Variranje obrtaja...pomagajte...


Recommended Posts

Imam BMW E36, 318i, motor je M40 1,8i, 92 g.p., auto sam kupio prije 4 godine bez plina i ugradio sekvent. Imam problem sa variranjem obrtaja na benzinu (problem je bio čim sam ga kupio i prije plina). Po ugradnji plina variranje se nastavilo ali samo na benzinu, dok na plinu radi savršeno. Naime, problem se desi kad upalim auto, dok je hladan obrtaji variraju od 800 pa skroz skoro dok se ne ugasi a isto tako kad je vruć i u leru počne da luduje od 500 do 1200, mjenjao sam protokomer-isto, lambda sondu-isto, ventil pritiska i dizne-isto, indikatore temperature na bloku motora-isto, ECU-isto, čok-ler motorić-isto (dijelovi su bili polovni moguće da nešto od ovog nije bilo ispravno, ali sumnjam!). Imam Carsoft dijagnostiku i kada ga skopčam prijavljuje eror lamda sonde....

Molim za pomoć, iskustva sa ovim ili sličnim kvarom, predloge, savete.....

Inače, auto dobro ide, fino vuče, potrošnja je normalna....

Link to post
Share on other sites
  • 3 months later...

Ljudi danas sam primetio slican problem na mom E30 m40. Naime kada je hladan upali iz cuga i ne variraju obrtaji/radi ok.Medjutim kada se ugreje ,posle voznje ,kada ga ugasim i nakon izvesnog vremena ponovo upalim,obrtaji variraju do te mere da ima tendenciju da se skoro ugasi. Posle kraceg vremena ,ponovo radi lepo.

Link to post
Share on other sites

Ja sam resio problem sa lerom ili bar mislim da sam ga resio jer auto vise nema problem koji sam naveo.

Naime,kada smo ga povezali na dijagnozu ,nije prijavio nikakve greske sem sto nam je zapalo za oko da je struja punjena akumulatora 15A u leru! Toliko je bilo toliko i kada smo povezali unimer.Sa upaljenim farovim oko 14,5A .Nakon toga stavili smo drugi regler i desavalo se isto.U steku smo srecom imali i drugi ispravan alternator koji smo nabacili ,plus novi regler. Skroz druga prica ,odnosno napon punjena se sveo na normalu,oko 13,5A.Auto nema vise problem sa trokiranjem prilikom startovanja vruceg motora.

E sada ,da li postoji mogucnost da se tu nesto pobrljavilo oko procesora ili slicno, a zbog problema sa alternatorom?

Link to post
Share on other sites

Citiracu sam sebe :)

Racunaj otprilike da se svaka od 6 celija akumulatora treba da puni sa oko 2.4V, to izadje 14.4V, i to je neki napon koji bi bilo najbolje videti pri merenju.

Nijedan servis i proizvodjac akumulatora nece priznati garanciju ako je napon punjenja ispod 13.9V

Link to post
Share on other sites