pesimista

Members
 • Content Count

  269
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About pesimista

 • Rank
  bmw ucenik

Profile Information

 • Ime i prezime
  Aleksandar Pavlov
 • Lokacija
  Novi Sad
 • Automobil
  BMW E46 320D

Recent Profile Visitors

458 profile views
 1. pesimista

  E46 320D 110kW

  Kupi Billoxi u Metrou, nećeš se pokajati. Sad je i neka akcija do četrvtka, mislim da je 88 Ah 7700 din, ali treba proveriti. Džabe.
 2. pesimista

  E46 320D 110kW

  Odvezao sam auto na točkovima do Futoga, kod Igora kog je pominjao neko ranije na Forumu (mislim @dredger). Izračunao sam da je u subotu prešao 24 km od pojavljivanja crvene lampice, sa nekoliko paljenja i gašenja. Potom sam se nekih pola sata igrao u kabini uz dijagnostiku, što uz upaljen motor, što samo prikačena dijagnostika. U nedelju kad sam testirao preko table, napon je bio 11.4 V. Danas sam upalio iz druge, odvezao ga uz upaljene pozicije. Na pola puta do Futoga je popalio sve lampice na tabli, da bi ih polako dimovao. Onda je najednom prestala da radi tabla (obrtaljka i pokazivač brzine su se zaustavili na nekoj brzini). Servo je radio. Ukupno je izgurao nepunih 40 km. Akumulator je Billoxi 88 Ah, jeftin a dobar. Imao sam ga na bravu hgt, devojčin pežo ima takav, pola društva sam ubedio da ga kupe. Za te pare koliko košta u Metrou, nema bolje da se kupi. Košta smešno a nikom od nas još nije crkao, neki ga imaju preko 4 godine od nabavke.
 3. pesimista

  E46 320D 110kW

  Još jedno pitanje; Budući da je kaiš na mestu, ništa se nije zaglavilo ili blokiralo, smem li da se odvezem do servisa? Da li je jedina opasnost ta što ću isprazniti akumulator i eventualno negde stati ili postoji još nešto zbog čega ne bih smeo da palim i vozim bez alternatora?
 4. pesimista

  E46 320D 110kW

  Zato sam i pitao, ako može kontakt telefon ili adresa tog Stevice.
 5. pesimista

  E46 320D 110kW

  Gde je repariran alternator, ako su iskustva pozitivna, mogao bih tamo otići. Hvala
 6. pesimista

  E46 320D 110kW

  Nedelja je pa je nemoguće proveriti cene, ali sam na Siluksu našao Valeo alternatore za 30000 dinara. Polovni ne znam koliko se kreću, kao što ne znam koliko električari obično naplate popravku alternatora. Da li električar skida alternator ili moram sam da ga skinem kad ga nosim na popravku?
 7. pesimista

  E46 320D 110kW

  Probao sam Test 19-9 koji sam našao na YouTube, napon ostaje isti: 11.4V pre paljenja i kad se upali, definitivno alternator ne radi. Proverio sam ispod haube, pojas je na mestu, sve se okreće, nešto je crklo unutar alternatora, najverovatnije. Zameniti polovnim, reparirati ili kupiti nov?
 8. pesimista

  E46 320D 110kW

  Može li mala pomoć, ne umem da rešim sam pre nego što vidim da li je potrebno da odem do majstora ili je samo akumulator u pitanju. Danas mi je u toku vožnje osvanula crvena lampica akumulatora, kako se upalila nije se više gasila. Kod paljenja nemam nikakvih problema, akumulator ne pokazuje nikakve znake slabosti. Vozio sam desetak kilometara, parkirao, posle 40 minuta ponovo seo u auto i normalno upalio, lampica je i dalje ostala uključena. Pogledao sam kablove na akumulatoru, deluje da je sve u redu. Kad sam stigao do zgrade, otišao sam po dijagnostiku i snimio ove greške: To je sve što je BMW scanner video, a deo grešaka sam uspeo da izbrišem. Osim one greške u DDE, koju sam uspeo da izbrišem, ne znam šta bi me navelo na uočavanje gde je problem. Ponavljam, laik sam, dijagnostički alat samo poseduje i umem da povežem. Potom sam poterao INPU, tu sam imao neke vrednosti koje su se odnosile na voltažu, a vrednosti su bile oko 11.2 do 11.4 V. Evo i ostalih snimaka ekrana sa INPE: Ako neko ume da iščita iz ove zbrke neki problem, rado bih čuo! Vezano za lampicu akumulatora, kao i neki drugi kog nisam ni svestan. Hvala unapred!
 9. pesimista

  Blokiranje EGR

  Ne bih želeo da me neko krivo shvati, ali čemu blokiranje EGR-a, skidanje DPF-a i slične modifikacije ako takvo vozilo neće biti moguće registrovati? Ne znam pošto je nov EGR, iz originala ili zamenski, kao i da li čišćenje istog pomaže, ali zar to ne bi bilo pametnije odraditi u svetlu svega što nam predstoji? Ovo pišem bez loše primisli, samo kao moguću smernicu pri razmatranju kako rešiti ovaj ili sličan problem koji je vezan za ekologiju a deo usisa/izduva naših automobila.
 10. Ovo isto stiže iz Norveške? Koliko košta nov interkuler i kakva je bila ponuda kod nas?
 11. pesimista

  e36 318i

  Ako je ovo slučaj, onda stvarno ne treba dirati kočione cilindre. Inače Green team iz Veternika prodaje klipove i gumice za kočione cilindre, ali ne znam kakvog su kvaliteta.
 12. pesimista

  e36 318i

  Ja sam samo korisnik, bez mehaničarskog iskustva, pa shodno tome prepoznajem samo ono što liči na probleme koje sam imao, tako da me ne drži za reč i pretpostavku, ali meni ovo liči na poluispravne kočione čeljusti. Kažem to stoga što sam imao sličan, ali mnogo drastičniji problem, što se da videti i u postovima o mom autu. Verovatno bi bilo najpametnije da se auto odveze kod nekog ko bi to bolje znao da dijagnostikuje, ali dotle, možda bi u izvedbi "uradi sam" pomoglo menjanje čeljusti (posuđenih ako je to izvodljivo) kako bi se proverilo da li klipovi guraju pločice na diskove i kad nije pritisnuta pedala kočnice (tj. da se ne vrate odmah po kočenju).
 13. Ja sam u sredu uradio zamenu ulja; kupio na Shellovoj pumpi u Novom Sadu 6 litara, popust od 30% litra izašla nešto oko 840 dinara, Helix ultra 5W30.
 14. pesimista

  F25 (povremen) problem

  Meni ovo deluje poprilično ozbiljno da bi se zanemarilo; prilično je opasno preticati ako se ne može verovato motoru da će povući i izvršiti preticanje u očekivanom vremenskom roku.
 15. pesimista

  Oglasi

  Hoće to, obično tu negde oko 70k km ode dizna A i sedišta kao nova; ajd nek neko kaže da kod nas nema automobila sa malom kilometražom, a velikim brojem godina. https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/15663530/bmw-320-320d Svega ima u tem Šapcu.