BMW serie 3 - CABRIO


Recommended Posts

BMW serie 3 - CABRIO

uvod_napred.jpg

Pogled u plavo nebo.

Otkrijte jedno od najlepših doživljaja u vožnji pod suncem - cabrio BMW serije 3. Njegove snažne performanse i agilnost u rukovanju čine ga reperom među sportskim kabrioletima. Tehničke inovacije, osobene stilske modifikacije i njegov dobitni spoj užitka u vožnji i elegancije su sada unapređene još više. Dodajte na to izuzetno visok nivo bezbednosti i komfora, kao i opcioni potpuno automatizovani meki krov, i dobićete kabriolet koji svako putovanje čini jedinstvenim užitkom, bez obzira na vreme.

highlight_design_pregled_01.jpg

Prosto nedoljiv.

Cabrio BMW serije 3 pleni pažnju iz dobrih razloga - njegove dinamične, a pri tome elegantne linije su uvek bile garancija za zadivljene poglede. Sada je cabrio BMW serije 3 privlačniji nego ikad, zahvaljujući široj ukrasnoj maski, modifikovanom prednjem spojleru i sportskim otvorima za vazduh, kao i novim LED zadnjim svetlima i trećem stop svetlu. Iznutra, elgantno opremljena kabina predstavlja idealno okruženje za uživanje u vožnji pod otvorenim nebom.

highlight_sasija_pregled_01.jpg

Neograničen užitak u vožnji.

BMW motor brze rakcije ugrađen u sportski kabriolet je garantovan recept za užitak. Od četvorocilindrčnog motora velikog obrtnog momenta u BMW-u 318Ci pa do snažnog linijskog šestocilindrčnog agregata u BMW-u 330Ci, motori u kabrioletu BMW serije 3 vas neće razočarati. Za još sportskiji osećaj, modeli 325Ci i 330Ci su dostupni i sa opcionim Sekvencijalnim manuelnim menjačem (SMG). Ova transmisija u stilu Formule 1 omogućava vozaču da menja brzine naviše i naniže uz pomoć tastera smeštenim na volanu i pruža bržu i precizniju promenu stepena prenosa.

highlight_bezbednost_zastita_od_prevrtanja_01.jpg

Vlada krivinama.

Da bi u potpunosti uživali u vožnji potrebno vam je vozilo koje uliva poverenje. Sa svojim sportskim vešanjem, širokim razmakom točkova i prednjim i zadnjim roll-barovima, cabrio BMW serije 3 je upravo takvo vozilo. Uz to njegovo upravljanje ostaje bez uticaja obrtnog momenta motora zahvaljujući pogonu na zadnje točkove. Elektronski sistemi kontrole šasije, uključujući ASC+T i DSC, obezbeđuju dodatnu podršku pri oštrijoj vožnji. Krajnji efekat je fluidno i sugurno rukovanje vozilom - i maksimalno zadovoljstvo u vožnji.

highlight_motor_smg_01.jpg

highlight_design_meki_krov.jpg

Zona bezbednosti.

Kada je reč o kabrioletu, još veća pažnja je posvećena bezbednosti. U cabriu BMW serije 3, ekstremno rigidna konstrukcije baze šasija, ojačane bočne stranice, i zaštita od prevrtanja integrisana sa ramom prednjeg vetrobrana garantuju stabilnost odeljka za putnike. Nova LED zadnja svetla i treće stop svetlo takođe unapređuju bezbednost boljim odzivom na pritisak pedale kočnice, dok opcioni Adaptivni farovi dostupni u sprezi sa bi-xenon sistemom, obezbeđuju bolju osvetljenost pri skretanju.

podaci_serija3_cabrio_318ci.gif

izvor: www.bmw.co.yu

Link to post
Share on other sites
  • 2 years later...

Kakva su misljenja za kockicu (e30) cabrio 318 i 320? Ima li neko posebno odrzavanje tog platnenog krova i da li ima da se uopste kupi negde u Srbiji taj krov ako ne daj boze stari pocne da pisa? I da li su mehanicki delovi isti kao i kod "obicne" verzije sa limenim krovom? A usput i da li postoji e36 cabrio sa euro 3 motorom? Puno sam pitao, znam, grdite me ako sa bio nevaljao :), al sta cu, koga rugog da pitam ako necu vas?!

