pesimista

Members
 • Content Count

  93
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About pesimista

 • Rank
  bmw pocetnik

Profile Information

 • Ime i prezime
  Aleksandar Pavlov
 • Automobil
  BMW E46 320D

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. pesimista

  Oglasi

  Mislim da nije bio linkovan ovde, ako grešim, izvinjavam se. https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/13427404/bmw-330-beograd?ref=mat_ad
 2. pesimista

  Potreba za novom rublikom - G20

  https://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2018&mm=12&nav_id=1482013 Eto je već u prodaji i kod nas!
 3. pesimista

  Koliko brzo vam se zagreje auto?

  Koliko sam ja razumeo, pored termostata postoji i neki relej grejača vode. To je video majstor na dijagnostici da mi je neispravno. Vozim uglavnom kratke relacije, ali posle 2-3 km osetim da duva toplije; toplo bude posle 5 km.
 4. pesimista

  akumulator za e46 320d

  Danas premerio napon na akumulatoru: 12.02V pre prvog paljenja, 14.10V dok radi na leru, 12.45V kad sam ga ugasio posle merenja na leru, radio minut-dva. Da li je za menjanje ili može da izgura još? Kad sam rekao da su grejači prekontrolisani, nisam napomenuo da nije proveren relej grejača, možda on pravi problem pri niskim temperaturama? Inače, grubo mereno, dimenzije prostora za smeštaj akumulatora su visina: oko 19 cm, a stranice: oko 21 cm kraća i oko 35 cm duža. Moj trenutni akumulator je: http://www.maf500.com/2774/Batteria-auto-rhiag-RH31T-80AH-740EN
 5. pesimista

  akumulator za e46 320d

  Ako je dužina ležišta 350 mm, kolika je visina? Planiram da kupim jeftiniji brend a veći kapacitet, zato pitam. Razmišljam o 100 Ah (800A), a on je malo većih dimenzija. Broj niži mi je 88 Ah (720A), a mrsko mi je da sve raskačujem sutra pre nego što odem u nabavku. Bio bih zahvalan na dimenzijama i informaciji da li je moguće ubaciti veći akumulator. Takođe, da li će anlaser adekvatno puniti veći? Hvala
 6. pesimista

  akumulator za e46 320d

  Meni jutros upalio posle trećeg verglanja. To mi se desilo prvi put, ali kratko ga i imam (od marta ove godine). Napolju je bilo nešto sitno ispod 0 C, tabla je pokazivala -1.5 C. Grejače sam proverio letos, jedan i zamenio. Da li da planiram kupovinu novog akumulatora ili je normalno da zimi kilavije pali? Samo da napomenem da mi je ovo prvi dizel, ranije kada bi mi se to dešavalo, punio bih stari akumulator ili kupovao novi. Akumulator je u prtljažniku, vidim da je pričvršćen toreks šrafom i šrafovima sa strane, koje su to gedore i koji torex? Da li je desni plus? Mora li se voditi računa o dimenzijama akumulatora? Hvala!
 7. Ja sam u nedoumici: ili je neko od starijih članova napravo novi profil pod imenom Dani-, pa nas sve provocira besmislenim i suludim postovima, ili... Radije verujem u prvo, no se pribojavam drugog.
 8. pesimista

  E90 modeli

  Iskreno, i meni nešto mnogo tih 3.9 litara na 100 km. Ajde da je 90% gradska vožnja, tada još nekako i da se podnese ta potrošnja automobila od tone i po. Trebalo bi to u servis, nema veze što je zimsko doba, Dredger.
 9. pesimista

  akumulator za e46 320d

  Može li se znati datum proizvodnje tog akumulatora, to iz prve ugradnje?
 10. Ja sam pre desetak dana vratio zimske gume 205/55/16. Jeste ružnija felna, mada je aluminijumska, jeste guma i prečnik točka manji, ali je daleko udobnija za vožnju od 225/45/17. Stvar izbora, nije da ne bih vozio i zimi na 17", ali ove već imam i vožnja je delimično udobnija. Jedno vreme sam pomišljao da zamenim ceo zimski set za style 73 i da kupim nove zimske, ali sam srećom odustao.
 11. pesimista

  E46 318d Limo '03.

  Manje mi je bitno pošto je selen (pretpostavljam da je to manji deo troška), više me zanima koliko su bile ruke.
 12. pesimista

  E46 318d Limo '03.

  Meni nedavno saopštiše da bih mogao da promenim silen diferencijala. Koliko košta to "zadovoljstvo"? Bojim se da su ruke tu skuplji deo zahvata? Kad sam menjao hard gumu kardana, majstor nije obratio pažnju na taj mali detalj, tj. silen diferencijala, a mogao sam još tad to rešiti za manje para nego sad kad moram to pojedinačno raditi.
 13. pesimista

  Oglasi

  Da li sam ja "neverni Toma" ili to samo zavisi od prethodnog vlasnika, evo slučaja: Za ovaj BMW se navodi da ima 180k km: https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/13186238/bmw-320-d-m-paket A za ovaj 270k km: https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/12494036/bmw-320-d-rezervisan Kako je moguće da je u ovom sa skoro 100k km više koža u toliko boljem stanju? I to svetlija koža, po nekoj logici to bi tek trebalo da izgleda istrošenije, barem mojoj logici. Za prvi se navodi čak da je kilometraža originalna što je propraćeno silnom papirologijom... Odlično mi izgledaju oba, to ne sporim, ali ta kilometraža je vrag koji me uvek mori.
 14. pesimista

  Par pitanja za BMW 120d

  Imao sam isti problem (lupanje pri kočenju), rešio sam ga zamenom zadnjih diskova i pločica. Jedan od razloga za pojavu tog zvuka je istrošenost kočnica (ne i jedini).
 15. pesimista

  Koji alarm ugraditi?

  Može li neka preporuka za ugradnju mehaničke/alarmske zaštite u Novom Sadu? Ima li neko iskustva sa Viktor AS servisom?