pesimista

Members
 • Content Count

  285
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About pesimista

 • Rank
  bmw ucenik

Profile Information

 • Ime i prezime
  Aleksandar Pavlov
 • Lokacija
  Novi Sad
 • Automobil
  BMW E46 320D

Recent Profile Visitors

549 profile views
 1. pesimista

  e36 [Dirty Diana] 320i

  Ovo ja zovem ispravnom upotrebom Informera, bravo!
 2. pesimista

  Oglasi

  "A moš se ugradi plin, aaa?" Šala mala, mada gde živimo...
 3. pesimista

  Bmw E92

  "Vidim šetaš". U 22.00 se slika u četiri zida Nije do tog Eplovog poluproizvoda, ovaj kupe bi i Alkatel dobro fotografisao
 4. pesimista

  BMW G20 M340i xDrive

  Nije se još usvirao. (Terminologija poznata Vladimiru sa drugog foruma) Mala šala, ne zameri
 5. pesimista

  e46 2.0d Sedan

  Meni su prvi na spisku za polovne delove Mirko i Dušan: https://www.polovniautomobili.com/oglasivac/435622
 6. pesimista

  Oglasi

  Kad smo već kod kupea, a iz Novog Sad, ima i ovaj: https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/14853076/bmw-320-20
 7. pesimista

  Bmw 320d M 150ks

  Apload na Youtube pa kačenje linka ovde, recimo.
 8. pesimista

  BMW 3 E46 PREFACELIFT

  I mene čeka slično; smrucka mi na auspuFu, interkuler kanda ima rupu a oko nje ima ulja, tako da su svi simptomi tu osim zviždukanja, to ne čujem. 350 evra je bilo sve ukupno ili samo za Turbo servis Užice? Koliko su bile ruke za skidanje i montiranje? Da li si slao svoj stari ili kako to funkcioniše, pošalju oni neki reparirani a ti svoj?
 9. pesimista

  BMW 3 E46 PREFACELIFT

  Gde, kako, pošto?
 10. pesimista

  E46 330d M Sport Touring Automatik

  Ja planiram promenu interkulera na mom, mislio sam da uzmem polovan. Ako su ti zamenski dovoljno dobri, možda bi to bila bolja varijanta. Koliko košta zamenski (kopija) i koji je proizvođač?
 11. pesimista

  Oglasi

  Po ceni po kojoj se E46 prodavao pre godinu dana danas je moguće kupiti solidan E90. Napredak
 12. pesimista

  E46 320D 110kW

  Nismo se razumeli. Ja se nisam žalio na cenu koja je naplaćena. Neobično mi je bilo naplaćivanje punjenja akumulatora. I to sam podelio ovde, želeo sam da čujem da li je to još neko iskusio. Pomalo su me i razmazili majstori kod kojih sam dosad išao time što sam dobijao specifikaciju ugrađenih delova, sa sve ambalažom i cenom. Nije realno od svakog to očekivati, i to mi je jasno. Rad ne kudim, rekao sam da je sve relativno brzo odrađeno, odmah sam primljen. Generalan utisak je pozitivan, a prethodno sam i naveo šta ga je delimično pokvarilo. Auto je u voznom stanju, nisam iskusio neki problem u poslednja 24 sata, tako da se ni na to ne žalim. Nastojao sam da objektivno prenesem i pozitivno i negativno, nikog ne okrivljujem niti se žalim. Toliko o tome, mislim da sam sve rekao.
 13. pesimista

  E46 320D 110kW

  Naravno da nisam dobio fiskalni račun za pruženu uslugu, račun od nove plivajuće remenice alternatora, ležajeva, reglera alternatora. Nisam dobio ni ambalažu tih delova, tako da ne znam ni koji je proizvođač u pitanju, niti da li je sve novo. Ono što sam poneo sa sobom je stara remenica alternatora. Znam gde živimo i fiskalnom se računu ni ne nadam, ali barem ambalaži potrošenih delova, to ponekad naivno očekujem. Da, delovi i ruke kao što je navedeno, plus punjenje akumulatora
 14. pesimista

  E46 320D 110kW

  Nije tajna, napisao sam iznad da sam bio kod autoelektričara Igora u Futogu, Ratarska 10, a preporuku sam našao ovde na forumu.
 15. pesimista

  E46 320D 110kW

  Moja je Valeo i uspešno je stavljena plivajuća remenica alternatora. Tako nešto sam razumeo, da je stavljena neka koja ide na E60 (moj je E46). Iskreno ne znam, nisam bio prisutan ali mi se čini da je sav posao u skidanju originalne, stavljanju podloške od 1.5 mm i navrtanju plivajuće. Ja zasad ne vidim neku veliku razliku, verovatno je ima ali nije toliko očigledna. Nadam se da će biti više koristi nego štete, jer kod originalne remenice alternatora sav je teret na poprilično robustnoj i velikoj remenici radilice, a sad se bojim da se sva silina udara pored remenice alternatora ne prenese i na sam alternator, tj. stator. I za kraj jedno pitanje: da li je redovna pojava da vam elekrtičar naplati i punjenje akumulatora? Pored troška od 10000 dinara za servisiranje alternatora i ugradnju plivajuće remenice alternatora, naplaćeno mi je i 600 dinara za punjenje akumulatora. Kad sam izrazio čuđenje da se i ta usluga naplaćuje, dobio sam odgovor da je to normalno jer je i više od tog iznosa potrošeno na struju Budući da ne vidim ni teoretsku šansu da se pri takvom procesu potroši više od 1 kW struje, a cena kilovata u crvenoj tarifi ne prelazi 18 dinara, stvarno ne shvatam to... Utisak je pokvaren tom sitnicom; zaista je sve odrađeno u roku od 24 sata (od juče do danas), nadam se da su korišćeni kvalitetni delovi za remont, kao i da remenica nije lošeg kvaliteta. Vreme će pokazati da li sam dobro uradio.