Simon69

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Simon69

 • Rank
  bmw pocetnik
 • Birthday 07/21/1969

Profile Information

 • Ime i prezime
  Simon Periz
 • Automobil
  BMW 120d

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Simon69

  Bluetooth e87

  Evo pitam i ja. I meni treba.
 2. Simon69

  Par pitanja za BMW 120d

  Pozdrav Igore. 1. Kod Xenona moze biti sijalica ili balast a kod prstenova samo sijalica. 2. Pikseli vremenom oslabe na displeju pa postanu ne vidljivi cim je preko 15-20 stepeni. Popravka je moguca samo zamenom displeja koji kosta 80-tak i vise eura. 3. Kako lupa? Lupi jednom ili vise puta? 4. Od filtera imas ulje, vazduh, gorivo, kabina, uljne pare a svi kostaju oko 5000 din. Oni se menjaju. Filter goriva moze na svaki drugi servis kao i filter uljnih para. Ulja 6 litara 5w-30 i vizuelni pregled zaptivenosti motora, menjaca, diferencijala, zatim pregled kocnica, manzetni poluosovina, brisaca, podesenosti rucne kocnice.. 5. Ovo izguglaj Napisao sam kako ja to odradim sto ne znaci da se bilo ko mora striktno pridrzavati istog, ali je korisno.
 3. Simon69

  E82 123d M coupe '11

  Palo poliranje i felnice, bravo. Lep auto!
 4. Hvala Djole, pokusacu na KP. Taman sam se spremao za Aliexpres ...
 5. Ja nikako da zavrsim sa opisom radova. Vozim vec neko vreme bez klapni i moram priznati da ne primecujem razliku u radu i povlacenju. Blokirani EGR ventil sam ponovo " pustio" u rad jer mi je izbacivao gresku CC-ID 31, koja se odnosi na zaprljanost izduvnih gasova. Posle deblokade i resetovanja greske vise se nista ne pali. Prilikom montaze usisne grane zavrtnje M6 stezati na 10Nm, M7 na 15 Nm a grejace ( ko skida) stegnuti na 18 Nm. Spojite dva stekera na zadnjoj strani glave, crevo vakuma na EGR i crevo vakuma blokirati na ventilu koji je zakretao klapne. Od alata vam ne treba mnogo toga, "T" kljucevi 8 i 10, imbus 5, srafcigeri, T20 torx, mali moment kljuc, spic klesta, saber.. http:// Od troska sam imao samo nove gumice usisne grane. Cepove sam sam napravio. http:// [/url] http:// I nemojte zaboraviti fiksirati drzac meraca nivoa ulja : http://
 6. Simon69

  E82 123d M coupe '11

  Lepa "Benkica". Gde si ga kupio? Mislim na AG..
 7. Sa grane se demontira vakum cilindar koji preko poluge otvara i zatvara klapne a vakum crevo koje ide na njega blokirate ili srafom M5 ili kuglicom istog precnika: http:// http:// a klapne koje drze dva srafica i odvrcu se sa T20 srafcigerom samo izvucete iz grana. Ako teze idu to je zbog garezi koja ih drzi: http:// Ostao je jos EGR ventil i grana moze na ciscenje i pranje: http:// Sa grane morate skinuti naslage garezi koja se nahvatala kao i sa EGR ventila pa nakon toga oprati klinerom i vodom pod pritiskom: http:// http:// http:// http:// Kad je vec ovako pristupacan prilaz grejacima iskoristio sam priliku i proverio njihovu ispravnost. Izgledaju kao ne davno zamenjeni: http:// http:// http:// Kod montaze navoji se mazu sa bakarnom masti i zatezu sa 18 Nm.
 8. Sad mi pade na pamet da nisam auto ni predstavio na forumu a vec postavljam sarafanje na njemu 😎. Nema veze, idemo dalje. Za sve koji bi da odrade skidanje klapni a dvoume se evo malog opisa sa par slicica kako to ide. Na usisnoj grani ima 8 srafica M6, 5 komada M7 i jedan M6 koji pricvrscuje drzac meraca ulja i plus kabla. http:// Lako su dostupni i za njih vam trebaju kljucevi 10 i 11. http:// http:// Sa zadnje strane usisne grane se moraju raskaciti dva stekercica i jedno vakum crevo koje aktivira cilindric za otvaranje i zatvaranje klapni. http:// Napred imate EGR ventil i sa njega se skida crevo interkulera, jednostavno skidanjem osiguraca i svlacenjem creva i ne zaboravite malo crevo vakuma. http:// Tad mozete skinuti granu sa motora. http:// http:// Zovu me drugari na voznju motorima, nastavak sledi...
 9. Hvala. Potrazicu ga pa cu vam preneti sta sam uradio.
 10. U mom E 87 se nalazi radio CD BMW Profesional kojem nestaju pikseli cim se malo ugreje. Nalazio sam neke teme o tome i svuda procitah da je ne popravljivo. Da li se mozda pojavio neko ko to popravlja ili da menjam radio? Sta savetujete umesto Profesionala, ako odlucim da menjam?
 11. Simon69

  E46 320d zamajac

  I kod mene na 120d identican slucaj. Ne verujem da je zamajac a i druk lezaj bi se cuo sve do kraja pritiskanja pedale. Sumnjam na korpu, tj pera korpe. Za sad necu nista dirati ali pratim "ralle" desavanja kod tebe.
 12. Simon69

  Koliko ima jedinica na forumu??

  Evo jos jedna jedinica na forumu. 120d sa 163ks. Skoro osam godina miruje tema...😲
 13. Simon69

  120d

  Tema je prilicno stara ali ne vidim razlog da je ne osvezim. Da li je na kraju pokretac iste kupio auto i kakvi su utisci ako jeste?
 14. Dobro vece svima 😉. Zovem se Simon, zivim u Mladenovu kod Backe Palanke. Na forumu sam prisutan jos od 2012-te godine ali tek sad kupih BMW pa, rekoh, da se ukljucim "u divan".