miloss 0 Posted November 20, 2020 Report Share Posted November 20, 2020 (edited) Pozdrav ljudi, Pao je prvi BMW. Kupljen u junu, ukratko oduševeljen sam. Šestak, manuelni menjač i zadnja vuča su sve što je potrebno. Htedoh 3.0 ali nije bilo na oglasima tada, a nisam hteo da dodajem 2-3k više i zezam se sa uvozom. Svakako lepo ide i sa 2.2. Na autoputu pri nekim normalnim brzinama 130-150 nije bučan (sa dignutim krovom), bar za moje standarde. Brzine preko toga postiže bez problema, ali ume da bude bučnije. 😄 130 na autoputu sa tempomatom potrošnja oko 8l, a po gradu mi je otišao i na 12-13l mada ga ne vozim toliko kroz grad jer ni nije za to, tu je Punto za te prilike. 😂 Krivine pegla super (divota uz iriški venac), a s obzirom na to da mi je ovo prvi sportski auto sve ovo je više nego dovoljno. Evo nekih slika da vas ne davim više, šta vas zanima pitajte. 😎 EDIT: zabolo nešto, sad ću da sredim Edited November 20, 2020 by miloss Link to post Share on other sites
miloss 0 Posted November 20, 2020 Author Report Share Posted November 20, 2020 Link to post Share on other sites
Sale-Sombor 0 Posted November 20, 2020 Report Share Posted November 20, 2020 (edited) Sjajno, bas je lep Nek je sa srecom, siguran sam da ce uzivati👍😉 Edited November 20, 2020 by Sale-Sombor Link to post Share on other sites
Miki_BMW 0 Posted November 20, 2020 Report Share Posted November 20, 2020 Srećno i puno predjenih kilometara želim...Sent from my iPhone using Tapatalk Link to post Share on other sites
dredger 0 Posted November 21, 2020 Report Share Posted November 21, 2020 Lepa bembarica, uzivaj. Link to post Share on other sites
Sigtran 0 Posted November 21, 2020 Report Share Posted November 21, 2020 Spolja deluje baš očuvano i atraktivno, daj i neku sličicu unutrašnjosti kad stigneš. I naravno, puno kilometara uživanja ti želim, imaš sve predispozicije - BMW, kabriolet, šestak... kud ćeš više u zemlji Srbiji... Link to post Share on other sites
StunterSM 0 Posted November 21, 2020 Report Share Posted November 21, 2020 Odlican, drago mi je da jos neko vozi Z! 😁 Ako bude trebala neka pomoc oko auta, da npr imas neki problemcic slobodno se javi 🤙 Link to post Share on other sites
miloss 0 Posted November 21, 2020 Author Report Share Posted November 21, 2020 Hvala svima! @StunterSM Hoću, hvala! Mnogo zanimljiv auto za ne toliko mnogo para iskreno. Prva pomoć: ako možeš da mi ostaviš link ručice menjača jer hoću da uparim boju sa kožom na volanu 😄 Tvoj je top sređen sada, video sam ga još ranije na oglasima kad sam maštao. 👍 @Sigtran Evo i slika enterijera, nemam ih mnogo. Ove su posle dubinskog. Volan su prethodni vlasnici presvukli i sada je osećaj kao na novijim modelima. Čini mi se da je za nijansu deblji nego fabrički mada to mi ne smeta, lepo je urađen. Auto je inače kupljen sa 139.000, sada ima oko 142k. Neću nikada da ga prodam, cilj je izvaditi ga u ovakvom stanju za 10-15 godina. To do duše ne znači da ga neću voziti, plan je obići neka lepa mesta po Evropi. 😉 Link to post Share on other sites
miloss 0 Posted August 8, 2024 Author Report Share Posted August 8, 2024 4 godine kasnije, jos uvek uzivam svaki put kad sednem da se provozam. Nije nista specijalno radjeno osim redovnog i preventivnog odrzavanja, ali nakupilo se solidno stvari. - promenjeni kaisevi, roleri - nove gume - prednji diskovi i plocice - dihtung dekle, dihtung kartera, dihtung kucista filtera za ulje - posuda za antifriz (pukla) - pumpa za vodu i termostat - ccv - disa valve - repariran anlaser - amortizeri gepeka 90% je samo preventivno odrzavanje Sto se tice nekih modifikacija, ugradjen bluemusic bluetooth tako da sve izgleda fabricki, stavljena originalna M rucica (ZHP), stavljena originalna antenica, alarm... U sustini za