milos90 0 Posted February 22, 2020 Report Share Posted February 22, 2020 Oseca se samo kad ga nagazis do kraja, tipa preticanje ili slicno... Link to post Share on other sites
milos90 0 Posted March 1, 2020 Report Share Posted March 1, 2020 Pritisak u Dpf-u je 30 mb... da li je to mnogo ili ne ? Link to post Share on other sites
StunterSM 0 Posted March 1, 2020 Report Share Posted March 1, 2020 14 minutes ago, milos90 said: Pritisak u Dpf-u je 30 mb... da li je to mnogo ili ne ? Sto bi Milevin muz rekao, sve je relativno. 🤪 Link to post Share on other sites
milos90 0 Posted March 1, 2020 Report Share Posted March 1, 2020 A to znaaaci ? 😅 ne mogu da resim ovo j*beno seckanje. Znaci nije bilo ni do uzubljivanja ni do dpf-a. Ne znam vise, policu ga benzinom 😫 Link to post Share on other sites
NikNS 0 Posted March 1, 2020 Report Share Posted March 1, 2020 Imas kod mene temu kako je moj imao turbo rupu i posle remonta turba i kako se gasio i sve, svi bili u fazonu da je pumpa vp, dizne a na kraju ecu je bio problem [emoji854]Sent from my iPhone using Tapatalk Link to post Share on other sites
StunterSM 0 Posted March 1, 2020 Report Share Posted March 1, 2020 To znaci da imas 3 merenja. Na leru na 2000rpm i u blokadi. I isto tako imas podatke za sva 3 merenja pa da uporedis.. Link to post Share on other sites
milos90 0 Posted March 1, 2020 Report Share Posted March 1, 2020 Menjali su i kompjuter i turbinu i sve one senzore za gorivo, regulatore na railu, protokomer, map senzor... auto je radio 10-15 dana i poceo je da zeza ponovo. na leru je pritisak 30mb, a za ostalo, ako se dobro secam, u blokadi je bio 300-400mb, a za 2000 ne znam kako bese. da li je moguce da se to desava zbog dpf-a ? evo npr probali smo da iskljucimo kabl sa turbine i tada se ne to seckanje ne javlja. Sto znaci da nesto gasi turbinu na sekundu pa je aktivira i sve tako u krug... Link to post Share on other sites
StunterSM 0 Posted March 1, 2020 Report Share Posted March 1, 2020 Evo ti sa mog auta. E92 2.0d N47 Link to post Share on other sites
NikNS 0 Posted March 1, 2020 Report Share Posted March 1, 2020 Necu da se pravim pametan, ali auto bi ti jako lose isao da je tu nesto mehanicki, sve sto trza i secka i desava se uvek u slicnim uslovima da ne kazem istim je elektronika mrtva. Bukvalno nesto na mapi ne odgovara diznama i svemu i brljavi stalno. A zeznuce i mehaniku tim drndanjem turba. Ja sam isto bio na ivici zivaca ali eto resih fala bogu. Sent from my iPhone using Tapatalk Link to post Share on other sites
StunterSM 0 Posted March 1, 2020 Report Share Posted March 1, 2020 Vidis da rece da mu dpf ide preko 300mbar-a a ne sme preko 200. Tako da moze biti to.. Link to post Share on other sites
milos90 0 Posted March 3, 2020 Report Share Posted March 3, 2020 Juce sam uzeo auto od majstora, rece mi da su ocistili dpf nekom njihovom metodom i evo sada radi bez greske ponovo, ide kao raketa, nema vise seckanja. Majstor mi rece da je sada prijavio gresku Oxygen sensor, valjda lambda sonda i da bih to trebao da zamenim. Ali do sada nije prijavljivao nikada tu gresku. Ne znam kako se to bas sada desilo , tj bas posle ciscenja dpf-a... i da li je moguce da je zbog te sonde izduv na kraju auspuha crn, a valjda treba da bude bez garezi ?? koliko je pametno staviti polovnu sondu i kako mogu da znam da li je ta polovna ispravna ili ne ?? Danas sam proveravao u prodavnici, oko 25.000din se krecu sto mi je bas previse s’ obzirom da sam u proteklih mesec ipo dana sjebao blizu 700€ oko auta dok sam mu sve doveo na nulu, da sve radi. Link to post Share on other sites
Boban_m 0 Posted March 3, 2020 Report Share Posted March 3, 2020 Ludilo. Ovde je 60-70$ Bosch. Link to post Share on other sites
