Racija na zatamnjena stakla


Recommended Posts

  • Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ljudi, pisano je x puta citajte... Ne ide se ni na kakav tehnicki nego na atest, ne u servisima nego u institucijama koje su zaduzene za to, npr AMSS. A po pravilniku koji vazi u trenutku dok pisem ovaj post ne mozes NISTA da stavis jer ces da prebacis 25% ukupnog zatamnjenja. Navodno ce biti izmene tako da ce biti dozvoljeno iza B stuba, al dok to ne bude zvanicno...

Link to post
Share on other sites

Kao i sto sam prdpostavio sinoc oko 1 sam imao susret sa momcima u plavom...

Kad je poceo da me zaustavlja ja odmah prozor dole, pogledao mi dokumenta i odmah "Gospodine jel imate folije za zatamnjivanje na staklima, podignite malo prozor"...

Ja nevinasce, nemam pojma... Kupio sam auto tako bla, bla, bla...

Kaze baja "Moras da imas atest vadi se u AMSS i na Masinskom fakultetu u Nisu"...

Ja kao nisam znao,izvadio bi, ni ne znam da'l imam folije... samo mi je falio onaj andjeoski krug gore. :lol:

Onda je doso i njegov kolega i lampom gledali unutra, ivice prozora i onda su zakljucili da je fabricko zatamljenje hahahahaa

Doduse imam folije neke skroz svetle maltene je staklo samo tonirano...

I tako.

Link to post
Share on other sites

Mirko alvirko je objasnio.....i covek iz AMSS-a je objasnio, i na kraju je i pandur objasnio, sve u svemu najnoviji pravilnik koji priprema ministarstvo za infrastrukturu i naplacivanje putarine na nepostojecim autoputevima ce dozvoliti zatamnjenje prednjih bocnih stakala do 25% a pozadi koliko hoces uz obavezna dva spoljna bocna retrovizora. Soferka naravno ostaje zabranjena zona po pitanju zatamnjenja. Na to Alvirkovo iznenadjenje za gledaoce pandur kaze da je i on iznenadjen i da ce bez obzira na novi pravilnik njegovi podredjeni traziti od vlasnika vozila atest koji izdaje AMSS na osnovu merenja aparatom koji su sami napravili......

Link to post
Share on other sites

zadnja bocna 25% a zadnje staklo mozes koliko hoces...a soferka naravno ni 1% od onoga sto jeste

a prednja bocna ne znam koliko sme da se zatamne to se raspitajte tacno

Link to post
Share on other sites

Trenutno primenjuju pravilnik iz `88. godine po kome se kazna za zatamnjivanje moze naplatiti samo pravnom licu a ne i fizickom i zato to i rade, da bi navodno povecali bezbednost saobracaja a da pri tom narod ne moze da kaze kako mu istresaju pare iz dzepa. Sve ovo sto sam napisao o novom pravilniku ce biti kada on bude donet. Za zadnja po trenutno vazecem, pojma nemam.

Link to post
Share on other sites

alo ljudi ne skidajte nista...zadnje staklo mozes koliko hoces zadnja bocna 25% ili vise ja mislim a prednja bocna do 25% tako nesto

i soferka ne sme uopste...tako da ne skidajte

Link to post
Share on other sites

Na mom BMW su fabrički zatamljena pozadi ali ni to nije razlog da se izbegnu problemi sa čobanima.Prošle godine me zaustave blizu kuće,dokumenti ovo ono,sve po propisu ali se nameračio da mi nađe nešto i vidi da su mi pozadi crna stakla,kaže da idem na vanredni tehnički,ja mu spustim stakla do pola i kažem mu "grebi"i vidi da nisu folije nego original,neće on da čuje kaže kako on to ne zna nego neka utvrde na tehničkome,ja popi.deo,imam obaveza a sad treba da se zajebavam po tehničkom.Uzeo mi dokumenta i kaže kad dođem sa tehničkog vratiće mi ih.Elem tu se ja izdrah na njega,policiju,državu koja zapošljava čobane ali pošto ne može šut sa rogatim barem u ovom slučaju moradoh da uradim onako kako mi on naloži.Otiđoh na tenički tamo normalno ustanoviše sve je po propisu i napisače u njihovom zapisniku VENREDNO TEHNIČKIM PREGLEDOM ISPRAVAN!!Potražih posle majmuna koji po običaju beše promenio lokaciju jedvah ga nađoh dadoh mu zapisnik sa tehničkog,on proguta knedlu i vrati mi dokumenta.Kad sam vozio kocku davne 2003 takođe sam bio na vanrednom zbog folija koje sam tada stvarno imao i tad su mi napisali prijavu,zato nije se zajebavat sa time!!

Link to post
Share on other sites

Juce sam se vracao sa Kopaonika i u Brzeci me zaustavi patrola, gleda obilazi oko auta i na kraju kaze, sreca da nisu napred zatamljena stakla. Nisam imao vremena da se objasnjavam. Od Kopaonika do Nisa (120 km), bile su patrole u Brzeci, Blacama, Brusu, na izlazu i ulazu u Prokuplje i na ulazu u Nis (sevrni ulaz bulevar 12. februara).

P.S. Ogrejalo sunce i izasli kao gusteri na suncanje...

Link to post
Share on other sites

Nisam jer mi je jedan u perionici ostetio foliju, pa sam prednje skinuo. Inace zadnje folije su farbicke i imaju 22% zatamljenost.

Link to post
Share on other sites

Kako folije fabricke? Ako je faricko onda je obicno samo staklo zatamnjeno al ne folijom... I ako se dobro secam slike tvojih kola ono nazad je vise od 22%.

Link to post
Share on other sites

Skinuo prednja i auto je K***C bez njih, al ajd imam vader's sedista pa je iole lepo :) Znaci i zadnja da skidam, bas lepo 120e ode ko da ih nije ni bilo!!

Ne diraj zadnja, svi su izgledi da ce dozvoliti nazad.

Link to post
Share on other sites

Hoce,i napred ali samo 25%..Bio nam danas na poslu jedan iz ministarstva za infrastukturu pa rece..samo nije znao kad ce biti zvanicno..

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Da li neko zna kako da atestiram folije na staklima, ukoliko je to uopste moguce?! Ukoliko nije gde mogu odraditi zatamnjivanje stakala na neki drugi nacin?

Link to post
Share on other sites