ove 4 godine sam presao 23.000km i auto je sada na 162.000km. Vozio sam ga do Italije, Francuske, Grcke, po Srbiji, na posao Dalje modifikacije: - srediti felne - novi amortizeri i malo krace opruge - skinuti i lepo ispolirati farove, zameniti postojece sijalice nekim jacim jer su ove jako lose nocu - staviti drugi prednji branik jer ovaj trenutni ne stoji kako treba, ispucale su mu zabice za grilove i vidi se da je varen - ofarbati ceo auto (ima ogrebotina koje se ne vide na slikama, prolazak kljucem), ali to cu jos videti kada cu raditi jer ga jos uvek solidno vozim a nakon ovoga necu hteti da ga vozim _ sper?? - kompresor?? - zameniti elektricni servo hidraulicnim?? Plan je i probati ga malo na Navaku, nista agresivno nego cisto da vidim neke prave limite, a i kako ce modifikacije uticati na samu voznju. Evo i malo slika: Link to post Share on other sites
miloss 0 Posted December 4, 2024 Author Report Share Posted December 4, 2024 (edited) @vasa @castor Išao sam danas u RealSystem, ukupna cifra 580-600eur. U cenu je uključen i tapetar. Sve sam izvadio sam, a ovo navodim jer kontam da bi bilo skuplje da su morali oni da vade iako nije ništa teško. Ipak troše svoje vreme. Rade se: - Vozačevo sedište - sunđer na boku koji je propao, farbanje celog - Suvozačevo sedište - sunđer na boku koji je malo lošiji, farbanje gde treba - Farbanje ručne - Farbanje naslona za ruku (nije standardni naslon kao na normalnim automobilima, mali naslon koji ide oko ručne) - Farbanje jednog dugmeta plastike za kasetu (nema original bez pa mora crno sa alija) Solidna je cena, a sa druge strane prvo ne znam kome bih drugom odneo uopšte to da mi radi, a drugo ako to bude urađeno kako treba i traje onda i nije toliko strašno šta znam. Biće gotovo za 2 nedelje otprilike pa kačim slike. Edited December 4, 2024 by miloss Link to post Share on other sites
vasa 0 Posted December 5, 2024 Report Share Posted December 5, 2024 skocila cena znaci sve je ionako poskupelo sto ne bi i to Link to post Share on other sites
miloss 0 Posted December 5, 2024 Author Report Share Posted December 5, 2024 5 hours ago, vasa said: skocila cena znaci sve je ionako poskupelo sto ne bi i to Normalno, kako drugačije Link to post Share on other sites
castor 0 Posted December 5, 2024 Report Share Posted December 5, 2024 Pratim! Javljaj šta se dešava i kako napreduju radovi. Link to post Share on other sites
miloss 0 Posted December 25, 2024 Author Report Share Posted December 25, 2024 Rekao je da ce biti gotovo proslog ponedeljka (16. decembar), sada je 25. decembar. Ostavio sam 4. decembra. Tako da sto se toga tice nije bas ispostovao. Nisam neko ko smara i forsira majstore, uvek sam u fazonu lagano i bez zurbe, uradi ga kako treba. Izgleda da cu morati da promenim to kod sebe.@vasa @castor Link to post Share on other sites
vasa 0 Posted December 25, 2024 Report Share Posted December 25, 2024 sezona slava i praznika jbg ali opet dogovor se mora postovati,kod nas je to samo okvirno kad ti kaze bice 16tog znaci bice mozda mozda i ne sto posto Link to post Share on other sites
miloss 0 Posted December 25, 2024 Author Report Share Posted December 25, 2024 Slazem se. Evo javio se covek malo pre, kaze posle praznika. To mi je okej, bar je javio. Mozda cita forum Link to post Share on other sites
vasa 0 Posted December 26, 2024 Report Share Posted December 26, 2024 iz nekog razloga novi postovi se ne vide i tema stoji u dnu Link to post Share on other sites
miloss 0 Posted December 27, 2024 Author Report Share Posted December 27, 2024 Da, izbagovano je na mojoj temi od pocetka. Gomila je i botova i deluje da je ukupno nas 5 aktivno ovde.. Dodje mi da napravim novi forum Link to post Share on other sites
