pop024

e39 520d daljinsko otkljucavanje problem

Recommended Posts

(post iznad je greska, tipkam u mraku pa se omaklo, nisam mogao editovati, molim administratora da ga obrise)


Imam prilicno cudan problem sa orkljucavanjem automobila daljincem.

Naime, zakljucavanje radi savrseno, bez ikakvih problema kao i otvaranje gepeka, ali kada pritisnem dugme za otkljucavanje, auto se normalno otkljuca, ali zmigavci ostanu da rade dok ih ne ugasim pritiskom na dugme za sva 4...

Sta bi mogao da bude uzrok tome i ako neko zna kako resiti bio bih vrlo zahvalan jer me  izludjuje :)

Da napomenem, auto sam tako i kupio, dakle problem se nije pojavio kod mene.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probaj da skines klemu da resetujes sve. Skines kleme sa akumulatora i spojis + i - da se skroz isprazni sve. To ti je brza varijanta. Duza je da skines kleme i ostavis tako cca 20min da se samo sve izsprazni. Drugar je imao isto frke sa zakljucavanjem i podizacima stakla. Jednostavno se sistem zaglupi i skidanje kleme ga reetuje i sve sljaka :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probaj sa skidanjem klema ali ipak sačekaj malo.

Sent from my SM-N920P using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, Indorile said:

Spajanje klema na e38/9 i novijim modelima je veoma lak nacin da sprzis sve i svasta.

npr sta moze da sprzi ako obe kleme skine sa akumulatora i spoji ih :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Generalno nista zato sto ce da zatvori kolo i potrosaci koji su i dalje aktivni u kolima ce da pojedu tu struju takoreci. "Problem" je sto ih treba drzati spojene neko vreme, samim tim ljudi to uglavnom rade preko kurca i neretko dodirnu terminal akumulatora i ode sve u majcinu. Bolje da saceka nego da slucajno napravi kursluz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samim spajanjem klema nece nista sprziti ali se radi o tome da se na taj nacin nece isprazniti svi kondenzatori. Samim tim nije sigurno da ce se svi moduli resetovati.

Edited by vranjin

Share this post


Link to post
Share on other sites

S obzirom da necu voziti auto jos 3-4 dana, skinucu kleme pa neka stoji :) valjda ce isprazniti za to vreme...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update :)

Pokušao sa klemama, nije upalilo, ispostavilo se da je u autu i dalje originalni alarm i on pravi problem. Pošto je centralna vezana za alarm tu nešto ne funkcioniše kako treba, senzor haube je otkačen, središnji senzor pokreta na “nebu” je takođe skinut. Pokušao sam da izvadim i osigurač 40 koji se nalazi iznad akumulatora za koji sam pročitao negde da je za alarm i ništa se nije promenilo. Takođe se dešava da se alarm aktivira sam od sebe kada je zaključan auto, sirena je otkačena pa se samo pale žmigavci...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taj auto nema centralu alarma nego generalni modul upravlja alarmom. Ako je raskaceno sve to što si rekao , sigurno da imao problem s alarmom. Nije isključeno da ima još neki zez. Probaj preko dijagnostike da iskljucis alarm pa vidi kako se onda ponaša tj da li ti je problem do alarma.

Sent from my SM-N920P using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites