nsvlada1

Members
  • Content Count

    318
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by nsvlada1

  1. Super....izbacujem plivajuci zamajac :P
  2. Mala dopuna. Pre tacke 1. ,skines kuciste polenskog filtera (torex kljucevi) da bi mogao da napipas i odvrnes sraf koji se nalazi skroz na kraju motora t.j. poklopca kucista vazdusnog filtera.
  3. E moj Damire,tesko ces tu da dobijes nesto drugo osim zajebavanja i podjebavanja.
  4. Koliko se secam,na mom E46 kada je hladno,a nakon paljenja motora sam ukljuci grejanje retrovizora.Da li grejaci rade, osetices kada dodirnes retrovizor,malo se zagreju tj.odaju toplotu. Sto se tice uspravnih linija na retrovizorima,one oznacavaju mesto od koga pocinju da izoblicavaju sliku. Kod restajlinga se retrovizor rasklapa tako sto se ogledalo skroz podigne i na sredini,a ispod donje ivice,ogledala,otkaci srafcigerom-naravno pazljivo.
  5. Kod mene je bila samo 1/3 i 2/3 freona u sistemu,ali nije bilo nikakvog uticaja na rad motora.Tako da je nesto drugo u pitanju.
  6. E to je vec bolje. Inace to ulje,doduse 5w30,kao clan kluba mozes u BMW Line-u da dobijes za oko 8 e.
  7. I mene interesuje dobar majstor.DEJAN74 moze preporuka ?
  8. Svi Blek hors acu. koje sam imao su od jedamput prestajali sa radom.Nisu docekali da im opada kapacitet,samo "pregori", napon 10 v i dovidjenja.Srecom od ovih sto kupuju staro gvozdje dobijem oko 300 din, pa mi bude lakse. Uzgred na 320i i Seicento-u imam originalne acu. sto ce reci stare 11 god.
  9. Susac klime se i inace menja bez obzira da li je nesto radjeno na klimi. Neko kaze svake dve,a neko svakih sest godina. U svakom slucaju zamenom se cuva kompresor klime. Za E-46 kosta 20.700 din (original),a ja sam narucio u EURO-AUTO-u i kosta 2.700 din.
  10. Mesto sastanka se u stvari nalazi,malo juznije od oznacenog mesta tj.desno od zadnjeg slova "a" od ulice Partizanska.
  11. Lepo izgleda,moze koja slika unutrasnjosti ?
  12. Definitivno je greska na displeju.Da li neko zna nekog, ko bi to mogao pogledati-opraviti.
  13. Ako je isparivac u kabini rikno tada se sa UV lampom mora pregledati pod ispod kola.Naime tada se boja pomesa sa kondezatom koji izlazi ispod kola,pa ubrlja ceo patos.
  14. Pre par dana mi se pojavio problem sa displejom na instrument tabli (displej board computera). Kad dam kontakt prvo se ne prikazu dobro informacije za servisni interval (slika 1, http://imgur.com/SeY7CIb,3s4FIog#0), a zatim kad se prebaci displej na prikaz ostalih informacija vide se sva polja, cak i ona koja ne treba da budu upaljena (slika 2, http://imgur.com/SeY7CIb,3s4FIog#1). Predjena kilometraza, prosecna potrosnja, spoljasnja temperatura i ostalo su tacne informacije. Problem se ispoljava i kad se samo da kontakt i kada je auto upaljen. Inace u pitanju je E46 320i, 2002. godiste. Da l
  15. Probaj,posto kazes da sa "starim" gumama i felnama ide ok. ,da kombinujes "stare" i "nove",pa ces nadam se naci koji komplet zeza.
  16. nsvlada1

    BMW e46

    Ne znam iz koje je godine apdejt.Naj noviji kako mi je receno.Uglavnom sve informacije za Tvoj auto, ces dobiti na 0631588885,Nikola. Sto se tice dileme M52-M54 b22,ona postoji SAMO ako se gleda cena registracije!
  17. nsvlada1

    BMW e46

    Doslo lepo vreme pa sam skoknuo do Mladenovca,BMW Stefanovic, te obavio apdejt softvera.Makina je E-46,320d,136 KS,2000 god.Za sada sam prezadovoljan,auto "ostrije" prihvata gas !
  18. i jeste mnogo vise!Samo porez, 2.501 do 3.000 ccm je 102.050 dinara,istina umanjen 15% za vozila starosti 5-8 god.
  19. Ne da me nervira,nego me par puta dovelo u nezgodan polozaj.Umesto iz 4 u 3,glatko udje u 5 brzinu.Onda izbaci iz 5,pa trazi 3 i tu prolaze sekunde. Ako se dobro secam, pre par godina sam citao o ovom problemu na forumu nekog Hrvatskog BMW kluba.Ukratko radi se o oprugici koja nije skupa i lako se menja,ali menjac mora da se skine.
  20. E moj Sale iz Sombora,kako si smeo tako nesto da napises? I ako si na pocetku jasno napisao da nemas primedbe na uradjen posao,imamo gomilu komentara -bezkorisnih.Umesto cinicnog komentar o volanu i racunu za pranje,BATA je to u startu trebao da presece recimo pozivom da dodjes pa da uz pice to razresite ili sl.Ovo me jako podseca na desavanje sa MLEKOM,kod kojeg imamo kompletno skretanje sa teme u ovom slucaju od strane nadleznih. PS. Ne poznajem ni Saleta ni BATA-u, sto ne znaci da ih necu rado upoznati!