vasa 0 Posted January 25 Report Share Posted January 25 kako je ispala koza? jel ne ostaju tragovi na odeci? Link to post Share on other sites
miloss 0 Posted January 27 Author Report Share Posted January 27 (edited) @vasa @castor Ispalo je top. Juce sam tek namontirao sedista i ostalo. U petak ih pokupio, cena 640e na kraju. Za sada ne ostaju tragovi. - Zamenjeni sundjeri na oba sedista - Farbana oba sedista - Uradjena keramika na sedistima - Ofarbana rucna - Ofarban naslon za ruku - Ofarbana koza ispod rucice menjaca Na sve to sam kupio nove pragove iz Delte sa obe strane tako da je enterijer sada vrh. Evo snimka od juce nakon montiranja:https://www.youtube.com/shorts/-bfo1WsdR5U Link sa njegovog instagrama:https://www.instagram.com/realsystemrs/p/DExUIjIsioO/?hl=en&img_index=1 Edited January 27 by miloss Link to post Share on other sites
Indorile 0 Posted January 27 Report Share Posted January 27 Kako sluzi krov? Meni su hidro cilindri propisali, reparacije neuspesne, zamenskih nema a originalna oba su oko 2300e -.- Link to post Share on other sites
miloss 0 Posted January 27 Author Report Share Posted January 27 6 hours ago, Indorile said: Kako sluzi krov? Meni su hidro cilindri propisali, reparacije neuspesne, zamenskih nema a originalna oba su oko 2300e -.- Krov da kucnem u drvo radi super. Nikakvih problema, u junu ce biti 5 godina od kako sam ga kupio. Uskoro cu preventivno da procistim odvode jer kad se oni zacepe, skupi se voda i dodje do motora za krov, dalje je jasno sta se desava. Generalno nikakvih problema nisam imao sa autom, mada ipak od kad ga imam stoji u garazi, prethodni vlasnici su ga isto drzali na nekoj vikendici u Grckoj. Vozim ga samo kad idem negde dalje, povremeno do posla kad je lepo vreme i to je to, cisto da imas u vidu zasto dugo traje Platno je isto u odlicnom stanju. Za auto star 21 godinu nista mu ne fali, vozim ga kao da sam ga juce isterao iz salona, tj. ne stedim ga. Preventivno odrzavanje i teraj. Kosta, ali meni vredi jer svaki put kad sednem za volan uzivam. Koji auto imas, tj. na cemu ne radi krov? Link to post Share on other sites
Indorile 0 Posted January 28 Report Share Posted January 28 E85 2.5i, motor je prebacen u gepek kod proslog vlasnika jer je vrisnuo od vode, al' su na red dosli hidro cilindri Link to post Share on other sites
miloss 0 Posted January 28 Author Report Share Posted January 28 Vrh, drago mi je da jos neko ima Z4, po mom misljenju jako potcenjen auto. Daj ima nas trojica ovde da se nadjemo negde da vozimo https://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=BT11-EUR-01-2004-E85-BMW-Z4_22i&diagId=54_0313 Jel si siguran da kosta 2300e? Ispadne 2300e ako se na realoem-u klikne broj 1, ali na slici on obuhvata ceo komplet ako sam dobro skontao grafiku. Deluje da je naziv "hinge" za to sto je tebi procurelo, po z4 forumu i guglanju i realoem-u. U zbiru su 1000e levi i desni otprilike po ovome sto pise ovde, a 99% se poklapa sa Deltom kad god sam ih zvao za nesto. Link to post Share on other sites
Indorile 0 Posted January 28 Report Share Posted January 28 I na bmwfansu stoji da je oko 350e komad pa kad se ode na leebmann ili bilo gde drugde evropski bude oko 1150 komad: https://www.leebmann24.com/de/de/product/bmw-hauptlager-links-10343861 https://www.leebmann24.com/de/de/product/bmw-hauptlager-rechts-10343862 I toliko bi ispalo preko Baneta da se poruci novo iz originala. Ali haj pozvacu Deltu neki dan, ako idu oba za 1000e uzimam bez razmisljanja. Z4 se ipak u americi pravi tako da ima smisla da je u evropi skuplje, bar sto se tih specificnih delova tice. Moram da operem auto i slikam, hocu da otvorim temu ali je forum prsotina u sadasnjem obliku, a i kako ne bi kada su svi otisli na fejs. Link to post Share on other sites
Recommended Posts