Indorile 0 Posted March 3, 2020 Report Share Posted March 3, 2020 Amerika je dimenzija X za evropu sto se tice cena generalno a kamoli za srbistan. Link to post Share on other sites
Boban_m 0 Posted March 3, 2020 Report Share Posted March 3, 2020 Zato za ruke naplacuju kozu s ledja. Link to post Share on other sites
smg 0 Posted March 4, 2020 Report Share Posted March 4, 2020 18 hours ago, Boban_m said: Zato za ruke naplacuju kozu s ledja. I za kablovsku televiziju i Internet Mada, baš sam juče pričao sa kolegom, menjao je šoferku u Denveru. Tražili mu 750$ za šoferku i ruke u servisu, a našao kod mehosa za 180$ . Ima i ovde alternativa Link to post Share on other sites
NikNS 0 Posted March 5, 2020 Report Share Posted March 5, 2020 I tih 750 na tom standardu nije puno. Dosta ljudi ovde ima 35000 i to se satro vodi kao ok a kod mene u firmi vecina soferku se vrti oko 100e pa ti vidi kolko udara po dzepu ovde i tamo [emoji3] a tamo ce te 10 puta zaustaviti i sugerisati da zamenis pa opomenuti pismenimo pa tek onda kazna a ovde odma 5 hiljada ili 2 crvene dok vraca dokumenta [emoji106]Sent from my iPhone using Tapatalk Link to post Share on other sites
smg 0 Posted March 5, 2020 Report Share Posted March 5, 2020 7 hours ago, NikNS said: I tih 750 na tom standardu nije puno. Dosta ljudi ovde ima 35000 i to se satro vodi kao ok a kod mene u firmi vecina soferku se vrti oko 100e pa ti vidi kolko udara po dzepu ovde i tamo a tamo ce te 10 puta zaustaviti i sugerisati da zamenis pa opomenuti pismenimo pa tek onda kazna a ovde odma 5 hiljada ili 2 crvene dok vraca dokumenta Sent from my iPhone using Tapatalk Meni je na ovom rentalu zveknula soferka pre 3 dana ... linija po sred i siri se . Niko me ne dira ... cimao ove iz HERTZ-a, kazu ako ti ne smeta teraj dok ne vratis auto i to je to. Danas sam bas pricao sa ovim mojima sto zive ovde, ni ne radis tehnicki (tj nije obavezan za registraciju). Obavezan im je jednom u 2 godine test za izduvne gasove za vozila starija od 7 godina. A i to "moezs" da izbegnes, ako si 2x godisnje prosao pored nekih mobilnih meraca tih gasova ili sta vec (nisam dobacio do kraja). A konkretno, prosek plata u Denveru je oko 70k godisnje bruto po domacinstvu ... nije bas da padaju pare sa neba i u US. Slazem se, daleko je bolja situacija u US i samo ako si zestoko pglu i lenj ne mozes da uspes ovde ... ali ima dosta i ovde sveta kojima je borba od pocetka do kraja meseca. Link to post Share on other sites
milos90 0 Posted March 5, 2020 Report Share Posted March 5, 2020 Od sonde odosmo na soferku 🤣 Stavio sam polovnu, bas mi se ne daju 25.000 za novu... i naravno, danas uzeo da zamenim i vidim da je stara ostecena jer su je verovatno skidali kada su ubrizgavali nesto za ciscenje dpf-a... popizdeo sam.. ostavis auto da ti poprave jedno, oni ti sjebu drugo. Strasno. Razocaran sam pun gas... Srbijo konzervo 🤦🏻♂️ Link to post Share on other sites
Boban_m 0 Posted March 5, 2020 Report Share Posted March 5, 2020 Senzor u dzep pa u servis da ti plate ili daju drugu. Link to post Share on other sites
milos90 0 Posted March 6, 2020 Report Share Posted March 6, 2020 Dzaba, dobio sam odgovor “Niko to nije dirao ni skidao”... Link to post Share on other sites
3bl 0 Posted March 6, 2020 Report Share Posted March 6, 2020 Verovatno na semaforu ovi što čiste stakla, probali i sondu da očiste pa zajebali...Sent from my Mi A2 using Tapatalk Link to post Share on other sites
milos90 0 Posted March 8, 2020 Report Share Posted March 8, 2020 Kako bih mogao da proverim sondu da li je ispravna ? Ima 5 zica... koliko sam uspeo na netu da nadjem, pin 3 i 4 su grejac i njega sam probao unimerom, on radi... Link to post Share on other sites
Recommended Posts