-to godiste,vidi se da je mažen i pažen...mislim da BAŠ toliko vrijedi,a ti vidi...srecno sa kupovinom...

Link to post
Share on other sites

dobro..to sto je na slikama je super,ali ti bolje uzivo zagledaj malo vise.znaju i slike da prevare

kao sto je DangaraBMW rekao nikako automatik ako nije 7-ica :)

Link to post
Share on other sites

gledao sam i sedmice. ipak ne bi da se vencam sa autom. smorice me sve i jedan kad ga sredim do maximuma, i posle godinu dana od prilike... a semicu tesko prodati.

Link to post
Share on other sites

u principu sa oglasa ovo je neki uzi izbor

http://www.polovniautomobili.com/oglas664105/bmw_525_tds/

http://www.polovniautomobili.com/oglas669429/bmw_525_tds/

http://www.polovniautomobili.com/oglas674821/bmw_525_tds/

znachi 2.5 motor limuzina i manuelni menjac . . .

http://www.polovniautomobili.com/oglas664105/bmw_525_tds/

na oko deluje ocuvano, imaces izdatak uskoro a to je registracija (400-450e) za kes ti je sam vlasnik rekao da bi ga dao za 4800, ali kada se pojavish sa kesom veoma je moguce da josh spustis cenu cak i do 4500e shto je lepa cena za ovaj auto . . . e sad enterijer je malo nesvakidasnji, meni u neku ruku i interesantan, ali zavisi od ukusa . . . lik u opisu kaze da je u extra stanju i da je 2-gi vlasnik, sto je veliki plus, ali dok se ne proveri kod majstora i u supu nishta nije sigurno . . . zatamnjen, lepa felna, i gume cini mi se nove . . . stopovi i farovi ruzni pretpostavljam da cesh to menjati (pisao si negde da ne wolish ovakve stopke i farove) . . . u principu interesantna kupovina i veoma bih ga uzeo u obzir . . .

http://www.polovniautomobili.com/oglas669429/bmw_525_tds/

od izdvojenih je najmladji, zatamnjen, lepa felna, registrovan jos 10 meseci (plus) deluje lepo ocuvan, i iskreno nisam primetio da mu nesto fali na kederu(tj da je zguzvan ili kako vec sto si ti rekao) . . . ovde bi ti kes varijanta bila negde oko 5000e sto se uklapa u tvoj budzet . . . m-ov volan sa komandama na sebi, lep enterijer . . . takodje plus . . . farovi i stopke za menjanje . . .

http://www.polovniautomobili.com/oglas674821/bmw_525_tds/

josh 3 meseca registrovan, znaci uskoro trosak za registraciju . . . farovi i stopovi za zamenu, potrebno zatamnjivanje . . . plus u odnosu na druga 2 je sto ima telefon . . . mala felna, pretpostavljam da bi i to menjao . . . lepo izgleda, ali pored prethodna 2 nebih ga bash razmatrao za kupovinu . . .

iskreno moji favoriti su prvi i drugi link, mada iskreno ovaj 98-mo mi je vishe za kupovinu iz razloga sto je 2 godine mladji(plus za dalju prodaju posto si rekao da ne zadrzavash dugo auto kod sebe) . . . zivimo u srbiji gde narod prvo gleda koje je godishte pa tek onda gleda stanje cak sta i radije uzima auto da je mladji a u losijem stanju nego dobar koju godinu stariji . . . registrovan skoro godinu dana, lepsi enterijer . . .

kao kupac ni za jedan od pomenutish nebih sudio preko slika . . . uzmesh fon porazgovarash sa prodavcima o legalnosti, stnju . . . proverish koje su pravo godishte jer su legalni u kakwom je stanju mehanika, elektronika, trapovi exterijer, enterijer . . . odes na licu mesta i pogledash auto, i niposto se ne zaleci da ga kupis odmah vec pogledaj sve potenijalne ponude i odaberi onu koja tebi najvishe odgovra estecki a i po pitanju ispravnosti i legalnosi . . .

nadam se da sam ti bilo koliko pomogao. . . i sam jurim iskljucivo e39 525 (manual) da kupim, pa to ti je neko moje mishljenje . . .

pozz i srecno pri odluci

Link to post
Share on other sites

bravo hagore!

i ja sam sva ta tri stavio u listu za razmatranje, samo ta tri od celog interneta koja sam gledao. planiram da odem da vidim taj sa snicer felnama, jer mi se svidja boja i ovako sve u svemu to je to neko stanje koje ocekujem, bar po slikama, ovaj iz sapca mi deluje jako utegnuto, ali mi enterijer bode oci nenormalno. a ovaj iz cacka me je nekako najvise zagolicao, ne znam ni sam zasto al mi se jako svidja. razmotricu jos sta je najbolje.

Link to post
Share on other sites
razmotricu jos sta je najbolje.

