Recommended Posts

Pozdrav, ne radi mi gong na e46, pa bih pre nego sto se bacim na resavanje tog problema hteo da pitam da li svaka e46 ima gong kao i sta sem promene spoljne temperature signalizira? Takodje vidim da se po forumima zale na sam ton gonga na e46 koji na e39 i e38 zvuci mnogo bolje pa da li pase sa njih?

Link to post
Share on other sites

Kod mene se oglasi kada spoljna temperatura padne ispod +3, drugo nešto nisam primetio da radi. E sada šta ti je tu crklo ko zna, nemam pojma ni odakle se to čuje (nije kroz ozvučenje auta). Skoro sam tek provalio da se parking senzori čuju iz zvučnika kod suvozačevih nogu ali ne verujem da je i gong tu.

Link to post
Share on other sites

Pogledaću to detaljnije, video sam neki zvučnik kod suvozača a nije ozvučenje, kod vozača nisam zagledao. Taj gong verovatno koristi senzor spoljne temperature pa ako on radi tj. pokazuje temperaturu na bc ne vidim šta bi moglo da bude sem zvučnika.?

Link to post
Share on other sites

Gong je uglavnom tu da obavestava o promenama i problemima na autu,kod auta sa bordom svaka greska,nedostatak tecnosti i ostale greske se prijavljuju na displeju sa tonom gonga.

Parking senzori imaju svoje zvucnike,kod e39 zadnji je ispod daske a prednji ispod volana.

Proverite u instalaciji da li ima dzekova za gong uglavnom idu 2 kom crne boje,jedan pored drugog,zabodes gong i to je to.Ako auto nema bord jedino sto ce da javlja je temperatura i ako ostavis upaljena svetla a otvoris vrata.

Nema ga svaka e46 ica,ja na kupeu nisam imao gong,to ide vrv sa paketom opreme.

Link to post
Share on other sites

Kod e46 parking senzori idu na gong. Sad, da li svaki ima gong, što reče Boban verovatno zavisi od opreme. Koliko sam gledao nigde se ne spominje da zvučni signmmali idu na nešto drugo ali....

Da li se tebi pre oglašavao neki zvučni signal?

Link to post
Share on other sites

Ja imam parking senzore koji idu na zvucnik koji se nalazi ispod daske. Pretpostavljam da nisu orginalni jer po spisku opreme nije ih posedovao kada je izasao iz fabrike. Gonga nema. Nije imao ni bord pa sam ga dobio zamenom rucice.

Sent from my HTC One using Tapatalk

Link to post
Share on other sites