Recommended Posts

Pozdrav svim forumašima!

Imam problem sa BMW 520i E34, danas po povratku kuci, odjednom mi vise nije hteo u prvu i drugu brzinu, ostale idu normalno, i nečuje se nikakvo brujanje ili "turpijanje" u menjaču, jedino kad ubacujem u 1 ili 2, klikne kao da je ušaltao, al međutim ništa se ne dešava, radi kao da je na leru. Molio bih ako je neko imao slično iskustvo, da mi pomogne pri otklanjanju kvara, jer trenutno nisam u situaciji da kupujem drugi menjač. Hvala.

Link to post
Share on other sites

Ma samo se nadam da nisu otišli sinhroni, usput rečeno, po čemu se zna kad oni odu, dal im neki simptoma da mogu znat da su oni, i još nešto imam neki drugi menjač, u "rezervi" al je malko duži, za nekih možda koliko se sećam, 5-10cm. i ovaj moj na autu je ZF, a ovaj što je duzi je getrag, dali može možda on da se nekako nabudži. ako sa ovim ništa ne uspem.

Link to post
Share on other sites

Još samo da dodam ovaj drugi menjač što imam je GETRAG sa strane piše 260.0.1044.90 a sa straznje strane gde ide kardan piše 260.0.1060.91, inace na mojoj petici je motor 2.0 12 ventila 95kw, auto je 89.god. Nemam pojma od kojeg modela je to menjač, i dali moze na moj auto. Pomagajte dobri ljudi.

Link to post
Share on other sites

Kad skinem moj menjač onda ću ih uporediti, i nosače i sve, jedino me muči ako ne uspem ovaj moj popraviti, dal ću moći taj nabudziti, i dal će biti problema sa kardanom, kako da ga skratim , ja znam da se kardan kad sam još prije skidao menjač, malo može "uvući" al dali je to dovoljno. i dali će biti problema sa prenosom, ako neko ima ideju sta bi mogao biti kvar na mome postojećem menjaču, jer bih ipak voleo ako je moguće da vratim njega.

Link to post
Share on other sites