Najbolje ti je da izbegneš taj 2,5 motor. :clapping:

Za lovu koju si spreman da daš za auto, možeš da uzmeš 520i u odličnom stanju, sa odličnom opremom, i mladji od ovih i sa daleko nižom realnom kilometražom. Ili možda stvarno veruješ da su svi ovi dizeli za nekih 15 godina "službovanja" prvo po nemačkim ili italijanskim ili čijim već autoputevima, pa onda ovdašnjim kaldrmama, prešli zaista tih 160-170 ili "svih" 180 hiljada kilometara koliko (nekim čudom) svi redom imaju na satu? :) To znači da su voženi u proseku malo više od 10000 km godišnje, a za toliko se ne isplati kupovati dizela. Nemoj da misliš da onaj švabo, `talijan ili neko peti ne razmišlja o tome kad kupuje auto. Samo kroz ozbiljnu predjenu kilomeražu oni "naplate" to što skuplje plate dizela, tamo je 30-40 hiljada kilometara sasvim uobičajena godišnja kilometraža za dizele većih kubikaža, i zato se oni i kupuju. Naročito u ovakvim "limuzinama" za otvorenu, medjugradsku vožnju, gde se kilometraža nabija vrlo brzo i vrlo lako.

Nemoj da si dete da veruješ u to. Dakle prve svega znaj da su svi ovi dizeli redom prešli bar bar po još 100000 km, i da su im prave kilometraže u rasponu od 250 do 350 hiljada kilometara. A na tim kilometražama ovi motori su već blizu svog limita u smislu da im sledi osvežavanje, a koliko će to da košta pitaj recimo klinika. Da ne pominjem standardne probleme sa turbinom i pumpom, a koliko pa koštaju servisiranje, ili ne daj Bože zamene istih, opet pitaj klinika. Ulaziš u veliki rizik sa odlukom da kupiš auto sa tim motorom, raspitaj se prvo o njegovoj pouzdanosti i problemima koje ima na karakterističnim kilometražama, o cenama servisiranja i popravki tih problema, uzmi u obzir da su ti automobili prešli bar po još 100 k km, pa onda ponovo razmisli o svojoj odluci.

Govorim ti u tvom interesu, što se mene tiče tvoja volja, tvoja para. Samo da ne bude sutra po onoj: sam pao, sam se ubio.

Inače, ne znam šta će ti BAŠ taj motor, radi se o staroj pumpa-dizna koncepciji, ubrizgavanje goriva nije direktno, za svoju kubikažu po današnjim standardima prosečne performanse a potrošnja opet za današnje pojmove ne baš niska. Motor jeste bio dobar po ondašnjim shvatanjima ali danas je zastareo isto koliko i VW-ovi TDI iz tog vremena, jer se maltene radi o istoj tehnologiji. I za sve to ti ćeš da plaćaš duplo veću registraciju nego da uzmeš pomenutu peticu 520i, plus što će te održavanje ovog drugog manje koštati. Sem toga, i pored veće kubikaže 525tds je sporiji od 520i do 100 km/h (dizelu treba 10,4 sekunde, dok 520i stiže za 10,2 sekunde). U medjuubrzanjima verovatno je bolji tds zbog više obrtnog momenta, ali daleko od toga da je 520i spor. Ipak je i to šestak i ima dosta linearnu krivu obrtnog momenta, i zna itekako da povuče kad zatreba. Da ne pominjem tek kakva je milina slušati taj motor preko 4000 rpm dok tds zvuči kao i svaki TDI iz tog vremena.

Inače za taj novac imaš i primeraka 520i sa sekvent plinom, pa u tom pogledu ćeš se bukvalno jeftinije voziti nego u dizelu, plus jeftnije održavati auto, plus plaćati manju registraciju, plus uživati u BMW-ovom benzinskom šestaku koji će ti proizvesti emocije kakve 525tds ne može ni pod razno. Baš mi je jedan drugar pre nekoliko meseci uzeo (u zameni) 520i, dobro ide sa tim motorom, po bordu je prosečna potrošnja bila 8 litara ali tad ga je bio dovezao iz Zrenjanina pa to dakle znači otvorenu vožnju, mada ovaj drugar kaže da ga "nije žalio" u dolasku :clapping:

Sve u svemu ne mislim da ti je dobra ideja da uzimaš 525tds. Niti ćeš se sa njim voziti na nivou modernih Common rail motora (520d će da pegla 525tds kako hoćeš, da ne pominjem 525d), niti ćeš sa njim štedeti neki novac (valjda se dizel dobrim delom zato kupuje?) jer ćeš plaćati duplo skuplju registraciju nego za 520i i jer će te koštati skuplje za održavanje, plus što ulaziš u veliki rizik jer kao što rekoh ovi automobili su prešli više nego što "piše u izlogu" a ako kupuješ sad auto da bi sutra morao da radiš polugeneralnu ili da servisiraš turbinu ili pumpu, onda čemu sve to?

Dobro razmisli pre nego daš nekom keš u ruke. Bar danas ima automobila koliko hoćeš, cene su nikad pristupačnije, imaš pare, ti biraš. Izaberi najbolje što ti tvoj novac može kupiti.

Izvinjavam se na dužini posta, ali ponavljam, tvojeg dobra je radi. Ako si čvrsto odlučio 525tds, onda puno sreće u kupovini.

:)

Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.