Problem sa radom na benzin E36 318i m40


Recommended Posts

Prijatelji pomozite, izgleda da nema leka.

Problem sa radom na benzin se javlja kada se motor zagreje, odnosno kada kazaljka izadje iz plave zone, motor počinje da se guši i da obara broj obrtaja sve dok se ne ugasi. Dok je hladan radi perfektno, ali kasnije ne samo da se guši, nego neće ni gas da primi, pa počinje da trokira. Inače na plinu radi dobro i kada je hladan i kada se zagreje. Plin je običan.

Promenio sam protokomer, očistio i promenio dizne, promenio ceo nosač dizini sa ventilom, promenio filter za gorivo, stavljao drugi step motor i radi isto. Takođe sam promenio sondu na bloku motora koja čita temperaturu motora, električni regulator za leptir na usisnoj grani ali takođe radi isto.

Posebno je zanimljivo da kada pri brzini od 100km/h prebacim na benzin motor jedno vreme radi normalno, a onda kao da počne da se guši, pa probije i radi normalno, pa onda opet iz početka.

Takođe sam merio pritisak pumpe i ona radi od 2,7 do 3,2 bara, majstor kaže da je na 3,2 bara kada počne da se guši, kao i da je to normalan pritisak pumpe.

Stvarno više nemam ideja, pomozite!!!

Link to post
Share on other sites

mislim da te zeza jedan od dva senzora koji su zavrnuti u blok(ta sonda koju ti pominjes)

neznam koji zasta sluzi,pitaj nekog majstora,mozda je i taj koji si zamenio neispravan.

Link to post
Share on other sites

Jel ima taj auto lambda sondu,ako ima probaj da je odkacis,meni je u hladnom radi perfekt ali cim izadje iz plavog odmah gusenje,doduse kod mene je 2.o motor

Link to post
Share on other sites

Auto nema lambda sondu, skinuta je kada sam menjao auspuh pre 4 godine. Majstor je menjao senzor za temperaturu ulja i kaže da je ovaj novi sigurno ispravan.

Što se tiče pumpe i ja mislim da treba da radi na 3 bara. ali majstor kaže da bolje radi na 2,7 nego na 3,2, ali zašto varira rad nemam pojma. Mislili smo da je slučaj da kada se zagreje onda opadne pritisak, ali ona ima isti i kada je motor hladan i kada se zagreje.

Link to post
Share on other sites

Kakav senzor temperature ulja ? Pogledaj plavi davac mozda on pravi problem.. A i ne verujem da moze da radi lepo bez sonde.. Probaj sa nekog drugom pumpom sve mislim da je do nje,takav problem sam i ja imao na m40 ,stavio sam bio neku opelovu pumpu nije hteo da radi sa njom..

Link to post
Share on other sites