Angel eyes otkljucavanje


Recommended Posts

Pozdrav svima. Trazio sam temu ali ne mogu nigde da nadjem. Imam e46 sa angel eyes prstenovima. Moze li se ikako namestiti da se prilikom otkljucavanja auta pale prstenovi umesto zmigavaca?

Citao sam po stranim forumima da se prstenovi spoje sa kabinskim svetlom pa ce se paliti. Po nekoj mojoj logici, onda ce i kabinsko svetlo raditi cim su mi ukljucena svetla?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Link to post
Share on other sites

Moze sigurno raspitivao sam se na par mesta i preporucili su mi da stavim COB jer su bolji i inace i za to prilikom otkljucavanja. Nece raditi kabinsko svetlo kad se sve to lepo poveze, kad budem stavio angel eyes planiram da odem da mi tako povezu jer su mi i zadnja svetla za tablicu led i upale se na kratko kad otkljucavam auto.

Link to post
Share on other sites

Bez prepravki ne moze. Moze da blinkaju zajedno sa zmigavcima kad se podesi dijagnostikom. Ali sve ti zavisi od LCM ima li opciju ili ne.

Ja sam kod mene i na dosta drugih auta to kodirao.

Link to post
Share on other sites

Moguce je, mislim da vise o tome imas u ovoj temi http://www.bmwclubserbia.com/forum/index.php?/topic/34389-welcome-svetla-pri-otkljucavanju-auta/ Ja sam takodje uzeo modul od vranjina (da mi pali prstenove i maglenke prilikom otkljucavanja i zakljucavanja auta) ali nikad da uhvatim slobodnog vremena da odem do majstora da mi to poveze :D

Link to post
Share on other sites

Ja sam povezao na e39 da se pali sa kabinskim svetlom.izvuce se zica sa diodom do prstenova i resen problem.sve ukupno 5e i 1h zajebancije.kad se zakljuca i prstenovi se gase postepeno kao kabinsko svetlo

Link to post
Share on other sites

Znaci da od kutije sa osiguracima spojim poziciono i kabinsko svetlo? Naravno sa diodom da ne pusta struju u oba smera (tj da se ne pali kabinsko kad mi rade kratka svetla). Nee auto pobrljaviti ili nesto?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Link to post
Share on other sites

Veljo, u prikolicu od 3 tone možeš tovariti i 5 tona i ona će ići. Samo dokle?

Trenutno nisam u mogućnosti da pravim modul. Za jedno tri, četiri nedelje :). Možeš i sam neke proste verzije napraviti.

Link to post
Share on other sites
  • 7 months later...

Pozdrav svima, nedavno ugradih neke svoje AE sto sam pravio i prikljucio sam ih direktno na neku crveno-belu zicu tamo u onoj kutiji ispod haube. Zica jr debela, deblja od ostalih pa sam kontao da tu ide veca struja a samim tim i osigurac na toj liniji je garant sa vecom amperazom pa reko tu da nakacim prstenove. E sad pitanje, da li je to pametno? :D A ovo da se prstenovi pale na zakljucavanje/otkljucavanje moze da se uradi mozda sa nekim ILI logickim kolom koje pali tranzistor kada su ukljuceni zmigavci ili kada je dat kontakt. Sad je problem sto ja pojma nemam gde je sta prikljuceno u onoj kutiji ispod haube pa ako neko zna gde se moze naci sema bio bih jako zahvalan :D

PS jel neko vec odradio ovako nesto i kako je to odradio?

Veliki pozdrav svima!

Link to post
Share on other sites

Ja sam skoro ugrađivao, i uzeo sam živu struju sa plusa (onog gde dolazi žica od akumulatora, stavio osigurač 7.5A), postavio sam relej, a "pobudu" releja sam uzeo sa kontakta (zelena žica u kutiji ispod haube). Razmišljam da preko diode povežem i osvetljenja iz kabine, ako me ne bude mrzelo ;). Stim što ako to bude preko releja, sigurno neće raditi dimovanje (tj. ja mislim da neće).

Link to post
Share on other sites

E a jel ima negde pristupacan kontakt za osvetljenje kabine? Tipa da se nalazi u onoj kutiji ispod haube ili slicno? Ili se mora uzimati negde iznutra? Nisam nikad nista otvarao iznutra, nov sam a zanima me sve i svasta :D Sto se tice prstenova ja sam bukvalno uzeo napajanje iz one kutije ispod haube, nisam nikakav relej koristio pa reko da vidim da li je to pametno i zasto nije? :D 

Link to post
Share on other sites
  • 8 months later...

Jer ste rešili ovo ili niste, može da se izvuče preko migavca, vremenski relej i pobuda sa migavca kada se otvore vrata. 

Kada migavca trepne, da pobudu elektronici koja se tada odvaja od rada migavca i uključuje vremenski rele koji drži napon sve dok su vrata otvorena, a kad zatvorite vrata onda prstenovi se ga se polako na 10sekundi.

Postoje prstenovi ccfl koji su original angel eyes i oni se trenutno uključuju i isključuju, a cob led može postepeno dimovanje, polako gašenje kao u kabini, curtoasy-light. 

Elektronika koja se vezuje za migavca je samo senzor napona i služi samo kao okidač, jednom okine i više ne reaguje na žmigavce koji stalno trepću, a može i prostije. 

Da se poveže preko prekidača na vratima koji služe da uključe svetlo u kabini, to je normalno zatvoren prekidač, znači provodi struju kad nije pritisnut. 

I sve dok prekidač nije pritisnut, prstenovi svetle, kad se zatvore vrata i prekidač bude pritisnut, onda se otvara strujno kolo, gasi se i onda stupa vremenski relej koji polako gasi prstenove. 

Može da se podešava relej da svetle prstenovi do 1minut po zatvaranju vrata i tada se ugase. 

Ima fora i da prstenovi trepere brzo, Ima elektronika za to, neko to voli. 

Cena izrade celog sklopa varira prema zahtevu vlasnika vozila, a može da košta od 50eura pa na gore. Znači sve kvalitetno odradjeno, sklop Ima ubodni promenjiv osigurač, poklopac kutije sklopa može da sadrži inicijale vlasnika automobila ako to želi. 

Ja sam elektroničar, pravim svašta. 

I da napomenem, svaki sklop je zaštićen od kopiranja, sa elektronike skidam oznake, da nemožete da saznate šemu sklopa, a pinove el.komponenti zalivam poliesterskom smolom te činim uredjaj nepromočivim i dugotrajnim. 

Sklop se ne greje. 

Pozdrav. 

 

Link to post
Share on other sites