Simon69

Members
 • Content count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Simon69

 • Rank
  bmw pocetnik
 • Birthday 07/21/1969

Profile Information

 • Ime i prezime
  Simon Periz
 • Automobil
  BMW 120d
 1. Sa grane se demontira vakum cilindar koji preko poluge otvara i zatvara klapne a vakum crevo koje ide na njega blokirate ili srafom M5 ili kuglicom istog precnika: http:// http:// a klapne koje drze dva srafica i odvrcu se sa T20 srafcigerom samo izvucete iz grana. Ako teze idu to je zbog garezi koja ih drzi: http:// Ostao je jos EGR ventil i grana moze na ciscenje i pranje: http:// Sa grane morate skinuti naslage garezi koja se nahvatala kao i sa EGR ventila pa nakon toga oprati klinerom i vodom pod pritiskom: http:// http:// http:// http:// Kad je vec ovako pristupacan prilaz grejacima iskoristio sam priliku i proverio njihovu ispravnost. Izgledaju kao ne davno zamenjeni: http:// http:// http:// Kod montaze navoji se mazu sa bakarnom masti i zatezu sa 18 Nm.
 2. Sad mi pade na pamet da nisam auto ni predstavio na forumu a vec postavljam sarafanje na njemu ๐Ÿ˜Ž. Nema veze, idemo dalje. Za sve koji bi da odrade skidanje klapni a dvoume se evo malog opisa sa par slicica kako to ide. Na usisnoj grani ima 8 srafica M6, 5 komada M7 i jedan M6 koji pricvrscuje drzac meraca ulja i plus kabla. http:// Lako su dostupni i za njih vam trebaju kljucevi 10 i 11. http:// http:// Sa zadnje strane usisne grane se moraju raskaciti dva stekercica i jedno vakum crevo koje aktivira cilindric za otvaranje i zatvaranje klapni. http:// Napred imate EGR ventil i sa njega se skida crevo interkulera, jednostavno skidanjem osiguraca i svlacenjem creva i ne zaboravite malo crevo vakuma. http:// Tad mozete skinuti granu sa motora. http:// http:// Zovu me drugari na voznju motorima, nastavak sledi...
 3. Hvala. Potrazicu ga pa cu vam preneti sta sam uradio.
 4. U mom E 87 se nalazi radio CD BMW Profesional kojem nestaju pikseli cim se malo ugreje. Nalazio sam neke teme o tome i svuda procitah da je ne popravljivo. Da li se mozda pojavio neko ko to popravlja ili da menjam radio? Sta savetujete umesto Profesionala, ako odlucim da menjam?
 5. Simon69

  E46 320d zamajac

  I kod mene na 120d identican slucaj. Ne verujem da je zamajac a i druk lezaj bi se cuo sve do kraja pritiskanja pedale. Sumnjam na korpu, tj pera korpe. Za sad necu nista dirati ali pratim "ralle" desavanja kod tebe.
 6. Simon69

  Koliko ima jedinica na forumu??

  Evo jos jedna jedinica na forumu. 120d sa 163ks. Skoro osam godina miruje tema...๐Ÿ˜ฒ
 7. Simon69

  120d

  Tema je prilicno stara ali ne vidim razlog da je ne osvezim. Da li je na kraju pokretac iste kupio auto i kakvi su utisci ako jeste?
 8. Dobro vece svima ๐Ÿ˜‰. Zovem se Simon, zivim u Mladenovu kod Backe Palanke. Na forumu sam prisutan jos od 2012-te godine ali tek sad kupih BMW pa, rekoh, da se ukljucim "u divan".