Sima-Koya

Members
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Sima-Koya

 1. Sima-Koya

  E60 Velika navigacija ugradnja

  Iz kog razloga najvise hoces CCC? Ako je mapa Srbije,nemoj,nema je ni on. Ako ti je zbog mape Srbije,bolje je da uzmes CIC.
 2. Sima-Koya

  ECU motora bmw e46

  Daj oznaku sa DDE racunara,ako je EDC16 oni imaju takav problem i resava se.
 3. Sima-Koya

  Nadogradnja opreme

  Ima nas i na oglasima
 4. Sima-Koya

  Nadogradnja opreme

  NBT Evo ID5 i ID6 odavno je provaljen kao i najnoviji MGU,samo sto resenje nije javno dostupno. NBT i NBT Evo retrofit radimo iskljucivo za VIN u koji se ugradjuje,a ne "whitelist" VIN sa glupim emulatorom. Mozemo generisati kodove i za KAFAS kamere,za NIVI sisteme kao i za DME upgrade na primer JCW kod MINI-ja.
 5. Sima-Koya

  Nadogradnja opreme

  Odavno su BMW sertifikati prevazidjeni pa se moze generisati bilo sta po bilo kom VINu,cak iako auto to nema (retrofit). Na primer staviti NBT Evo multimediju iz G30 u F10.BMW nikad ne bi mogao da napravi retrofit sertifikate posto se F10 nikad nije proizvodio sa NBT Evo multimedijom. Kod nas to nije problem,i odradjeno je 10tak komada i bas daje veliki refresh cockpitu.Sa novim sistemom dolazi HD VIM,Apple Carplay,Android auto i mnogo drugih stvari. BMW se dodatno zastitio od 2016 godine otkad je izasao NBT Evo - naslednik BMW NBT jedinice pa short FSC kodovi vise ne postoje. Tako da update mapa na NBT Evo multimedijama nece biti tako lak za obicnog hobistu,iako smo ga vec provalili
 6. Sima-Koya

  Moguca zamena info ekrana?

  Treba i donja jedinica,posto je ekran samo ekran i nista vise. Sve kontrolise multimedijalna jedinica(CD player).
 7. Sima-Koya

  Update software-a

  Da clanovima malo pojasnim cega se tacno BMW "boji" kad radi update softvera. Pocevsi od BMW-a u kojima se ugradjivala CCC multimedija desavalo se dosta puta da jednostavno CCC ne zeli da "primi" program i pukne u toku update-a softvera. i to je najcesci deo koji strada.Popravio sam ih masu za servise kojima je tako puklo u toku update-a softvera automobila. Na F seriji takodje koji imaju CIC i NBT. Najvise stradaju multimedije i one zahtevaju najvise vremena dok se programiraju. Na primer da uzmemo E60.Ceo proces traje nekih 2h,a samo CCC uzima 1:30h. F serija se updateuje za nekih 1h od cega je 45min potrebno za CIC(F10).
 8. Sima-Koya

  F20 - naviigacija, update softvera

  Potrebno je samo zameniti glavnu jedinicu,ostalo ne mora da se menja. Moze se staviti EntryNav,CHAMP2 ili CIC Mid.
 9. Sima-Koya

  Bmw e91 navi problem

  Ja nisam vikao...Zamolio bih prvo da pogledate razliku pa da onda prozivate bilo koga.
 10. Sima-Koya

  Bmw e91 navi problem

  Hvala mnogo na preporuci. Ko god bude imao problema sa fabrickim uredjajima iz BMW-a moze da se javi na gore pomenute telefone. Resavamo sve generacije uredjaja. CCC,CIC,NBT,NBT Evo bez ikakvih problema. Rumuni nemaju pojma da rade,znaju neke osnovne kvarove.Radio sam iza njih,vrlo amaterski. Reflow kao na MHHAuto je mac sa dve ostrice.Moze da radi i to neki kratki vremenski period,ili da stanje uredjaja predje u to da se ne pali uopste.
 11. Sima-Koya

  Pozdrav

  Pozdrav, Dosao sam na forum preko clana Marcony,da vidim desavanja i eventualno izadjem u susret nekima od clanova oko resavanja problema sa elektronikom BMW-a. Nadam se lepom druzenju sa clanovima foruma. Sima-Koya