Link to post
Share on other sites
i dobar photoshop :)

pa ovaj bas i nije dobar s obzirom da se odmah provaljuje........... :)

Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...
Kakva su misljenja za kockicu (e30) cabrio 318 i 320? Ima li neko posebno odrzavanje tog platnenog krova i da li ima da se uopste kupi negde u Srbiji taj krov ako ne daj boze stari pocne da pisa? I da li su mehanicki delovi isti kao i kod "obicne" verzije sa limenim krovom? A usput i da li postoji e36 cabrio sa euro 3 motorom? Puno sam pitao, znam, grdite me ako sa bio nevaljao B), al sta cu, koga rugog da pitam ako necu vas?!

E30 kabrio:

Mnogo je leseva po gradu pa ako se dolucis da kupis kabria, dobrog neces naci ispod 3500 eura, mozda koji euro gore-dole.

Nikakvo posebno odrzavanje platnenog krova, ukoliko naravno nije izbusen. Strada mu keder koji naleze na ram od soferke. On ide od jedne do druge polovine krova, tj proteze se preko oba vrata i soferke, iz jednog dela je. Lako se menja, buvalno se samo izvuce iz lezista i stavi drugi keder. Problem je sto taj novi keder kosta ravno 500 eura da se poruci iz svabije. Polovan nemoj ni da trazis jer dobar neces naci. Kod nas nema nekog majstora koji bi to resio pa ti samo ostaje da se igras u toms lucaju sa crnim silikonom.

Pravo resenje za kabria jeste hard top, koji sam pre godinu dana na e bay-u nasao za 700-800 eura.

Platneni krov ima da se kupi i preko e bay-a i dosta je jeftiniji od hard top-a, pa cak se moze naci i sa celim mehanizmom.

Kod nas ima dosta tapetara koji prave te krovove. Na ovome ne treba stedeti jer ako se stavi jeftin materijal dolazi do skupljanja krova i em sto ne lici ni na sta em sto ne pokriva bocne strane koje treba da prelaze preko stakala, pa samim tim voda ulazi u kabinu.

Da se vratim na odrzavanje. Klasicno pranje je sasvim dovoljno da bude ok, nema potrebe da se pazi bilo sta. Puskiranje i tako to dolazi u obzir naravno. Treba obratiti paznu pri sklapanju krova. Posto se pri sklapanju krova mehanizam spusta i savija platno, treba paziti da s ene presavije i ne precvika. Ako se ne pazi dolazi do pucanja platna na mestu gde se nije lepo upasovao. Krov se rucno spusta za 20 sec, a dize za bukvalno 10 sec.

Ako imas dilemu u vezi voznje kabria zimi zbog snega, kise, hladnoce itd, odmah da ti kazem da ni tu nema problema. BMW se zagreje u roku od odma, tako da grejanje postaje toliko jako da se sneg sa krova otapa odma :) . Salim se naravno, ali u svakom slucaju nema razlice u odnosu na obican auto.

Jos jedna sitnica: na bocnim stranama krova koje nalezu na sasiju treba da postoje kao neke metlice-resice,nesto nalik onim resama na rotirajucim vratima u bankama i to One sprecavaju da voda, itd ulazi u auto. To se buvkalno potrosi od koriscenja. To kosta oko 120-130 eura i naravno nema ga kod nas. Doduse i bez toga voda ne ulazi u auto, provereno :preved:

E sad, cesto se ljudi pitaju, a i ja sam, kako da odmaglim zadnje staklo na kabriu jer ipak nema grejace. E pa ima :( Iza zadnjih sedista postoje otvori za ventilaciju kroz koje pici vazduh. Kliknes na dugmence i upali se ventilacija, nesto slicno grejanju. Kolko mi je trebalo to da skontam, a tako dugo sam se pitao za sta sluzi to dugme hahahha :) Bilo mi je nelogicno da ima grejace na plasticnom staklu,a pritom ih jos i ne vidim. :D

E da, kabrio je prejebeno najdobro uzivanje ikad! :)

8ac9cb569d.jpg

toliko :)

Link to post
Share on other sites
odvratno mu stoje ove motorsport e36 felne.... nikako nisu za kocku

Ti kao admin umesto da kazes nesto konstruktivno i pametno u vezi krova kabria, ti komentarises nesto za sta ti niko misljenje nije trazio.

Link to post
Share on other sites