E39 2.5i automatik, visko ventilator


Recommended Posts

Od nedavno sam vlasnik e39ke turing 2.5i automatik 2002god.... Automobil je odličan za svoje godine i predjenu kilometražu... Hteo sam da pitam nekog ko je upućen u hladjenje ovog modela. Čim počnu ove neke sitne vrućinice po gradu, visko ventilator je skoro non stop upaljen. Očistio sam hladnjake od prljavštine, poskidao i sve lepo očistio... I posle toga je ista situacija. Temperatura ne mrda od radne, sve je super, ali visko ubija, kao helikopter da vozim. 

DALI JE TO NORMALNO ZA AUTOMATIKA ILI IMA NEKE POMOĆI... Hvala pozzz

Link to post
Share on other sites

Crko visko, vristi, dere se i vrti ko nenormalan. Dal bese ima neki bimetal/plocica ili tako nesto koji se skine pa tu ide i neka tecnost, e sve to treba da se sredi. Mi smo to sredili tako sto smo tu plocicu malo iskrivili i dopunili unutra tom tecnoscu. I sad radi normalno. Nikad se skoro i ne cuje.

Edited by ilovebigasses
Link to post
Share on other sites
2 hours ago, ivantancic said:

Ako još neko ima neko iskustvo sa e39kom automatik, neka piše.... 

Tecnost koju su sipao je verovatno silikonsko ulje. Nisam siguran da je to potpuno resenje problema.

U svakom slucaju imas nove visko ventilatore u kopijama i koji su solidnog kvaliteta. 

Link to post
Share on other sites

Ima Behr 7900din

       Otsa  4000din

       SLR   3000din

Ja uzo ovaj od 4000din i on se ne gasi. Znači urla non stop, držiš gas na 3500 obrtaja on vuče vazduh ubija, temperatura vode počinje da pada i on idalje urla, jel ti jasno sad ili trebam još da objašnjavam... 

Link to post
Share on other sites

Ne znam kako to ide na E39 ali na kocki sam imao oba. Visko + El ventilator koji je bio od klime. On se palio kada radi klima ili ako se auto bas pregreje pa upali. Na srecu to se nikada nije desilo.

Link to post
Share on other sites