Z4 35i M-optic 2011 god.

Recommended Posts

downpipe i chargepipe stigao,intercooler na carini,flashovao sam mu mhd stage 1 mapu 360ks 520nm bez ugradnje ovih delova,fabricki je 306ks 400nm i bas sam zadovoljan kako povlaci,oseti se razlika i samo ucitavanje mape je bas brzo preko wifi adaptera nekih 20tak minuta

IMG-6990.jpgIMG-6989.jpg

Edited by vasa
  • Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

isao sam na navak malo da vidim kako ide ovo cudo,zanimljivo iskustvo,samo dva bmw su bila,oba dizeli,sve ostalo francuzi i poneki golf i opel

17 hours ago, vasa said:

isao sam na navak malo da vidim kako ide ovo cudo,zanimljivo iskustvo,samo dva bmw su bila,oba dizeli,sve ostalo francuzi i poneki golf i opel

Pa da, uglavom hot hatch varijante su na stazi.

Kakav ti je utisak sve u svemu? Ja sam razmisljao da odem i da vozim sa pola snage, da ne lomim auto, vise da odem da vidim sta moze koliko drzi po krivinama itd.? Jel moze to da se izvede ili si "primoran" da vozis pun gas?

spomenuo si to na tvojoj temi ja mislim,vrlo je to opasno jer su velike brzine,

to ide ovako:dodjes cekiras se,dobijes transponder koji vezes plasticnim vezicama za branik,on ti meri vreme koje odma izlazi na sajtu navaktiming.com i pravi se rang lista,dobijes narukvicu zelenu ili crvenu,imas dve grupe koje se smenjuju na oko 20-30 minuta crvenu i zelenu sto se zove jedan stint,vrlo je bitno imati dobre kocnice,tek u trecem stintu sam malo uhvatio fazon,jbg nikad u zivotu nisam bio na stazi,odlicna je stvar jer se izgasiras i nemas zelju za brzom voznjom na putu posle

ima jos jedan u oktobru i posle valjda nema do proleca,cena ti je 7000din za 14-17h znaci imas 3 stinta plus ces potrositi jedno pola rezervoara goriva racunaj ili 10k od 10-17 tu mozes vise da vozis

12 minutes ago, vasa said:

spomenuo si to na tvojoj temi ja mislim,vrlo je to opasno jer su velike brzine,

to ide ovako:dodjes cekiras se,dobijes transponder koji vezes plasticnim vezicama za branik,on ti meri vreme koje odma izlazi na sajtu navaktiming.com i pravi se rang lista,dobijes narukvicu zelenu ili crvenu,imas dve grupe koje se smenjuju na oko 20-30 minuta crvenu i zelenu sto se zove jedan stint,vrlo je bitno imati dobre kocnice,tek u trecem stintu sam malo uhvatio fazon,jbg nikad u zivotu nisam bio na stazi,odlicna je stvar jer se izgasiras i nemas zelju za brzom voznjom na putu posle

ima jos jedan u oktobru i posle valjda nema do proleca,cena ti je 7000din za 14-17h znaci imas 3 stinta plus ces potrositi jedno pola rezervoara goriva racunaj ili 10k od 10-17 tu mozes vise da vozis

Dobro nisam planirao bas da davim i vozim toliko sporo, ali nisam ni u fazonu da sprzim kocnice i gume :)

Ja sam vozio karting milion puta i odgledao isto milion klipova sa raznih track day-eva, tako da znam kako da se ponasam na stazi. Zanimao me taj ritam.. Skup sport iskreno 

na pravcu se ide sigurno blizu 200 na sat pa kocis na 80 bas zajebano,probaj jednom jbg ne moze da skodi,a skup je nema sta

sad su mi poslali email da nece biti track day do proleca ali moze uvek da se iznajmi staza za 500 evra po satu

beli grom u akciji SAT-6290.jpg

SAT-6112.jpg

oko 20 po stintu,sto se mene tice ja sam za ali 1h brzo prodje,moras malo i da ohladis auto,bud3 track day je propao iz nekog razloga ne znam iz kog ali tesko je organizovati ljude 

fotke naprave oni profi i dobijes link do galerije nekih 1000 fotki

Jasno, ali kontam da su 2 stinta po 20 minuta uz nekih 20 minuta cool down-a vise nego dovoljna da se provozas i osetis stazu. Ne znam da li je isti osecaj, ali znam da 20 minuta kartinga bude vise nego dovoljno da se covek oseti kao da se navozao.

Sto se bud3 tice, ako sam dobro shvatio, blago receno nisu se bas skontali sa Alvirovicem nakon sto je staza prosirena.

Ko je kriv ne znam, ali vidim da se nisu najlepse rastali.

https://www.instagram.com/bud3net/p/CyeCQWZofz8/?img_index=1

Ovo za slike je top stvar.

Edited by miloss

jbg skup sport,navak ima 30 hektara pogledao sam u katastru,treba to sve napraviti i njih to kosta dosta,mladen kaze 10M evra do sada 

Kocnice i gume su glavna stvar ako juris neko vreme , jer gubis ozbiljne sekunde na njima. Zanimljivo svakako, nova staza je dosta interesantna i za vece snage, dok je stara vise bila za laksa vozila

u jutarnjoj grupi bili su jedan pravi m3 v8 i po svemu sudeci 135i koje nisam steta nisam sreo,momak u renault je izdominirao 1:50 a mislim da je profi trkac,drugi najbolji je bio ford focus st,moje vreme 2:14 nije lose za prvi put :P

SAT-5257.jpgSAT-5228.jpgSAT-5399.jpg

Ja sam prosle godine upropastio kocnice na 335, al vredelo je tek tad sam video kolika je razlika izmedju voznje na stazi i putu mnogo vise moze da se vozi auto na limitu u kontrolisanim uslovima. Jeste skuplje ali po meni vredi otici bar jednom godisnje :)

Kad je sledeci termin, razmisljam da izvezem m135 da vidim kakav je na stazi? Sa cuprom sam se borio jer je previse snage na fwd i kocnice su se spalile odmah, mogla je sigurno ispod 2:00 sa boljim kocnicama

poslali su na email da je tek na prolece a u medjuvremenu moze da se iznajmi za 500evra/h staza

intercooler stigao posle mesec dana sa sve carinom,bas velika kutija,nove dizne index 12 sa ebay 250evra po komadu odlicna cena sa obzirom da su u radnji 500 ja mislim,jos malo pa ide stage 2+

IMG-7054.jpgIMG-7054.jpg

top delovi, ako nije tajna koliko izasla carina i koliko se ceka? Treba da mi stigne supersprint auspuh pa cisto da znam sta da ocekujem :D

od momenta kad na pracenju pise da je za carinu 20 kalendarskih dana racunajuci taj dan kao prvi a dvadeseti kad stigne u postu,nekad posalju post expressom pa donesu kuci a nekad u postu sve u svemu od narucivanja racunaj metar dana a carina i pdv oko 30% od toga sto si platio sa postarinom u ovom slucaju 1615 usd carina i pdv 50k i kusur din