F30 320D Low coolant upozorenje - preporuka za majstora


Recommended Posts

Zdravo svima,

Imam jedan problem koji mi se vuče duži vremenski period, uopšte ne utiče na rad automobila ali je blago iritantan.

Naime konstantno dobijam upozorenje Low Coolant na navi displeyu i na tabli. Upozorenje nema veze sa realnošću jer nivo antifriza nikad nije pao ispod Max niti je temperatura ikad otišla preko 100 stepeni.

Pošto je sve to poprilično iritantno reših da se otklonim taj problem. Na stranim forumima sam čitao da je generalno problem do senzora nivoa antifriza i da prosta zamena to rešava.

Autokuća od koje sam uzeo auto tvrdi da su zamenili bocu pre nego što su mi prodali auto, i zaista ta greška se nije pojavljavala kad sam uzeo auto, tek posle par dana se pojavila.

Odvezao sam auto kod mog majstora koji je svašta nešto tu čačkao tvrdeći da nema logike da je senzor jer su on i auto električar proverili sve što se može proveriti i sve radi kako bi trebalo.

Shodno tome što moj majstor nije znao da reši problem, obratio sam se BMW Radulović Novi Sad. Oni su mi rekli odmah ma to je sigurno senzor u boci antifriza, ako hoćeš naručićemo ti novu i dovezi auto da zamenimo. Na šta ja pristanem, samo više da se reši jer me iritira.

Posle tipa 2 nedelje stigne boca, odvezem auto i dobijam poziv od Radulović servisa nadajući se da je mojoj patnji došao kraj...........

Odgovor koji sam dobio je da su probali sa novom bocom ali da se greška i dalje pali, i na osnovu toga su mi vratili staru bocu i nisu mi ništa naplatili.
Isto tako su mi rekli da sumnjaju da je u pitanju problem sa instalacijom koja vodi do glavnog harnessa i da bi trebalo to neki dobar auto električar da pregleda.

Nađem "dobrog" auto električara koji se sad u subotu zezao ceo dan i kaže da je pregledao sve instalacije i da su svi otpori kako bi trebalo da budu, i da on ne zna šta bi mogao dalje tu da uradi.

Moje pitanje je:
 * Da li neko zna kome da se obratim za rešavanje ovog iritantnog problema (napominjem, auto radi sasvim normalno, nema nijedan drugi električni gremlin i antifriz je uvek na max, nikad nisam morao da dolijem)?
 * Razmišljao sam da idem u Deltu u BGD ali se plašim da ne prođem isto kao u NS, kakva su vaša iskustva?

Link to post
Share on other sites

Lično nemam dijagnostiku. Moj majstor koji nema original dijagnostički alat kaže da se njemu greška uopšte ne prikazuje dok mi u Raduloviću nisu rekli ništa da li se vidi ili ne. :(

Sent from my motorola one zoom using Tapatalk

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

@darkside

Hvala na ponudi. Ukoliko se ukaže prilika javljam se.

Generalno me interesuje da li neko ima preporuku za majstora pošto čak možda deluje kao neki problem vezan za elektroniku/update softwarea...?

Hvala.

Sent from my motorola one zoom using Tapatalk

Link to post
Share on other sites

Imam ja. Ali je jako zauzet pa se plasim da ces brzo odustati. Covek cak popravlja pokvarene centralne jedinice, radi programiranja itd. Ali je stvarno prezauzet i cak meni koji sam stara musterija treba veza preko zajednickog prijatelja. istina nisam imao kvarove, radio mi je samo alarme i mehanicke zastite. To ne znaci da siguram da ce covek resiti problem, ali je ipak vrh u klasi elktronicara. dobra kombinacija je jer i sam vozi jako moderna vozila pa nije klasican elektricar vec i poznavalac modernih tehnologija. Ako administrator dozvoljava ja cu ovde napisati broj telefona.

Link to post
Share on other sites