Recommended Posts

  • Replies 128
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Drugaru propisao hladnjak, otisla vodena 10-ak dana posle sipanja. E sad dal je do njega ili ne ja ne znam, do tad je bila voda u sistemu. U pitanju je M40 motor. G12 je namenjen za alu hladnjake i alu blokove, tako makar pise na njemu

Link to post
Share on other sites

Koliko staje antifriza u e36 320i? Planiram da uzmem G12 3L i 3L destilovane vode pa to sve pomjesati i sipati. Da li ima neka odredjena G12-ka ili moze bilo koja...

Toliko koliko si mislio da uzmes pomnozi sa 2 i oduzmi 1.5 :)

Link to post
Share on other sites

da, ali on nikad nece uspeti da ispusti preko 60% rashladne tecnosti skidanjem donjeg creva na hladnjaku(ili otvaranjem ventila), zato ti preporucujem da ga mesas 2:1 sa vodom i to da naspes u sistem. Oko 6L takve mesavine ce ti biti dovloljno da napunis sistem do max ako ispustas rashladnu tecnost skidanjem donjeg creva, ili otvaranjem ventila na hladnjaku ;)

Link to post
Share on other sites

LJudi grese i prave jako veliku koncentraciju antifriza u sistemu,tipa do -40,nema potrebe za toliko jakoim koncetratom,poznato je da u srbiji temperatura zimi ne pada ispod -20 nikada,tako da taj koncentrat nagriza sve moguce dihtunge i spojeve u motoru,dovoljno je napraviti do -20-25 i nema sanse da propisa.

Ja sam sipao -40 i posle 7 dana radio dihtung glave na proslom motoru.

Link to post
Share on other sites

Nas drug sa foruma NINO BMW kaze ovo,a decko ima prodavnicu delova.

"BMW-ov antifriz je g11-Plavi,dok crveni g12 ide kod VW,Mercedes,Ford.e sad i tu ima normalno bolji od boljeg a najbolje je original BMW."

detaljnije http://www.bmwclubserbia.com/forum/index.php?showtopic=14456&st=0

Link to post
Share on other sites

ko zeli da sazna nesto vise o antifrizu, koji je za sta, koji se sa kojim moze mesati i td...

LINK

Svaka cast za link..... :D

E, da ne otvaram drugu temu bzvz, jel neko probao Totalov Glacelf, ili da idem na sigurno sto preporucuje BMW? I posto vozim e30 320i, dali i za moj motor vazi da preko creva necu moci ispustiti svu tecnost?

Link to post
Share on other sites