pesimista

Members
 • Content Count

  378
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About pesimista

 • Rank
  bmw ucenik

Profile Information

 • Ime i prezime
  Aleksandar Pavlov
 • Lokacija
  Novi Sad
 • Automobil
  BMW E46 320D

Recent Profile Visitors

894 profile views
 1. Meni se redovno oseti taj neprijatni miris po korišćenju klime, a pokušavam da ga smanjim time što pre nego što stignem na željenu lokaciju, isključim kompresor klime i pojačam ventilator kako bih sasušio kanale ventilacije. Pored toga ponekad koristim sprejeve za čišćenje i dezinfekciju, trenutno imam neki K2. U BVM nisam ništa popravljao, samo su mi uradili servis klime (dopuna freona i ulja kompresora).
 2. Završio sam dopunu klime u BVM autoelektrik, veoma sam zadovoljan uslugom. Red je velik, od ponedeljka sam pokušavao da zakažem, tek sam danas uspeo da odradim servis klime. Preporučujem malo strpljenja i obavezan telefonski poziv pre odlaska. Hvala još jednom!
 3. Samo da vidim da li sam dobro razumeo, servis je BVM autoelektrik, Geri Karolja 30? Jedino to nalazim pod BVM imenom (osim ako V u imenu nije W).
 4. Gde punite i servisirate svoje auto-klime? Koliko ih često proveravate / dopunjavate? Da li neko ima iskustva sa dezinfekcijom vozila, koliko je uspešna i gde je uraditi? Poželjno da je servis u Novom Sadu, ali može i u bližoj okolini.
 5. Nikom, želim sprečiti strana lica da se iživljavaju na motoru... da ne navodim tačno gde i šta. Nebulozno mi je da mi neko jednom godišnje po četiri puta turira motor u leru do blokade, to neka rade sa svojim motorima. I ne treba mi to kao stalna opcija, mada mogu tako i ostaviti; više mi je za jednokratnu upotrebu. Nadam se da se razumemo
 6. Zna li neko da li je moguće preko BMW scannera ili INPE podesiti blokadu obrtaja u leru? Da li je na E46 moguće sprečiti turiranje do "crvenog"? Video sam da na novijim dizelašima nije moguće ići preko 2500 RPM, pa bih želeo da to uradim i kod sebe. Hvala na savetima!
 7. Hvala, resetovanje sata je pomoglo! Prateći uputstvo sa Yt, rešio se problem ortomera - barem zasad. Budući da sam poneo i dijagnostiku, slikao sam nekoliko ekrana dok sam koristio INPU, deluje mi da je problem sa jednim pokazateljem za 4. cilindar, dizna?
 8. Obrtaljka je naprosto prestala da funkcioniše, prvo je stala na 2000, pa je rasla ler pozicija do 4000 obrtaja. Motor se ponaša normalno, njegovi obrtaji nisu u pitanju. Gasio sam i palio nekoliko puta, ali je obrtaljka ostajala na 4000 i u isključenom modu. U vožnji obrtaljka pokazuje i preko 6000, tj. kad vozim preko 3000 obrtaja, ona verovatno bi pokazivala nepostojećih 7000. Da li bi pomoglo skidanje klema sa akumulatora ili je tabla sa obrtomerom dotrajala? Hvala Послато са SM-N770F помоћу Тапатока
 9. Tečnost iscuri i kad ne koristim prskalice, sumnjam da su creva, ali sve je moguće. Ovo za spoj pumpice i gume ima smisla, to ću prvo proveriti. Hvala na savetima!
 10. Ima li neko iskustva sa gubljenjem sredstva za pranje šoferke iz posude? Koliko god dolijem, posle nekog vremena (nisam merio), opadne nivo ali ne skroz; uvek opadne toliko da se upali lampica za tečnost na tabli. Ne vidim pukotinu na plastici, ali nisam posudu ni vadio da bih je kompletno sagledao. Nisam imao obične vode ni letnje tečnosti u njoj kad je bilo ispod nule napolju, tako da ne verujem da je napukla od hladnoće - stalno je bila zimska tečnost. Pumpica normalno radi. Osim neke pukotine na posudi, creva koje bi negde puštalo (ali je čudno što nivo opadne do određene mere i
 11. Auto sam kupio pre nekoliko dana od privatnog lica, uvezen je prošle godine. Navodno ga je prethodni vlasnik lično dovezao iz Italije za sopstvene potrebe. Prva registracija je bila u julu 2017. Posedujem uverenje AMSS od 26.4.2017. sa kilometražom od 194324 km, sada je na satu nešto preko 205k km. Oprema je poprilično mršava, ali sam ga uzeo zbog stanja u kom je, nakon pregleda mog dugogodišnjeg majstora. Naravno, cena je isto bila odlučujući faktor. Osim kožnog volana, električnih podizača zadnjih prozora, kao i pripreme za cd šaržer, naslona za ruku, slabo šta poseduje. S